28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Abla-Ağabey-Kardeş Projesi devam ediyor



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden olan Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, okulların kapanmasıyla birlikte İzmir’in köylerine taşınmaya başladı. Kış aylarında dezavantajlı mahallelerdeki kardeşleri ile onların evlerinde bir araya gelen gönüllü üniversiteliler, yaz aylarında da Bayındır, Kemalpaşa, Torbalı ve Seferihisar ilçelerinin köylerindeki “yeni kardeşlerini” ziyaret takvimine aldı. İlk ziyaret, 19-21 Haziran tarihlerinde Bayındır’ın Furunlu ve Çınardibi köylerine yapıldı. ‘Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür’ sloganıyla genişleyen proje çerçevesinde, köylerdeki kardeşleriyle kucaklaşacak olan abla ve ağabeyler, hem birlikte bilgilendirici aktiviteler gerçekleştirecek, hem de oyunlar oynayarak eğlenceli günler geçirecek. Her köyde üçer gün geçirecek olan abla ve ağabeylerin köy gezileri, yaratıcı drama, oyun atölyeleri, geleceğe yazılan mektup, grup çalışmalarının ardından kapanış partisi ile sona erecek. Köy gezilerinde çocukların yanı sıra annelerle de sohbet toplantıları yapılarak çocuklarla iletişim konularında bilgiler verilecek.

8 köyde 188 kardeş

Abla-Ağabey-Kardeş Projesi’nin gönüllü abla ve ağabeyleri, 26-27 ve 28 Haziran 2013 tarihlerinde Kemalpaşa’nın Sinancılar ve Damlacık köylerini ziyaret edecek. Gönüllüler, 3-4 ve 5 Temmuz 2013’te Torbalı’nın Dağkızılca ve Demirci köylerindeki, 14-15 ve 16 Ağustos 2013’te ise Seferihisar’ın Orhanlı ve Gödence köylerindeki kardeşleriyle bir araya gelecek. Projenin 36 gönüllüsü, geçtiğimiz yaz 4 ilçedeki 8 köyde 188 kardeşle buluşmuş, ayrıca köylerdeki annelerle sohbet toplantıları gerçekleştirmişti.

Gönüllü olmak isteyenler başvursun

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Abla-Ağabey-Kardeş Projesi için gönüllü abla-ağabey kayıtlarına devam ediyor. Projeye destek vermek isteyen 18-30 yaş arası en az üniversite öğrencisi ya da mezunu gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Sosyal Projeler ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 293 35 69 ve 293 46 02 nolu telefonları arayabilir.

Abla-Ağabey-Kardeş Projesi nedir?

Gönüllü gençler ile ilköğretim ikinci kademe öğrencilerini bir araya getiren proje, kış döneminde cumartesi günleri gerçekleşiyor. Abla ve ağabeyler, önceden ev ziyaretleri ile belirlenen ailelerin evlerine konuk oluyor ve uzman bir ekip tarafından belirlenen etkinlikleri kardeşlerle birlikte uygulamaya başlıyor. Gönüllü gençlerin kardeşlerinin evlerine ulaşımı, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı araçlarla gerçekleşiyor. Abla-ağabey-kardeşler, önemli gün ve haftalarda ve çeşitli zamanlarda düzenlenen kültürel-sosyal-sportif etkinliklere birlikte katılıyor.

Türkiye’nin pek çok kentinde örnek gösterilen bu sosyal sorumluluk projesi ile gençlerin, kentlilik bilinci çerçevesinde duyarlılıkları artırılırken, kardeşlerinin ise Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, barışçı, düşünen, sorgulayan, özgüven sahibi, çevreye duyarlı, farklı görüş ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen, dinlemeyi bilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanıyor. Kentsel olanaklara ulaşımı sınırlı kardeşleri, rol-model olarak benimseyebileceği üniversite öğrencisi ya da mezunu gençlerle buluşturmak, karşılıklı etkileşimle çocukların yaşamdan beklentilerini yükseltmeyi sağladığı gibi onları ve ailelerini üniversite eğitimi konusunda da özendiriyor. Proje, yaz aylarında ise köylerdeki çocuklarla devam ediyor.

24 Haziran 2013
Etiket; izmir, büyükşehir, belediye, sosyal, proje, abla, kardeş, eğitim, katkı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir