24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aziz Kocaoğlu'ndan olay yaratacak sözler



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Yamanlar'a çöp tesisine karşı çıkan AK Parti İzmir Millletvekili ve eski danışmanı İlknur Denizli'ye isim vermeden ağır ifadelerle yüklendi.

Kocaoğlu, “Siz İzmir’e eskiden şaşı bakıyordunuz. Şimdi kör bakıyorsunuz. İzmir’i görmüyorsunuz. İzmir’i ve İzmirliyi tanımıyorsunuz. Politika yaptığınızı sanıyorsunuz. Halbuki İzmirliye işkence yapıyorsunuz. Bugünden itibaren kim İzmirliye, Büyükşehir Belediyesi’ne boyunu, yüreğini, bilgisini, becerisini aşan laf ederse, bizden cevabını en ağır şekilde alacaktır. Bu da bir milattır. Hodri meydan! Kimin kucağında hangi taş varsa, gelsin” dedi.

Toplumun sosyal olanaklara erişimi kısıtlı olan bölümünün faydalanması için İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından projelendirilen ve Buca Tınaztepe’de büyük bir kompleks şeklinde tasarlanarak yapımına başlanan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nün temeli törenle atıldı. Huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonunu da içinde barındıran tesisin 64 milyon 314 bin liralık yatırımla hayata geçirileceği açıklandı.

ÇÖPÜN ALTINDA KALACAKLAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, temeli atılan projenin Türkiye’de örneğinin olmadığını; gençlerle yaşlıların ve engellilerin bir arada kaynaşacağı bir ortam yaratmayı hedeflediklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin 2004-2013 yılları arasında sadece Buca’ya 339 milyon liralık yatırım yaptığını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasında çöp üzerinden siyaset yapmaya çalışanları da eleştirerek şöyle devam etti:

 “Çevre yatırımlarımızı yaptık. Yüzülebilir Körfez hedefimizle dünyanın doruğuna doğru yola çıktık yürüyoruz ve büyük çoğunluğunu hallettik. Sadece çöp bertaraf tesisi kaldı. Bu tesis üzerinden oynanan oyun, sağlanmaya çalışılan siyasi rant çöpü de aştı, milletin ve uğraşanların boyunu da aştı. Eğer bu mantıkla, bu siyasi yaklaşımla devam ederlerse, çöpün altında kalacaklar. Çöp yerini Büyükşehir Belediyesi olarak sadece biz bulmuyoruz. Resmi kurumlarla ön görüşmeler yapıyoruz. Ön görüşmelere paralel olarak yazılı görüşler alıyoruz. Ondan sonra karar veriyoruz.

Kimsenin kullanmadığı, kullanmaya da niyetinin olmadığı, aklı ve bilimi kullanarak tesisin yerini belirleyip kurmaya çalışıyoruz. Yaptığımız kabahat bu. Görüşler normal gelirken, yerel seçim telaşıyla birisi engellemek istiyor ve 3- 4 gündür gazetelerde çöp davasıdır gidiyor. Bilirkişi raporlarına saygılıyız. Ama Ankara’dan rapor veren bilirkişilerin bizimle bir irtibatı olmadı. Bilirkişiler bu çöp bertaraf tesisini, nasıl yapacağımızı bize sormadı. Bütün meslek odalarıyla alana gittik. Her meslek odası mensubu kendi penceresinden alan baktı ve herkesten de genel kabul gördü. İtiraz söz konusu olmadı. Biz de konuyu toplumla paylaştık.

Sadece kurul görüşleri alındığı, ÇED sürecinin ihalesine çıkıldığını aşamada hemen ‘burada bu Aziz çöp tesisini kurabilir. O zaman baştan engelleyim, baştan bunu yok edelim’ diye bir telaş içerisinde hareket ediliyor. Çok yazık. Çok üzücü.”

1,5 milyar liralık yatırıma akılları ermez Kurulacak çöp bertaraf tesisinin, dünyanın en modern teknolojisiyle donatılmış bir tesis olacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu tesiste külden ve kumdan başka bir şey kalmayacak. Maksimum enerji üretilecek ve dünyanın en modern tesisi kurulacak. Tesisin maliyeti 500 -600 milyon Euro’nun üzerinde. Yani biz buraya 1,5 milyar lira para harcayacağız. Onların bu paraya aklı ermez. Türkiye’de hiçbir kent, 1,5 milyar lira para harcamayı göze alarak tesis kurmadı. Bunu biz kuracağız. Koskoca körfezi temizlemeye kalktığımız gibi; kentin ticaretini, sanayini, insanı kalkındırmak için tek başımıza 400 milyon liraya fuar alanı yapmaya kalkıp inşaatı yürüttüğümüz gibi..” dedi.

NEGATİF ENERJİ SALGILIYORSUNUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Herkes İzmir’in kongre merkezine ihtiyacı var diye gelip nutuk atıyor. Ne yaptın kongre merkezi için? Yer mi verdin, yer mi buldun? Fuar için Hazine arazisini tahsis mi ettin? Parasıyla aldık. Eğer bir şeyi yapmaya niyetiniz, idealiniz, hayaliniz varsa, siz o yola emin adımlarla, ayaklarınız yere basarak yürürsünüz. Yanınızda 4 milyon İzmirlinin desteğiyle birlikte yola çıkar ve gerçekleştirirsiniz. Siz de destek olmadığınız için engellemek yolunu seçersiniz. Engellemeye kalkarsınız. Gölge etmeyin. Biz 9,5 senedir bu koltukta oturuyoruz. Duymadığımız; ne iş yaptığını, kişiliğini, komplekslerini, hastalıklarını, rahatsızlıklarını, iyi ve kötü meziyetlerini bilmediğimiz ortalıkta gezen bir Allah’ın kulu yok. Kimin ne olduğunu biliyorum. Kimin nasıl dans ettiğini biliyorum. Kimin hangi çıkar için nasıl bir tavır içinde olduğunu biliyorum. Kimin yüreğinin 1,5 milyar liralık yatırımı çöp bertarafı için hayal edip edemeyeceğini de biliyorum.

Siz kalkıyorsunuz, nazarı dikkate alınmayacak söylemlerle İzmirli hemşerilerimize 4 milyon insana negatif enerji salgılıyorsunuz. Bir de kalkıp kente kurulacak çöp bertaraf tesisini, bu kentte negatif olay yaratmak için ve insanların moralini bozmak için kullanmak cesaretini ve bedbahtlığını gösteriyorsunuz. Bu olacak iş mi?”

İzmirlilerin moralini bozmamak için bugüne kadar eleştirilere karşı konuşmadığını, bundan sonra en sert şekilde cevap vereceğini dile getiren Başkan Kocaoğlu,  şöyle devam etti:

“Bu kendinden menkul kişinin ne düşündüğünü, ne yaptığını, ne yapacağını, hedefinin ne olduğunu, ne için rol yaptığını beyninin kılcal damarlarına kadar bilirim, biliyorum. Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Saldırıları göğüslemeyecek zayıflığımız yok. Konuşmuyorsak, bu kentliye olan saygımızdandır. Onların durumuna düşmemek ve kentin moralini bozmamak içindir.

Bugünden itibaren seçim süreci başlamıştır. Bugünden itibaren kim İzmirliye, Büyükşehir Belediyesine laf ederse, kim boyunu aşan; yüreğini, bilgisini, becerisini aşan laf ederse bizden cevabını en ağır şekilde alacaktır. Bu da bir milattır. Bunun böyle bilinmesi gerekmektedir. Hodri meydan. Kimin kucağında, hangi taş varsa gelsin. Haydi hodri meydan.”

 Aziz Kocaoğlu, “Siz bu İzmirliye çakma milletvekillerinizle, çakma 9 eylül günleri, 9 Eylül’ü sabote edecek eylemlerle mi İzmirlinin karşısına çıkacaksınız. Siz gavur İzmir ile mi çıkacaksınız? Siz faşist İzmir söylemiyle mi çıkacaksınız. Siz sümüklü İzmir söylemiyle mi çıkacaksınız. Siz hicap duyduğunuz İzmir ile mi çıkacaksınız? Siz irfanı eksik İzmir’le mi çıkacakınız? 9 Eylül’de alternatif gün üreterek mi bu vatandaşın karşısına çıkacaksınız? Siz İzmir’e eskiden şaşı bakıyordunuz. Şimdi kör bakıyorsunuz. İzmir’i görmüyorsunuz. İzmir’i ve İzmirliyi tanımıyorsunuz. Politika yaptığınızı sanıyorsunuz. Halbuki İzmirliye işkence yapıyorsunuz. Bizim insanlığımıza da, sakinliğimize de, çalışmamıza da ölçü yoktur. Haddini bilmeyene, haddini bildirmek de bizim en tabi görevimizdir” dedi.

PSİKOLOJİK PROBLEMLİ OBSESİF

Öfkeli olduğu konusunda kendisi eleştiren milletvekiline “birlikte doktor heyeti karşısına çıkmayı” teklif eden Büyükşehir Belediye Başkanı şölle devam etti:

“İnsanın öfkesi olur. İnsan haksızlığa karşı durur. İnsan kişiliğini korumak için ayağa kalkar, haykırır. Çünkü o insandır. Etten kemikten yapılmıştır. İnsani tepkileri olacaktır. O muhterem kişiyle ben her türlü doktor heyetinin karşısına çıkmaya hazırım. Kimin psikolojik problemi var, kimin obsesifi var, kim nelerden korkuyor, nelerden çekiniyor? Onu da doktorlar belirlesin. Güveniyorsa kendine gelsin. Tanıdığım, kılcal damarlarına kadar bildiğim adam bana konuşmasın. Hem bu sosyal yaşam kampüsünü, hem fuar alanını, hem metroyu ve tramvayı yapacaksın, hem de kendini bilmezlere bu kent adına hesabını soracaksın. Bizim işimiz bu! İzmir aydınlık insanların kentidir ve hep aydınlık kalacaktır.

 Türkiye’ye örnek olacak tesisi Buca’ya kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise, “Buca artık gelişiyor, değişiyor, 24 saat yaşanacak bir şehir oluyor. Buca’nın gelişmesine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı’na mecburuz. Bundan sonra da böyle olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin elini omzumuzda hissetmek güç veriyor. Büyükşehir ile, örgütle, milletvekillerimizle koordineli çalışarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından dev yaşam kampüsünün temeli davetlilerle birlikte atıldı.

Projede neler var?

Buca Tınaztepe’deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulmaya başlanan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunacak. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan modern tesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. 3 katlı rehabilitasyon merkezinde engellilere ve yaşlılara hizmet sunulacak. Sadece rehabilitasyon amaçlı oluşturulacak merkezde ayrıca engelliler ve yaşılar için birer tane havuz oluşturulacak.  Spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. Sosyal Yaşam Kampüsü’nde oluşturulacak 500 yatak kapasiteli 8 katlı huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, 350 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.

21 Eylül 2013
Etiket; Aziz Kocaoğlu çöp, Kocaoğlu ilknur Denizli, Aziz Kocaoğlu obsesif, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir