23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Alev Göral

Özgür olmayanın onuru olmaz!

Bu sabah duydum bu sözü gazeteci İsmail Küçükkaya'nın ağzından...Tüylerim diken diken oldu. Kendi ifadesi miydi, alıntı mıydı bilmem ama , çok etkilendim! Ne anlamlı,ne kadar öz ve yerinde bir cümle diye düşündüm. Ve yıllardır sanki bu sözü biliyormuşçasına yaşadığımı fark ettim.

Hayatta hemen hemen hiç boyun eğmedim. Ne işimden olur muyum diye yanlışa odaklanan patronuma, ne menfaatimi gözetecek diye bir arkadaşıma, ne kızacak diye eşime, kimse ama kimseye esir olmadım.

Özgürlüğümü satmadım. Düşüncemi ve fikir özgürlüğümü asla esaret altına almadım. Aldırtmadım...!

Hayatı daha kolay ve rahat yaşamak için her şeye boyun eğen bazı insanları hep eleştirdim. Onları hayatımdan en kısa sürede çıkardım.'

Kendi fikri ve özgürlüğü olmayanın karakteri de olmaz' dedim,uzak durdum. Birbirinden iyi ya da kötü çok fazla etkilenen insanlara hayatımda hep bir ünlem koydum. Bazen dik başlılık,bazen boşboğazlık gibi görülse de, gerçek düşüncelerimin üzerine asla sünger çekmedim. İş hayatında çok mecbur kaldığımda en fazla sustum.

-Düşündüm de son 7 sene iş hayatını konuşmadan geçirmişim :)- İsmimin getirisini bu susmalarımın ardından her seferinde fazlası ile yaşadım.

Alev alev oldum ve yanardağın eteklerinden lav olup aktım.Ama hiç boyun eğmedim. Sıkışıp kaldığımda açtım AHMET KAYA dan KAFAMA SIKAR GİDERİM şarkısını ve özgürlüğümü ifade ettim.

Güdümlemeye çalışanlara isyan ettim....

Biliyordum ve görüyordum ki ÖZGÜR OLMAYAN İNSANIN ONURU OLMAZ!

Özgürlüğünü,düşüncelerini esarete aldırtan insan ilk etapta kazanıyor gibi görünse de, aslında toplumda saygınlıkla karşılanmaz. Özgür olmayanın etrafında kendine benzeyen türden insan olacağından,kişi doğal,yalansız yaşayamaz.

Sunni ve esir olan insan da asla gerçekten mutlu olamaz. Bir kere de kaptırdı mı özgürlüğün yularını, başı 'Tamam efendim' diye öne eğilmekten kurtulmaz. İş te,aşk ta,siyaset te,özel yaşamda karakterini ortaya koyamayan insan, asla kendi olmayı ve ayakta durmayı başaramaz.

Peki ya ülke? Basın özgür değilse, hukuk sistemi özgür değilse,siyasetçiler özgür değilse o ülkenin GELECEĞİ OLABİLİR Mİ? Eline verilen metni okuyan,her ağzını açtığında büyüklerine teşekkür etmeyi görev edinen,yerini dolduramadığı gibi bunu gizleyecek kadar bile becerisi olmayan insanlardan da yönetici olabilir mi? Artık neye ve kime yorarsanız...

Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür nesiller ister...demiş Mustafa Kemal Atatürk... Ama bunun olması için de fikri hür,vicdanı hür siyasiler, eğitim kadrosu, yap boz tahtasına dönmeyen bir eğitim sistemi gerekmez mi?

Kurban Bayramınız mübarek olsun... Dualarımız fikir ve düşünce özgürlüğü ile yetişecek yeni nesillere...

http://www.youtube.com/watch?v=DqyLcsGqW4s

02 Ekim 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Reyting uğruna!
Ben bir çocuk sevdim!
Okul dediğin...
Bana dokunamazsın!
Veliler dikkat! Burs sınavları kapıda
Dost dediğin...
Çanakkaleli olmak...
2014 ile hesaplaşma zamanı
Çocuk aşkı bitirir mi?
Çivisi çıktı
Özgür olmayanın onuru olmaz!
Cesaretin Var mı Aşka!
Eylül...
Kadın dediğin...
Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen!
Çık Aradan...
Değer Vermeli İnsan...
Bir Tutam Şefkat
Akrep Gibisin!
Ben Annemi Yaşayacağım Ya Siz?
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir