19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

3 çocuk için silah dayatmıyoruz



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 çocuk önerisiyle ilgili kendisini eleştirenlere yanıt verdi. Erdoğan, “Ben sadece bir başbakan olarak en az 3 çocuğu tavsiye ediyorum. Bu benim en doğal hakkımdır. Kimseye kalkıp da silah dayatmıyoruz, yasal bir mecburiyet de yok” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bayramların kardeşlik, dayanışma, barışma ve helalleşme olduğunu belirten Erdoğan, “Bu bayram sadece birilerinin, sadece bir kesimin bayramı değildir. Bu bayram etnik kökeni, inancı, mezhebi her ne olursa olsun Türkiye’de yaşayan herkesin bayramıdır. Bu ülkenin Müslümanları kadar bu ülkenin Hıristiyanları, Musevileri de bugün bu bayramın coşkusunu hissediyorlar. Ramazan bizleri nasıl ortak bir atmosferde bir araya getirdiyse, her gün her hafta, her ay, her yıl bizim bu ortaklığı yaşatmamız, güçlendirmemiz gerekiyor. Bu topraklar üzerinde her günümüzü bir bayrama çevirebilir, bir bayram atmosferinde yaşayabiliriz. Bunu başaracak bir medeniyet birikimine, ortak tarihe ve geleceğe sahibiz” diye konuştu.

 Erdoğan, özellikle siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve medyadan, artık farklı bir dille, farklı bir üslupla bu ülkede kardeşliği daha da yüceltecek, birliği daha da güçlendirecek, büyük Türkiye idealine daha da yaklaştıracak yeni bir tavır beklediklerini ifade etti. 3 çocuk önerisiyle ilgili eleştirilere de yanıt veren Erdoğan,  şöyle devam etti:

“Hani diyorlar ya ‘bizim yaşam tarzımıza karışıyor, nereden çıktı 3 çocuk meselesi’ diyorlar. Böyle bir yasa yok. Ben sadece bir başbakan olarak en az 3 çocuğu tavsiye ediyorum. Bu benim en doğal hakkımdır. Kimseye kalkıp da silah dayatmıyoruz, yasal bir mecburiyet de yok.

Ben bu davaya gönül vermiş hanım kardeşlerime diyorum ki en az üç çocuğu bu millete hibe edin diyorum. Bu milletin güçlü olması lazım. Bu da insana denilen o şerefli mahluktan geçiyor. Eşrefi mahluk olan bu insanı işte bu anneler yetiştirecek. Yapmayacak, yapmasın. Öyle bir derdimiz yok. Biz AK Parti olarak bu teklifi yapıyoruz. Böyle bir yasa getirmedik, bu isteğe bağlı. Müsaade edin de bu kadar da hakkım olsun. Bunu Rusya Federasyonu’nda Putin söylediğinde oluyor da, Türkiye’de Tayyip Erdoğan söylediğinde niye rahatsız oluyorsunuz. Avrupa ülkelerinde çok ciddi parasal yardım yapılıyor. Biz daha bu tür desteklere girmedik. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bu milletin yükselmesi lazım. İnşallah ben annelerimize güveniyorum. AK Parti’ye gönül veren annelere güveniyorum. Bunun onurlu ve haysiyetli mücadelesini verecek olan bu annelere babaların da ciddi manada destek olması gerektiğini hatırlatıyorum.”

08 Ağustos 2013
Etiket; başbakan, bayram, üç çocuk, silah, tavsiye, zorunluluk, dava, ak parti Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


AK Parti'de işaret dili eğitimi
25 yıldır çivi bile çakılmadı
Savaş kimin işine yarıyor diyenlere!
KSK'ye Bayraktar müjdesi
Başbakan'dan İzmir turu
Bayramda hava nasıl olacak?
Büyükşehir'den bayram mesaisi
Atilla 'Kaya' gibi başladı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir