29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Alsancak Stadı değil Altay yıkıldı!



Alsancak Stadı’nın maçlara kapatılması, Göztepe, Karşıyaka ve Altınordu’yu yeni arayışlar içine sokarken, bu karardan en çok etkilenen kulüp, stadın kiracısı Altay oldu. Tek gelir kaynaklarını da kaybetmekle yüz yüze kaldıklarını dile getiren Altay Başkanı Aslan Savaşan, Alsancak Stadı’nın kapatılmasıyla yıllık 2 milyon TL’ye yakın zarara uğrayacaklarını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden kiraladıkları stadı, İzmir’in diğer kulüplerine kiralayarak yıllık 500 bin TL, reklam panolarından 800 bin TL, isim sponsorluğundan 500 bin TL gelir elde ettiklerini, ayrıca kulüp binası, lisanslı ürün mağazası, kantin ve otopark gelirleriyle ayakta kaldıklarını dile getiren Savaşan, “Zararımızı karşılamak zorundalar. En kötü senaryoda Atatürk Stadı bize kiralanmalı.” dedi.

Stat girişindeki elektronik turnikelerin sayısını artırmak için 300 bin TL, VIP, B Protokol tribünlerinin modernleştirilmesi ve stat koltuklarının yenilenmesi için 325 bin TL yatırım yaptıklarını, geçen sezon Göztepe, Karşıyaka ve Altınordu ile birlikte zeminin yenilenmesi için 700 bin TL harcadıklarını kaydeden Savaşan, “Stat 15 personeli istihdam yaratıyordu. Bunca insan işinden olacak.” diye konuştu.

İZVAK Alsancak için Vali’ye gidiyor
Tarihi Alsancak Stadı’nın İl Güvenlik Kurulu kararıyla depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından yaşanan kaos sürerken, İzmir kulüp temsilcileri yaşanan krizi çözmek amacıyla İzmirgücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi ile bir araya geldi.

Toplantıda kararının gözden geçirilmesi için İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan randevu istendi. Altay Başkanı Aslan Savaşan, Altay 2. Başkanı Mustafa İduğ, Göztepe 2. Başkanı Fatih Dalan ve Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge’nin katıldığı toplantıya şehir dışında olan Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz de telefonla katıldı. Kulüp temsilcileri, İzmir kulüplerinin şampiyonluğa oynayacak kadrolar kurduğunu, ligin başlamasına bir hafta kala alınan stat kapatma kararıyla hem maddi, hem manevi olarak büyük yara aldıklarını dile getirdi.

Stadın kiracısı olan Altay’ın Başkanı Aslan Savaşan, “İZVAK çatısı altında tek yumruk olarak Alsancak Stadı’nı acilen yeniden futbola kazandırmalıyız.” dedi. Tüm başkanların ortak kararı ve imzasıyla Vali Toprak’tan acilen bir toplantı yapılması için randevu istenirken, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, “Tüm konsantrasyonumuz Alsancak Stadı’nın yeniden futbola kazandırılmasıdır.” diye konuştu.

Stat AVM yapılmayacak
Öte yandan AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’dan stat ile ilgili açıklamalar geldi.

Delican; “Can güvenliği nedeniyle stat kapatıldı. Gerekli tadilatlar yapıldıktan sonra stat yine stat olarak kullanılacak. Biz hiç bir kulübün mağdur olmasını istemeyiz.” dedi.

Deprim riski nedeniyle Alsancak Stadı’nın maçlara kapatılma kararının ardından CHP İzmir milletvekilleri stat yerine “AVM mi yapılacak?” şeklinde önerge vermiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “Ne yapacaksanız onu açıklayın” diyerek çağrıda bulunmuştu. 6 yıldır statta kiracı konumunda olan başta Altay Spor Kulubü olmak üzere futbol kulüplerine seslenen AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “AVM mi yapılacak? iddialarını yalanladı.

Bu iddiaların içi boş söylemler olduğunu dile getiren Delican, “İzmir Spor Güvenlik Kurulu, uzmanların can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı yönünde verdiği rapor üzerine Alsancak Stadı’nı kapatınca ‘ne yapılacak?’ tartışmaları da beraberinde geldi. İzmir spor camiası rahat olsun, stada hiçbirşey olmayacak. Stat stat olarak kalacak. Gereken çalışmalar yapıldıktan sonra yeniden hizmete sokulacak. Hiç bir kulüp mağdur olmayacak.” dedi.

AVM iddialarını da değerlendiren Delican, “Kesinlikle böyle bir şey yok. Kim çıkıp ‘AVM yapılacak’ diyorsa yalandır. Sürekli burası hakkında farklı şeyler gündeme getirenler kendi kafalarının arkasında olanları söylüyorlar. AVM falan yok. Konuşulanların hepsi gerçek dışıdır. Bunlar içi boş söylemlerdir. Konu hakkında bilgi sahibi olmadan istemezükçü zihniyet açıklama yapıyor.” diye konuştu.

Karşıyaka ve Göztepe statları yapılacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kentteki diğer iki stat projesinin hızla devam ettiğini de söyleyen Delican, “Arazinin düzenlemesi ve tahsislerle ilgili teknik konular sürüyor. İzmir’in iki tarafına da büyük stat yapılacak. Hükümetimiz bu konuda çalışma yaparken ‘İzmir’in statları elden gidiyormuş’ gibi davranmak çok yanlış. Tüm spor kulüplerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. İzmir’in spor kulüpleri Türk sporuna yıllarca sporcu yetiştirdi. Hepsinin desteklenmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerine tavsiyem sporu ve sporcuları daha çok desteklemesi olacaktır. Kulüplerin başta altyapı hizmetleri olmak üzere ihtiyaçları giderilmelidir.” dedi.

Şimdi güçlendirme sonra yeni stat
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Alsancak Stadı’nın önemli bir şehir stadı olduğunu ve tüm dünyada kent merkezinde, taraftarın kolaylıkla ulaşabileceği şehir stadlarının korunduğunu belirterek, İstanbul’daki İnönü Stadı’nı örnek gösterdi. Alsancak Stadı’na güçlendirme yapılarak bu yılı işlevsiz geçirmesinin önüne geçilebileceğini söyleyen Susam, “Ardından proje yarışmasına çıkılır, ardından da ihale süreci başlar. Ligin kapandığı dönemde stad yıkılarak yeni stadın temeli atılır. Amaç İzmir sporuna katkı vermekse, amaç İzmirli sporseveri korumaksa en doğru davranış budur.” diye konuştu.

23 Ağustos 2014
Etiket; Aslan Savaşan, Altay, Altınordu, Bülent Delican, Göztepe, İzvak, Karşıyaka, Tuğrul Yemişçi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
Göztepe'de transfer şekilleniyor
Halil 3 yıl daha Göztepe'de
Elfida hayaline kavuştu!
Borges imzayı attı
Göztepe Borges'i alıyor
Enes Kubat Altınordu'da
Pınar Karşıyaka Campbell'i aldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir