19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Bahri Okumus

Cehalet de baki!

Prof. Dr. Nurşen Mazıcı’nın, Habertük TV’deki programdan reklam arasında gönderilmesi, genel olarak, “şehitlere dil uzatan profesör yayından kovuldu” diye haberleştirildi.

Haberin bu şekilde sunulmasında sorun var. Çoğunlukta olanların farklı bir görüş serdeden azınlığa tahakkümü ve tahammülsüzlüğü söz konusuymuş gibi bir algıya yol açan bir üslup bu.

Ayrıca anılan profesör hanımın yaptığı şey yalnızca şehit olanları aşağılamak değil. “Onların canı en az Erdoğan’ınki kadar değerliydi” diyerek, sanki başka türlü söyleyen varmış gibi güya kurnazca sahipleniyor şehitleri.

“Şehit oldular”yerine “öldüler” demesini bir akademisyen olmasıyla izah ediyor. Akademisyenler dini terminoloji kullanmazmış. Nesnellikten, objektiflikten milim sapmazlarmış yani.

15 Temmuz’daki kalkışmanın başarısızlığından duyduğu rahatsızlık, hal dilinden açıkça anlaşılıyor. Bastırmaya çalıştığı öfkesi ses tonuna, yüz ifadesine, jestlerine, mimiklerine yansıyor.

Türkiye’deki ve Latin Amerika’daki darbeler üzerine akademik araştırmalar yaptığını söyleyen bir bilim insanından derinlemesine bir analiz bekliyorsunuz ama yukarıdaki ruh haliyle bunun pek mümkün olmadığını anlıyorsunuz.

Nitekim lafı dolandırmıyor. “Bu bir askeri darbe değildir” diyor güçlü, buyurgan bir tonlamayla. (Elbette değil yapılamadı çünkü)

Sonra bu iddialı teorisini de akıllara seza bir argümanla desteklemeye çalışıyor. Neymiş, bu tür durumlarda kimin bu işten yarar sağladığına bakılırmış…

Aman ne akademik perspektif… (Bayan Mazcı bu ülkede kahvehanelerdeki komplo teorilerine bile ‘bu işten kimin yarar sağladığına bakılır’ mukaddimesiyle başlanır. Mahir Kaynak’ın öğrettiği bir ölçüdür. Biliyoruz yani biz bunu)

Tabi “Bu işe kalkışanlar, istediklerini yapsa kimin yararına olacaktı” sorusu değersiz bir ayrıntı olduğundan bu kısmı pas geçiyor, nesnel profesör.

Dilinin altındaki baklayı tam çıkarsa ciddiyetini kaybedeceğini hissettiğinden olsa gerek, “Kim olduğunu siz anlayın” diyerek, yine güya kurnazlığa müracaat ediyor.

Sonra eline bıçak almış bir kadının sokaklara çıkıp darbecileri önlemeye çalışması karşısında kapıldığı dehşeti anlatıyor.

Yani ortada bir cunta yok, savaş uçakları binaların tepelerinden geçmiyor, helikopterlerden parlamento bombalanmıyor, darbe yapılmasın diye sokağa çıkan insanlara kurşun yağdırılmıyor, Çiğli’deki hava üssünden Marmaris’e ölüm timleri gönderilmiyor….

İncirlik üssünde ihanet toplantıları yapılmamış, ABD’deki haber sitelerinde “Erdoğan Almanya’ya kaçtı” haberleri dolaşıma sokulmamış… Ve daha bir sürü akıllara ziyan dehşet sahneleri yaşanmamış…

Millete akıl fikir versin diye televizyona çıkarılmış profesörün derdi varsa yoksa eline bıçak almış bir kadın.

Bir profesörün hezeyanları değil aslında mesele.

Bayan Mazıcı, bir prototip.

Hayranı olduğu Batı’yı da nefret ettiği Doğu’yu da aşağıladığı milleti de tanımayan Türk Aydını’nın prototipi. Pozitivizm putçusu bu tip esasında o kadar duygularının esiri ki.

“Halk, darbe önlendikten sonra meydanlara çıktı” diyecek kadar gerçeklikle bağları kopmuş olanlar bile var aralarında.

Tahsil cehaleti izale eder, eşeklik baki kalır derler. Galiba cehalati bile izale etmiyor.

26 Temmuz 2016 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 1 ) + Yorum Yaz
bilal
bunlar profesör olsa nolur.
 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
BEYİN İĞFAL ŞEBEKELERİ!
İNSAN BU, ŞEKİLDEN ŞEKİLE GİRER YA!
GERÇEĞİN YARISI!
ONUN ADI ADALET DEĞİL!
"Eski"nin yeri...
TFF FARKINDA MI TUZ KOKUYOR
ACIKLI KOMEDİ!
LÜTUF İSTEMEK, KÜME DÜŞMEKTEN EVLA MI?
TEKNOLOJİ ÇAĞINDA TÜRKÇENİN SEYRİ
DİJİTAL FİLOZOFLAR!
BATI'NIN TEZEĞİNDE BONCUK ARAYANLAR
KURAL HATASI NE DEMEK?
Bayan "kadın" demek değildir!
Alaturka olamamak
Aziz Yıldırım'dan özür
Hakaret deyince siz ne anlıyorsunuz?
AA Genel Müdürü neden sessiz?
Galibiyet hasretini çıkarmak!
Ne...ne de...
Teşekkür yazısı
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir