16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aliağa'da kırsal kalkınma projesi



Aliağa Belediyesi, ilçenin köylerinde tarımı ve hayvancılığı desteklemek, köyden kente göçün önlenmesi ve üreticinin ürününün aracısız değerlendirilmesi için KÖY KOOP ile birlikte kırsal kalkınma hamlesi başlattı. Belediye’nin “Tarım ve Hayvancılığı destekliyor, Köylerimize can veriyoruz” sloganı ile adını duyurduğu proje, Aliağa Belediyesi ile İzmir Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP İzmir) arasında gerçekleştirilen protokol ile başladı.

Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen protokol imza törenine; Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, KÖY KOOP İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Köy Muhtarları, Köy Koop Genel Müdürü Turgay Solmaz, Çiftçi Platformu dönem sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Köy Koop Kastamonu Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Aladağ, Köy Koop İzmir Birlik Müdürü Yasemin Güngör ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜRETİCİYE EĞİTİMLER VERİLECEK

Aliağa Belediyesi, Köy-Koop İzmir Birliği işbirliğinde yapacağı çalışmalarla Aliağa’nın köy ve beldelerinde tarım ve hayvancılığı teşvik edecek. Köy-Koop İzmir Birliği ve Aliağa Belediyesi işbirliğiyle Aliağa köylülerine iyi tarım uygulamaları, hayvanların ıslahı, aşılama, sulama sistemleri, toprak analizleri, ilaçlama, organik üretim işleme paketleme ve pazarlama gibi konularda da eğitimler verilecek.

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

Proje kapsamında ilk olarak Ağaç aşılama, Hayvanların aşı ile döllenmesi ve iyi tarım uygulamaları gerçekleştirilecek. Projenin ilerleyen aşamalarında Sütün soğuk zincirinin korunması amacıyla tesis ve organizasyon oluşturulacak. Projeye göre Aliağa merkez ve köylerinde günlük 5 bin litre Süt soğuk zinciri korunarak bozulmadan işlenerek değerlendirilecek.

BAŞKAN OĞUZ: KÖYLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, sık sık köylerde vatandaşlarla sohbet ettiğini ve ekonomik sosyal sorunlarını dinlediğini ifade ederek, köylerin ihtiyacı üzerine projeyi başlattığını kaydetti. Başkan Oğuz; proje ile köyden kente göçün azalacağını belirterek “Köylülerimizin köylerinden göçmemesi gerektiğine inanıyorum. Bundan sonra da köylülerden ziraatla, hayvancılıkla, tarımla ilgili gelen her türlü talebi değerlendireceğimize söz veriyorum. İnşallah bu protokol hepimiz için hayırlı olur, geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

KÖY KOOP İZMİR BİRLİĞİ BAŞKANI MUHİTTİN AKBULUT

Aliağa Belediyesi’nin projesini çok önemli bulduğunu söyleyen Köy Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut, “Biz Köy Koop ailesi olarak bu protokole önem veriyoruz. Belediyecilik sadece yol, kanalizasyon, park, bahçe, altyapı işleri değildir. Kırsal kalkınma ve yerinde istihdam ile plansız göçü önlemek için tarım üretim ve ürünlerin değerlendirilmesi de önemli bir belediyecilik işidir.” Dedi Aliağa Belediyesi’nin projesinin Türkiye’ye model olacağını söyleyen Akbulut, “Aliağa Belediyesi bir ilki yapıyor; Aliağa Belediyesi’nin yaptığı bu proje göreceksiniz tüm Türkiye’ye yayılacaktır. Belediyemiz, Köy Koop işbirliği ile, yani köylünün örgütlü gücü ile köylere hizmet götürmek istiyor. Bu projeyi Aliağa Belediyesi bir başka şekilde de taçlandırmak istiyor. Ürünleri değerlendirmek için İşletme de açmayı düşünüyor. Bu duygularla Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

KÖY-KOOP GENEL BAŞKANI YAKUP YILDIZ

Projenin çiftçiye can vereceğini savunan Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız da “Bu proje haberini alır almaz koşarak geldiğimiz bir proje. Bir tarafta üretici, bir tarafta da üreticiyi destekleyen bir belediye var. İzmir’deki başta Aliağa Belediye Başkanımız Ömer Turgut Oğuz olmak üzere ilçe belediye Başkanlarımız, hayvancılığa ve tarıma gereken ilgi ve alakayı gösteriyorlar. Belediye Başkanımıza ve destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Köy Koop Merkez Birliği olarak buna inandık ve inandığımız için de buradayız. Doğduğumuz topraklarda doymak istiyorsak, köyden kente göçü önlemek istiyorsak bu projenin içinde canla başla çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

11 Ekim 2013
Etiket; aliağa kırsal destek, aliağa destek proje, ömer turgut oğuz, yakup yıldız, muhittin akbulut Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Sinan Bengier Aliağalıları güldürdü
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir