16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

30 Gündür Zorunlu Tatildeler



  
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Turgutreis açıklarında 30 gün önce balık avlarken Yunan sahil güvenlik askerlerinin gözaltına alarak İstanköy (Kos) Adası'na götürdüğü ve adli kontrol ve kefalet ile serbest bırakarak yurt dışı yasağı koyduğu biri tutuklu 4 Türk, ilgisizliğe isyan etti.

Dalış eğitmeni ve dalgıç Murat Bıçak "Türk sularında balık avlarken Yunan sahil güvenliğinin ateş açarak durdurup gözaltına aldığı ve Türk sularından Yunanistan'a getirdiği bizler ne ile suçlandığımızı dahi bilmiyoruz. Ne zaman ülkemize döneceğimizi de bilmiyoruz, bizi burada esir alarak zorunlu tatil yaptırıyorlar, bir dışişleri yetkilisi ve hükümet yetkilisi bu isyanımızı duymayacak mı?" dedi. Bıçak Twitter hesabından Bakan Bülent Arınç'a mesaj göndererek sesini duyurmak istedi.

Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis açıklarındaki Çatalada yakınlarında 1 Haziran'da 200 bin dolarlık 'Blue Angel' adlı yat ile balık avlarken Yunan sahil güvenliğinin makineli tüfek ile ateş açarak gözaltına aldığı üçü iş adamı biri beden eğitimi öğretmeni kadın 4 kişi, İstanköy Adası'nda mahkemeye çıkarıldı. Teknenin kaptanı ve AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Süleyman Camuzcuoğlu'nun oğlu Kaan Camuzcuoğlu (34) tutuklanıp İstanköy Cezaevi'ne gönderilirken Murat Bıçak (34), Doğan Coşkun (35), Cangül Tör (29) iki biner euro kefalet ile serbest bırakılıp, yurtdışı yasağı konuldu. İstanköy sahilinde oturup Bodrum'u seyrederek zaman geçiren üç Türk ilgisizliğe isyan etti.

Yaşadıklarını anlatan profesyonel dalgıç ve dalış eğitmeni Murat Bıçak, "Türk sularında balık avlarken Yunan sahil güvenliğinin öldürmek amacıyla ateş açarak durdurup göz altına aldığı ve Türk sularından Yunanistan'a getirdiği bizler ne ile suçlandığımızı dahi bilmiyoruz, ne zaman ülkemize döneceğimizi de bilmiyoruz. Bizi burada esir alarak zorunlu tatil yaptırıyorlar. Bir Dışişleri yetkilisi ve hükümet yetkilisi bu isyanımızı duymayacak mı? Yunan makamlarının bizleri ne ile suçladığını ve ne zaman karar verileceğini dahi bilmiyoruz. Mahkeme ne zaman olacak, kaç ay, kaç yıl burada kalacağız kimse bir açıklama yapmıyor. Memleketimize 15 dakika mesafedeki bu adada esir alındık, süresiz zorunlu tatil yaptırıyorlar" dedi.

Olayın Çatalada'nda yaşandığını hatırlatan Murat Bıçak, kendilerine Türk sularında ateş açıldığını söyleyerek yaşadıkları mağduriyete dikkat çekti. Yunan adasında kanunsuzca rehin tutulduklarını iddia eden Bıçak, "Burnumuzun dibindeki Turgutreis'e istersek birkaç saatte yüzerek geçeriz ancak suçsuz olduğumuz için buradan kaçmayı aklımızdan bile geçirmiyoruz. Çünkü adaletin yerini bulacağına inanıyoruz" dedi. Bıçak Twitter'dan Bakan Bülent Arınç'a mesaj göndererek "Sayın Bakanım 35 gündür Yunanistan'ın Kos Adası'nda rehin tutuluyorum. Lütfen artık vatandaşınızın sesini duyun" dedi. Bıçak ve adada kalanların Bodrum'daki arkadaşları sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Yunanistan'da rehin tutulan arkadaşlarımıza özgürlük' sayfası oluşturarak yaşananları kamuoyu ile paylaşmaya başladı.
01 Temmuz 2014
Etiket; Muğla, Bodrum, Yunanistan, Kos, Sahil Güvenlik, Turgut Reis Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Okulunu okudu girişimci oldu
Göztepe buna da şükretti
Saklı Kent'te Sel Altına Gizlendi
Feribotta Can Pazarı
Aralıkta Meyve Veren Ağaç
İşaret dilinin de şivesi var
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir