28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Bahri Okumus

Teşekkür yazısı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesince düzenlenen 46. Folkart TSYD Ege Kupası, Altay'ın müzesine gitti.

Altay, Altınordu, Balıkesirspor ve Menemen Belediyespor sezon öncesi Tire Tayfur Çiçek Stadı'nda güçlerini son kez test etme imkanı bulurken, birbirinden zevkli ve çekişmeli maçlar izledik.

Geleneksel nitelikteki bu turnuva son olarak 2014'de düzenlenmiş, maçların başlamasına saatler kala, İl Spor Güvenlik Kurulu ani bir kararla Alsancak Stadı'nı kapattığı için müsabakalar Buca ve Nazilli'de yapılabilmişti. İzmir'deki stat sorunu ve son turnuvada yaşanan bu kriz sebebiyle turnuvaya ara verilmişti.

TSYD İzmir Şubesi'nin yönetim kurulu olarak, daha önce 45 kez düzenlenmiş bir organizasyonun tarihe karışmasını istemedik ve dört yıl aradan sonra turnuvayı devam ettirme kararı aldık.

Karşıdan bakılınca turnuva, dört takıma birbiriyle maç yaptırmaktan ibaretmiş gibi görünebilir. Ancak kesinlikle öyle değil. Profesyonel beceri gerektiren ciddi bir organizasyon. Yönetim kurulumuz güçlü bir irade ortaya koymasa aldığımız kararı kuvveden fiile geçirmek mümkün olmazdı.

Süreç içinde hesapta olmayan birçok zorlukla karşılaştık. Yalnızca TSYD'nin değil, kentimizin ve kulüplerimizin de sahibi olduğuna inandığımız bu geleneği yaşatma çabamıza yeterli katkının verilmediğini düşündüğümüz zamanlar oldu.

Ancak şimdi dönüp baktığımda yalnız bırakılmadığımızı görüyorum. Öncelikle kentin en saygın markalarından Folkart, hazırladığımız sponsorluk teklifini kabul etti ve turnuvanın isim sponsoru olarak, cesaretle yola çıkmamızı sağladı.

Altay, Altınordu, Balıkesirspor ve Menemen Belediyespor kulüplerinin yönetici ve teknik adamları koşulsuz olarak, "varız" dediler.

Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi turnuvaya ilişkin taleplerimizi içtenlikle yerine getirdi. Keza Bornova Belediyesi de katkı sağlamanın gayreti içinde oldu.

İZVAK Başkanı Ali Erten sürecin her aşamasında yanımızdaydı ve desteğini esirgemedi. Fatih Tanfer, Bülent Buda gibi değerli ağabeylerimiz başta olmak üzere kentin önde gelen spor adamları, spor yazarları, muhabir arkadaşlarımız turnuvaya hak ettiği ilgiyi başından sonuna kadar gösterdi.

TSYD Genel Merkez ve İZVAK Yöneticisi kadim dost Suavi Yardımoğlu, her dakika bizimle birlikteydi ve organizasyonun yapılmasında onun büyük emeği var. TSYD Genel Merkez Asbaşkanı Nuri İmre de aynı şekilde heyecanımızı hep paylaştı.

Ve elbette Tire Belediyesi... Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire 1922 Başkanı Mutlu Sarayköylü, turnuvanın ev sahipliğini, koşulsuz olarak seve seve üstlendiler.

TSYD İzmir Şube Yönetimi olarak, ortaya koyduğumuz iradenin boşa gitmediğini görmenin manevi hazzını bize yaşatan bu isimlere tek tek teşekkür etmek borcumuz.

Uzayıp giden listeye bakınca, kentin bu önemli spor geleneğinin uzun yıllar devam edeceğini görüyoruz.

06 Ağustos 2018 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
BEYİN İĞFAL ŞEBEKELERİ!
İNSAN BU, ŞEKİLDEN ŞEKİLE GİRER YA!
GERÇEĞİN YARISI!
ONUN ADI ADALET DEĞİL!
"Eski"nin yeri...
TFF FARKINDA MI TUZ KOKUYOR
ACIKLI KOMEDİ!
LÜTUF İSTEMEK, KÜME DÜŞMEKTEN EVLA MI?
TEKNOLOJİ ÇAĞINDA TÜRKÇENİN SEYRİ
DİJİTAL FİLOZOFLAR!
BATI'NIN TEZEĞİNDE BONCUK ARAYANLAR
KURAL HATASI NE DEMEK?
Bayan "kadın" demek değildir!
Alaturka olamamak
Aziz Yıldırım'dan özür
Hakaret deyince siz ne anlıyorsunuz?
AA Genel Müdürü neden sessiz?
Galibiyet hasretini çıkarmak!
Ne...ne de...
Teşekkür yazısı
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir