25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

AKP Uşak siyaset akademisi başladı



AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, çözüm süreci ile ilgili terörden başka siyasi argümanı bulunmayanların süreci sabote etmeye çalıştığını iddia etti. Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay ise, “Barış ve kardeşliği kalıcı hale getirmek adına hükümet olarak zoru seçtik, cumhuriyet tarihinin en önemli projesini yürütüyoruz” dediler.

AK Parti Uşak İl Başkanlığı’nın 2013 yılı Siyaset Akademisi dersleri düzenlenen açılış töreni sonrası başladı. Siyaset Akademisi’nde ilk konuşmacı Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile PAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Özgür oldu. AK Parti Uşak Siyaset Akademisi’nin açılışı için Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; İl Başkanı Mehmet Gün, Koordinatör Milletvekili Halil Ürün, Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, AK Partili ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Törende açılış konuşması yapan İl Başkanı Mehmet Gün ile Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 30 yıldır devam eden terör sorununun çözümü için hükümetin başlattığı sürecin amacının birlikte yaşamayı sağlamak olduğunu ifade eden İl Başkanı Mehmet Gün, şunları söyledi: “Ülkemiz son 30 yılda terörle mücadele kapsamında ciddi bedeller ödedi. Binlerce evladımız şehit düştü. Milyarlarca dolar kaynağımızı teröre harcadık. Hükümet olarak terörü bitirmek istiyoruz. Ülke kaynaklarını yatırıma, istihdama ve kalkınmaya yönlendirmek istiyoruz. Bunu yapabilmek için terör sorununu bitirmek zorundayız. Hükümetimizin başlattığı sürecin amacı muhalefetin iddia ettiği gibi bölünme değil birlikte yaşamadır. Muhalefet ise süreci sabote edip terör örgütünün silah bırakmasını ve terörün bitmesini karşı çıkıyor. Çünkü bunların terörden başka kullanabilecekleri siyasi argüman yok. Terör biterse bunların istismar sahası da bitecek. Bu nedenle mitingler yapıyorlar. Tek dertleri siyasi varlıklarını sürdürebilmek. Bizim derdimiz ise barışı temin edip bu topraklarda kardeşçe yaşamak”

MİLLETİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKLAR

Milletvekili İsmail Güneş de kalıcı barışın temini durumunda muhalefet partilerinin yok olacağını iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Süreç sonunda barış sağlandığında muhalefet partilerinin mensupları insanların yüzüne nasıl bakacaklar ?. Hükümetimizin derdi barışı temin etmek. Süreci baltalamak için yapmadığını bırakmayanlar kendi içlerinde dahi bir bütünlük oluşturamıyor. Kendi partisinin yöneticilerini bile eleştirip ithamlarda bulunanlar bizim ülkeyi böldüğümüzü iddia ediyor. Kendi içinde dahi kavga edenlerin bu ülkeyi yönetecek vizyonu olamaz. Bu millet bu muhalefete asla fırsat vermez. Barış olduğunda hepimiz kazançlı çıkacağız. Türkiye’de bir çok şey gibi siyaset de artık değişti. Siyaset artık halka hizmet için yapılıyor. Eskiden olduğu gibi bazı tarihi şahsiyetlerin arkasına sığınarak siyaset yapma devri kapandı”

CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ PROJESİ

Cumhuriyet tarihinin en önemli projesini yürüttüklerini söyleyen Milletvekili Mehmet Altay da barış sürecine karşı çıkan muhalefeti hedef aldı. AK Parti’nin son 10 yılda bir çok devrin gerçekleştirdiğini anlatan Altay, “Barış ve kardeşlik süreci her şeyden daha önemli” dedi. Terör sorunu bittiğinde Türkiye’nin bölgesel bir güç haline geleceğini ifade eden Altay, şunları söyledi; “Terörü bitirmek için başlatılan bu süreç cumhuriyet tarihinin en önemli projesidir. Çünkü 30 yılda 40 bin vatandaşımızı yitirdik. Milyarlarca dolar harcadık. Süreç başladıktan sonra tek bir şehit cenazesi olmadı. Hepimizin isteği barış değil mi bu değil mi? Barış sürecini akamete uğratmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Terör bitince ülkemiz bölgesinde bir güç olacak. Geçen hafta o bölgeye gittim. İnsanlar terör örgütünün baskılarından bıkmış. Sürece umutla bakıyorlar ve barışı istiyorlar. Yıllardır bu ülkede siyaset yapan partilerin tek hedefi terörü bitirmekti. Ama hiç kimse bunu başaramadı. Terör sorununa karşı sadece eleştirmek ve terörden nemalanmayı seçmek kolaydır. Ama barışı istemek, barış için adım atmak ve risk almak zordur. AK Parti olarak biz zoru seçtik. Milletimizin desteği ile bu zor olanı başaracağız.” Açılış konuşmalarının ardından siyaset akademisi dersleri Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın konuşmasıyla başladı.

22 Nisan 2013
Etiket; uşak, ak parti, terör, siyaset akademisi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kandil'deki iğrençliklerin belgesi
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
AK Parti'de işaret dili eğitimi
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
25 yıldır çivi bile çakılmadı
Pınar KSK kendine geldi
İzmir'de terör operasyonu
Kahkaha atmadıkları kaldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir