19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Akıllı Kilit Projesi Birincilik Getirdi



Ege Bölgesi'nden 9 üniversitenin katılımıyla düzenlenen, III. Genç Beyinler Yeni Fikirler (GBYF) Bitirme Projeleri Ortak Sergisi ve Fikir Yarışması, Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Birinciliği, 276 öğrencinin 112 projesi arasından Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mert Can Kılıç, cep telefonlarıyla kontrol edilebilen "Akıllı Kilit Sistemleri" isimli projesi ile kazandı, Fikir Yarışması'nda ise Ege Üniversitesi'nden Ayçahan Zaman birinci oldu.

Ege Bölgesi'nden 9 üniversitenin katılımı, İzmir Ticaret Odası ve Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi ve bilişim sektöründen birçok kurumun desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Genç Beyinler Yeni Fikirler sergisi ve yarışması Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

İzmir'deki üniversiteler ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bilgisayar ve yazılım mühendisliği öğrencilerinin birbirinden ilginç ve yaratıcı projeleri sergilendi. Büyük ilgi gören proje sergisinde, sektörün öncü firmaları da gençlerle bire bir görüşmeler yaptı.

Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret Odası Bilişim Komitesi Üyesi Fikret Kavzak, öğrencilere bir sinerji ortamı yaratarak İzmir iş alemine katkı sağlamasını hedeflediklerini belirterek, "Amacımız İzmir'deki üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması, İzmir'deki teknoparkların işlevleri ve sayılarının artırılması, mezun ettiğimiz çocuklarımızın İzmir'de kalması ve sanayinin ihtiyaç hissettiği projelerde çocuklarımızın da yer alması" dedi.

İZMİR TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLUYOR

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz ise bilginin güncelliğini koruması için hızla hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bunun için özel sektörün de yakın işbirliği gerekiyor. İzmir, coğrafi, kültürel ve daha birçok artı değeriyle bilişim sektörü için biçilmiş kaftan konumunda bir kent. Birçok büyük firma şimdiden özellikle ARGE ve yazılım birimlerini İzmir'e taşımaya başladı. Kentimizin bilişim sektöründe hak ettiği yeri alması için çok kritik bir ortaklığı hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde İzmir, umuyorum bir ilki başarır ve bu etkinlikler tüm mühendislik dallarını kucaklayacak hale dönüşür" diye konuştu.

AKILLI KİLİT SİSTEMİ BİRİNCİ OLDU

Üniversitelerden öğretim üyeleri ve sektörden temsilcilerin yer aldığı jüri üyeleri, gün boyunca projeleri tek tek inceleyip ilgilerini çeken projelerin sahibi öğrencileri dinledi.

Gün boyu süren değerlendirmelerin ardından, 276 öğrencinin 112 projesi arasından Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mert Can Kılıç'ın, cep telefonlarıyla kontrol edilebilen "Akıllı kilit sistemleri" isimli projesi birinciliği kazandı.

Danışmanlığını Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz'un yaptığı, proje yarışmasında birinci olan Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mert Can Kılıç, "Otel, ev ve otomobil kapılarının, anahtar paylaşımı problemini ortadan kaldırmak için mobil cihazlar aracılığıyla paylaşılabilen NFC, Bluetooth, WIFI, SMS aracılığıyla kullanılabilen bir kilit sistemi geliştirdim. Mevcut kapılara entegre edilebilen bir kilit mekanizması geliştirip sistemin çalıştığı prototipini de sergiledim. Birçok kez anahtar paylaşımı, anahtarın unutulması sorun haline gelebiliyor. Bu sistem sayesinde, yalnızca cep telefonunuzu kapıdaki kilit sistemine okutarak kilidi açabileceksiniz. Örneğin, şehir dışındasınız ve bir arkadaşınızın evinize girmesini istiyorsunuz, onun telefonuna göndereceğiniz kod veya mesajla kilidi açmasını sağlayabileceksiniz. Ayrıca bir kişiye 3 saat açık kalmasını sağladığınız kilidi, bu sürenin ardından bu kişi açamayacak" dedi. ​

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden "EEG okuyucu destekli akıllı ev tasarımı" projesiyle Buğra Kocabaş, Kemal Ozan Çeçen, Cüneyt Durmaz ve Oğuz İrfan Peynirci ikinci, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nden "Yollar engel değil" projesiyle Kaan Özdoğan ve Uğur Kabukcu kazandı. 26 öğrencinin 12 fikirle yarıştığı Fikir Yarışması'nda ise Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Ayçahan Zaman, birinci oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri Emre Altan, Dilara Bozoklar, Berna Atıcı, Buse Köksal ve Beril Daşdemir'in "Staj yönetim sistemi" projesi ise sergiyi gezen katılımcıların anketinde en fazla oyu aldı. Dereceye giren öğrencilere sponsor firmaların desteğiyle çeşitli para ödülleri ve diğer ödüller verildi.

Ayrıca ilk üçe giren projeler ve jürinin seçtiği 10 proje ise her yıl İstanbul'da düzenlenen CEBİT Fuarı'nda sergilenecek. Ayrıca ilk üçe, KOSGEB'den maddi destek de verilecek.

13 Mayıs 2014
Etiket; mert can kılıç, yaşar üniversitesi proje, emre altan dilara bozoklar, berna atıcı, buse köksal Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir