19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Almanya'da ırkçı saldırı



El ele Kadın Kolları Genel Başkanı İlknur Reiche, Almanya’nın Nürnberg kentinde sahibi olduğu İtalyan dondurmacısı dükkanında yabancı düşmanlığı yüzünden saldırıya uğradı.

Kızının önünde darp edilen İlknur Reiche, türlü hakarete mağruz kaldıktan sonra bir Alman tarafından işlek bir cadde olan Rothenburgerstr. 26 adresindeki dükkanının önünden hızla gelen bir arabanın altına atıldı. El ele Avrupa Engellilere ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu Kadınlar Kolu Genel Başkanı İlknur Reiche, güpe gündüz ırkçılığın kurbanı oldu.

Rothenburgerstr. 26 Oberasbach adresinde İtalyan dondurmacısı işleten İlknur Reiche, iki Alman tarafından gündüz saatlerinde sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayarak ölümden döndü.

Kız çocuğunun önünde şiddete mağruz kaldığını söyleyen İlknur Reiche, ‘‘Dükkanımızda sadece plastik atılan çöpe, genç bir kız hamburburger çöpünü attı. Ben de bu kadına lütfen o çöpe plastik dışında bir şey atmayın dedim. Çöpün üzerinde de zaten sadece plastik çöp atılır yazıyor. Kapının önündeki çöpün içinden alınmasını kibar bir dille rica ettim. Kadın sinirlendi, söylendi ve gitti. Sonra geri gelip çöpünü alırken bana ‘Özürlü, sakat’ diye hakaret edip sözlü saldırıda bulundu. Kızım gelip neden böyle yapıp hakaret ediyorsunuz diye sordu. Kadın söylemlerini daha da artırarak ‘Siz yabancılar hep böylesiniz.’ Diyerek hakaretlerini artırdı. O arada erkek arkadaşı geldi. Önce benim üzerime yürüdü, sonrasında da fiziksel saldırıya başladı. Önce beni, daha sonra kızımı itekledi’’ diye konuştu.

Sonrasında kızına polis çağırması için seslendiğini anlatan İlknur Reiche, saldırganın kendisine şöyle cevap verdiğini kaydetti:

‘‘Çağırın polisi, biz zaten Almanız. Polis bizi tutacak. Memleketinize defolun gidin. Burası bizim memleketimiz, sizin konuşmaya bile hakkınız yok.’’

Polis gelince ifadesinin alındığını ancak saldırganların bulunamadığını anlatan İlknur Reiche, polisin saldırganların tekrar gelmesi durumunda hiç bir şey söylememelerini ve fotoğraflarını çekmelerini tekrar kendilerini aramalarını istediğini kaydetti.

Polisin olay yerinden ayrılmasından sonra dükkanına bir kere daha geldiğinde zanlıları bir kere daha gördüğünü kaydeden Reiche, polisin söylediğini hatırlayarak fotoğraflarını çekmek istedi. Bu arada tekrar kızına polisi aramasını söyleyen Reiche’nin fotoğraf çekmeye çalıştığını gören ikili bu kez fiziksel saldırılarının boyutunu artırdı.

Saldırganlardan erkek olanın önce kendisine vurduğunu ardından elindeki telefonu gasp ederek caddeye fırlattığını söyleyen İlknur Reiche kendisini tutan zanlının, ‘‘Bakıyor musun yola’’ diye seslenip yolun solundan gelen arabanın altına fırlatıldığını kaydetti. Gelen araba şoförünün son saniyede direksiyonu kırarak, yola fırlatılan İlknur Reiche’nin başının dibinden geçmesiyle olası bir ölümden dönüldüğünün altı çizildi.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan İlknur Reiche, daha sonra ambulansın gelmesiyle hastaneye kaldırıldı. Yarım saat içinde Alman polisine bağlı özel timler tarafından yakalanan iki saldırgan ve tedavisi tamamlanan yabancı şiddetine kurbanı İlknur Reiche ve kızı ifadesini Alman makamlarına verdi.

Gözyaşlarıyla başından geçenleri El ele okurlarıyla paylaşan İlknur Reiche, son dönemde yaşanan yabancı düşmanlığına işaret ederek, ‘‘Sanki hiç kimse dost değil arkadaşlar. Kendi canımı geçtim, kızımın başına bir şey gelmesinden çok korktum. Dükkanımızı da şu anda geçici olarak kapattık’’ diye konuştu.

Olay sonrasında hastaneye giderek İlknur Reiche ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan El ele Genel Başkanı Cengiz Hocazade, yaşanılan bu kötü olay sonrasında Türk gurbetçilerin kenetlenmesi gerektiğini ifade ederek, ‘‘Bu acı olay hepimizin başına gelebilirdi. Hayatında bir karıncayı bile incitmemiş İlknur Hanım ve ailesine çok geçmiş olsun diliyorum. Şimdi bu zanlılara hesap sormalıyız. Alman hukuku konusunda uzman dostlarımızı desteğe çağırıyorum. Hiç bir zaman şiddetin içinde olmadık. Ve asla da olmayacağız’’ diye konuştu. www.eleleavrupa.org

22 Temmuz 2017
Etiket; İlknur Reiche Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
Almanya'da ırkçı saldırı
Unutulan soykırım tekrarlanır
Avrupa'nın utancı Srebrenitsa
Afroamerikanlar hala hedefte
İlluminati nedir?
Fransa'da kaygı veren eylemler
Sıfatı "Gazeteci"
Kavimler göçü olabilir
Akıllı telefon sahipleri bunları bilmeli
Savaş kimin işine yarıyor diyenlere!
Terör Örgütü IŞİD Yemen'deki Cami Saldırısını Üstlendi
Madonna'dan faşizm eleştirisi
Erdoğan'a Mondragon sürprizi
Canlı Canlı Kızını Gömdü!
Belçika da 2 Kişi Öldürüldü
ABD havalimanın da Bir İlk Yaşandı!
Fransa'da Patlama!
Mc Donald's Şok Olay!
Bomba İmha Uzmanı Hayatını Kaybetti
Dünya Tecavüzcü Katil Adama Büyük Ceza
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir