28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Alev Göral

Değer Vermeli İnsan...

Değer vermeli insan...Her sabah karşılaştığı simitçiye , sokağı süpüren temizlik işçisine, her sabah bindiği otobüsteki şoföre değer vermeli. Arada sırada eskileri alırken karşılaştığı eskiciye, ekmek aldığı bakkala, mahallesini mesken edinmiş köpeğe, betonların arasında yaşamaya çalışan çiçeğe değer vermeli. Çocuğuna, eşine,ana-babasına,akrabasına, arkadaşına, komşusuna değer vermeli. Yıllardır nazını çeken külüstür arabasına, ailesinden yadigar kalan eski porselen takımlarına, uzun yıllardır bahçesindeki çiçeklere soluklanma fırsatı tanıyan çapaya bile değer vermeli. Soluduğu havaya, ısındığı güneşe , susuzluğunu gideren suya ,yemeğini pişiren ateşe değer vermeli.

Değer veriyorsanız eğer; kıymetlidir yaşam sizin için. Değer veriyorsanız eğer; her zaman olumsuzu es geçer olumluya yönelirsiniz. Saygı zorunludur bazen, sevgi göreceli ve değişken. Ama değer vermek öyle özel bir duygudur ki, bir kere değer verdiyseniz kolay kolay vazgeçemezsiniz.

Özel günlerde değerini hissetmek ister insan...Evlilik yıldönümlerinde bir çiçek, vefatlarda bir telefon, mezuniyetlerde bir kutlama değerli hissettirir kendinizi. Bundandır asker uğurlamaları, nişan törenleri, yaşgünleri, yıldönümlerinde insanların bir arada olma isteği. Değer verdiğiniz kişilerle aynı ortamda olmak için emek harcarsınız düşünmeden. Tek hedef ; paylaşmaktır o güzel anı ...Aynı havayı solumak, aynı mutluluğu yaşamak, aynı acıyı hissetmek, ayni insanlara dokunmak, göz göze gelip konuşmadan paylaşmak. Değer verdiyseniz konuşmadan da anlarsınız karşınızdakini...Değer verdiyseniz mazeretlere sığınmaz, bazen bir ses, bazen bir bakış, bazen bir dokunuş ile gösterirsiniz karşınızdakine verdiğiniz değeri.

Değerli hissetmeyi beklerken, hayal kırıklığı olmuşsa sonunda; yine de unutmalı yaşanan olumsuz duyguları. Sizin verdiğiniz değeri hak etmişse bir kere o insan, anlayacaktır eninde sonunda o da sizin kıymetinizi...Değer verdiyseniz sabrederseniz, değer verdiyseniz şans verirsiniz, değer verdiyseniz affedersiniz, değer verdiyseniz hak ettiğiniz değeri bulmak için beklersiniz...

Bu kadar emeğe karşı kendinizi değersiz hissediyorsanız hala eğer, kimsede suç aramayın o zaman siz değilsinizdir saygıdeğer. Çünkü hayatın yönünü sizin tercihleriniz belirler. Sizin tercihinizdir değer verdikleriniz... Sizin tercihinizdir emek verip değer bulamadıklarınız.

İşinize değer verirseniz başarılı olursunuz, ilişkilerinize değer verirseniz huzur bulursunuz. Tüm bu değerler içinde unutmayacağınız en büyük şey ise KENDİNİZİ DEĞER VERMEK olsa gerek. Siz kendinize değer vereceksiniz ki sevdiklerinizden de değer göresiniz. Lüzumsuz fedakarlılar, lüzumsuz hoşgörüler kendinizi değersiz hissettiriyorsa eğer, hayatı akışa bırakmalı ve herşeyin gerçek değerini bulmasına fırsat vermelisiniz. Değer verdiklerinizi kaybetmemek için verdiğiniz mücadele size kendinizi de değerli hissettiriyorsa eğer, emek vermeye kendinize olan saygınızı kaybetmeden devam etmelisiniz.

Ben siz okuyucularıma değer veriyorum. Ve kıymetli zamanınızı daha fazla almadan yazımı sonlandırıyorum.

Hak ettiğiniz değeri veren insanların etrafınızda olması ve sizlerin de kıymet bilmeniz umudu ile...

16 Haziran 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Reyting uğruna!
Ben bir çocuk sevdim!
Okul dediğin...
Bana dokunamazsın!
Veliler dikkat! Burs sınavları kapıda
Dost dediğin...
Çanakkaleli olmak...
2014 ile hesaplaşma zamanı
Çocuk aşkı bitirir mi?
Çivisi çıktı
Özgür olmayanın onuru olmaz!
Cesaretin Var mı Aşka!
Eylül...
Kadın dediğin...
Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen!
Çık Aradan...
Değer Vermeli İnsan...
Bir Tutam Şefkat
Akrep Gibisin!
Ben Annemi Yaşayacağım Ya Siz?
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir