28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Akil adamlar Aftonkarahisar'da



Akil Adamlar Ege Grubu üyesi gazeteci Fehmi Koru, Türkiye’de 100 günü aşkındır çatışmada şehit haberi gelmediğini ve bunda Akil Adamlar heyetinin katkısının olduğuna inandığını kaydederek, “Bir kişi bile bana göre anlamsız olan bir çatışmada hayatını kaybetmediyse, bu büyük bir kazanım” dedi.

Akil Adamlar Ege Grubu üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğretim görevlileri ve üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Akil Adamlar Ege Grubu üyeleri Avni Özgürel, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Hasan Karakaya ve Baskın Oran, AKÜ Tıp Fakültesine bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesi Konferans Salonu’nda öğretim görevlileri ve öğrencilerle bir araya gelerek, çözüm sürecinde yapılanlar ve yapılacak olan şeyleri anlattı.

AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak’ın da katıldığı toplantıda konuşan Akil Adamlar Ege Grubu üyesi gazeteci Fehmi Koru, şehit aileleri ve gaziler ile yapılan toplantıda heyet üyesi olmakla çok doğru bir karar verdiğini bir kez daha anladığını kaydetti.

Şehit aileleri ile gazilerde çözüm sürecinde ‘biz kaybettik’ gibi bir görüntünün olmadığını, netice itibari ile hiçbirisinin kaybettiklerini geri vermenin kardeşlerini, çocuklarını ve yitirdikleri kollarını iade edemeyeceklerini anlatan Koru, şöyle konuştu: “Onlarında belki bütün bekledikleri toplumun kendilerine anlayışla yaklaşması, onların oğullarının hayatlarını söndüren ya da kendilerinin kollarını ve bacaklarını kaybetmelerine neden olan insanların sanki, muzaffer bir görüntü içerisinde oldukları gibi bir hissin yaygınlaşmaması. Yani onlarda kaybettiğimiz gibi bir görüntünün oluşmaması bütün anladığım, konuşmalardan çıkardığım öz bu." Türkiye’de 100 günü aşkındır çatışmada şehit haberi gelmediğini ve bunda Akil Adamlar heyetinin katkısının olduğuna inandığını ve bunun çok önemli bir işin başarıldığını gösterdiğini kaydeden Fehmi Koru, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “100 küsur gün olmuş çatışmalarda şehit haberi almadığımız. Yani o bir kişi bile eğer hayatını kaybetmediyse bu 100 gün içerisinde, heyetimizin bunda katkısı varsa inanıyorum ki çok önemli bir iş yapmışız. Bir kişi bile bana göre anlamsız olan bir çatışmada hayatını kaybetmediyse, bu büyük bir kazanım. O bakımdan bu sürecin başarılı olması sonunda gerçekten bir tek bir vatandaşımızın burnunun bile kanamayacağı yeni bir Türkiye’yi hep beraber eşitlikçi bir zemin üzerinde inşa edebilme bugüne kadar PKK ve terörün varlığı ülkemizde engelleniyordu. Bırakın demokratikleşmeyi bunun için genleri müsait olan insanlarımızın yaralanabileceği yeni bir Türkiye arzusu PKK terörü ile engelleniyordu. Eğer bu terör ortadan kalkar bütün bahaneler buharlaşırsa inanıyorum ki Türkiye alacağı yeni biçimde daha demokratik, daha insan haklarına saygılı ve daha eşitlikçi bir Türkiye olursa bu hepimizi mutlu edecektir.”

İNSANLARIMIZIN BİZDEN FARKI YOK

Şehit ailelerinin çocuklarını ve kardeşlerini kaybetmeden dolayı yaşadıkları travmalarının telafi edilemeyeceğini, ancak şehit ailelerinin yinede intikam duyguları içerisinde olan insanlar olmadığını söyleyen Koru, “İnsanlarımızın bizden farkı yok. Dolayısı ile böyle bir yeni gelişmeye herkesin omuz, destek vermesi herhalde beklenebilir. O bakımdan sizlerle birlikte olmamızın bence en değerli tarafı sizlerinde bu süreç içerisinde endişeleri, kaygıları varsa veya katkılarınız olabilecekse bu heyetle paylaşmanıza olanak sağlayacak” dedi. Toplantı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak yapıldı.

05 Mayıs 2013
Etiket; Akil, Afyonkarahisar, Adamlar, Ege Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
Ege'de Yılın Spor Ödülleri sahiplerini buldu
TSYD Ege'de Yılın Spor Ödülleri açıklandı
Folkart TSYD Ege Kupası Altay'ın
TSYD Ege'de yılın spor ödülleri açıklandı
Özel Ege'nin başarı geleneği
EİB ihracatı temmuzda arttı
Gayrimenkule deprem ayarı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir