28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

AB büyükelçileri İzmir'de buluştu



Suriyeli göçmenlerin kente etkilerini gözlemlemek üzere İzmir’e gelen AB üyesi ülkelerin büyükelçileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile buluştu. Başkan Kocaoğlu, “Avrupa Birliği içinde olmamız, en az Türkiye kadar Avrupa Birliği ülkelerinin de lehinedir” dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjoerg Haber ve Avrupa Birliği üyesi 18 ülkenin büyükelçisi, maslahatgüzarı ve misyon başkan yardımcısı; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Suriyeli göçmenler ve bu göçün kentteki sosyal, kültürel ve ekonomik etkilerinin masaya yatırıldığı ziyarette konuşan Delegasyon Başkanı Hansjoerg Haber, İzmir’e gelmekten dolayı mutlu olduğunu, iyimser beklentilerinin her zaman burada kabul gördüğünü söyledi. Pazar günü Brüksel’de yapılacak Türkiye-Avrupa Birliği (AB) zirvesinde, Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra İzmir için son derece sıcak bir nokta olan düzensiz göçün kontrolü konusunun da ele alınacağını hatırlatan Haber, “Bir kaç haftadır bu konularda değişik çevrelerden de bilgi edindik. Bu zorlukla Türkiye’nin nasıl baş ettiğine dair bilgilerimiz var. Ankara’daki muhataplarımızla sürekli temas halindeyiz” dedi.

Göç konusunda kent açısından Başkan Kocaoğlu’nun kaygılarını da soran Haber, “Özellikle sizin fikirlerinizi almak bizim için çok önemli” dedi.

Kaygımız insan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kaygımız insan.. Ege’de umuda yolculuk yapmak için canını kaybeden gençler, çocuklar, kadınlar ve insanlar bu problemin en acı yönü. Bu kadar büyük bir göç, altından kalkılabilecek bir yük değil” şeklinde konuştu.

Suriye’deki olayların ortaya çıktığı ilk günlerde bunun kısa sürede geçeceğinin düşünüldüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tahminler, göçmenlerin kısa sürede ülkelerine döneceği ve bu problemin hallolacağı yönündeydi. Süre uzayınca problem daha çok büyüdü. Halen 2.5 milyon civarında göçle gelen bir nüfus var Türkiye’de. Bunun çok kısa sürede sindirilmesi, bu insanların normal bir hayata geçmesi pek mümkün değil. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler nihayet ‘bu göçmenler ne olacak’ diye bir çözüm üretmeye başladı. Siz de bu amaçla geldiniz. Teşekkür ediyoruz. Hepimiz elimizden geleni yapmak zorundayız. Hem ülke hem de insan olarak.”

Geçtiğimiz hafta kendilerinin de bir heyetle Brüksel’de bir çok temasta bulunduklarını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Türkiye’nin Avrupa Birliği içinde olması, ilişkilerin güçlenmesi, en az Türkiye kadar Avrupa Birliği ülkelerinin de lehinedir” hatırlatmasını yaptı.

Toplantıda konuk heyet, Başkan Aziz Kocaoğlu’na Avrupa Dönem Başkanlığı tarafından hazırlanan bir kravat hediye ederken, Başkan Kocaoğlu’da Saat Kulesi’nin gümüş rölyefini verdi.

28 Kasım 2015
Etiket; ab büyükelçileri izmir, aziz kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kavimler göçü olabilir
Tarım Fuarı kapılarını açtı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir