19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Afyon'daki patlama davasında tutuklama istemi



Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit, 8’i asker 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ikinci duruşmasında askeri savcı sanıkların tutuklanmalarını talep etti. 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde gerçekleşen ikinci duruşmada mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Üsteğmen Tuncay Aydın’ın savunmasının ardından diğer sanıklara söz hakkı tanıdı.

Üsteğmen Aydın’ın savunması ile ilgili olarak tutuksuz sanık Albay Veysel Özbay, Üsteğmen Tuncay Aydın’ın olay günü istifleme ile ilgili olarak kendisine bilgi vermediğini söyledi.

Özbay, “Söylese vereceğim tepki çok aşikardır. Ben özellikle mühimmat depolarında saat 16.30’dan sonra çalışma yapılmasına kesinlikle izin vermedim. Bu herkese sorulabilir. Benim bu konudaki anlayışım bu şekildedir. Özellikle Tuncay Aydın benimle konuşurken yanımda bulunan Erdal Tanyel isimli şahsın dinlenmesini ve olayın gün yüzüne çıkmasını istiyorum. 29 yıllık subayım, eğer benim bu işlerden haberim olsaydı iki çocuk babası olarak gider kesinlikle durdururdum" dedi.

Savunmaların ardından askeri savcı, askeri savcı tarafından Binbaşı Ali Duran, Albay Veysel Özbay ve Üsteğmen Tuncay Aydın’ın delil karartma ihtimallerini göz önüne alarak tutuklanmaları talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, oy birliği ile sanıklar hakkındaki bu talebin mahkeme sonunda değerlendirilmesine karar verdi.

Savcı, “Yargılama safahatı itibariyle tüm tanık ifadelerinin halen toplanmamış olması, henüz ifadeleri alınmayan birçok tanığın bulunması, sanıkların halen Afyonkarahisar garnizonuna yakın garnizonlarda görev yapmakta olması, bu bağlamda olay mahalline iş takibi, arkadaş ziyareti ve benzeri bahanelerle her zaman için giriş ve çıkış yapmak ile bu surette çok kolay şekilde delileri karartma imkanlarına sahip bulundukları, nitekim bu hususun önceki duruşmalarda Binbaşı Ali Duran tarafından (kovuşturma aşamasında) olay mahalline girilmek, yahut bir arkadaşına göndermek suretiyle örnek ve delil mahiyetindeki içi mühimmat sandıkları ile dolu bir cephaneliğin içinin ayrıntılı bir çok fotoğraflarını (muhtemelen cephaneliğin içinde düzenlemeler yapılarak) çekilmiş ya da çektirilmek suretiyle mahkemeye sunulmuş olması açıkça görüldüğü, bu itibarla sanıkların delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme; tanık ya da başkaları üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunmaları hususunda kuvvetli şüphenin mevcut bulunması, kanuni sebeplerden dolayı askeri savcılığımızca sanıklar Binbaşı Ali Duran, Albay Veyzel Özbay ve Üsteğmen Tuncay Aydın’ın CMK’nın 100’üncü maddesinin 2’nci fıkrası gereğince derhal tutuklanmalarına karar verilmesi kamu adına talep olunur’’ diye belirtti.

Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, savcının tutuklama talebini duruşmanın sonunda değerlendirmeye alınacağına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, şehit ailesi avukatlarının tutuksuz sanık Üsteğmen Tuncay Aydın’ın nişanlısının, şehit eşi Döndü Dülger’e sözlü ve fiili saldırıda bulunduğu gerekçesiyle bir daha duruşmalara alınmamasına da karar verdi. Olayla alakalı olarak ilerleyen duruşmalarda tanıkların dinleneceği ve konuyla alakalı detaylı belgelerin okunacağı öğrenilirken, duruşma yarına ertelendi.

31 Temmuz 2013
Etiket; afyonkarahisar, mühimmat, cephanelik, depo, patlama, askeri savcı, tutuklama, dava Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
KSK'ye Bayraktar müjdesi
Kartına dolum yapmayana geçiş izni yok
Bedava ulaşıma devam
İZBAN'da panik dakikaları
Ali İsmail Korkmaz Davası'nda karar
Ankara da Şiddetli Patlama!
Aziz Yıldırım Şike Davası!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir