29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Barbaros Şansal İzmir'den bombaladı



Gezi eylemcilerine pala ile saldırı olayından önce böyle bir senaryoyu bir CHP yöneticisinden duyduğunu söyleyen modacı Barbaros Şansal, İzmir’de çadır eylemi yapan öğrencileri ziyareti  sırasında sözlerine açıklık getirerek, "Mesele CHP değildir. Böyle yansıtılmasına şaşırıyorum. Mesele, temiz siyasettir" dedi.

İddiasıyla ilgili savcıların çağırması halinde gidip ifade verebileceğini söyleyen Barbaros Şansal, "Belki tesadüf, belki de gerçekten planlanmıştı. Onu bulmak, araştırmak benim değil savcılığın, hukukun görevi" diye konuştu.

Eli palalı kişiyle ilgili iddiasıyla gündeme oturan modacı Barbaros Şansal, bugün öğlen saatlerinde yurtlarda kız erkek ayrımı yapılmasına tepki gösterip Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde çadır kuran öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilere destek vermek için geldiğini söyleyen Şansal, 'Gezi olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırı olayının arkasında CHP’nin olduğu' iddiasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şansal, "“Bildiğim kadarıyla bunu söyleyen arkadaş AKP’nin polisiyle davalı. Gürsel Tekin de oradadıydı. İl Genel Meclisi’nin CHP’li bir üyesinin danışmanı bana söylediğinde 'Şaka mı yapıyorsun?' dedim. 10 gün sonra bu olay gerçekleşti. Belki tesadüf belki de gerçekten planlanmıştı. Onu bulmak, araştırmak benim değil Savcılığın, hukuğun görevi" dedi.

AK Parti'li Hüseyin Çelik’in, twitter aracılığıyla savcıları göreve çağırması konusunu bilmediğini, kendisinin twitter hesabının askıya alındığını dile getiren Şansal, "Ben orada tek başıma değildim. Çağırırlarsa tabii ki gider ifademi veririm. Orada Gürsel Bey’le de konuşuldu. CHP milletvekilleri de parkta açıklamalarını yaptılar. Bir televizyon kanalında 2.5 saatlik konuşmam var. Sadece 50 saniye üzerinden polemik yapılmasını doğru bulmuyorum. Meclisteki 550 etoburla karşı karşıyayız. 31 Mayıs’ta gerçekleşen halk hareketiyle Türkiye’de siyasal yapının, partilerin sadece hiyerarşik düzen içinde debelendiğini görüyoruz. Çözüm üretmeyip ötekileştirme var. Ben parkta BDP’li olmakla itham edildim. Hatta olabilirim ama değilim. 'Benim annem, senin anneni malum yerde gördü' diyerek siyaset olmaz. Bu coğrafyada o kadar çok değişiklikler varken, meclisimiz daha pazartesi açılacak. On binlerce yaralımız, onlarca gözü çıkmış insanımız var. Kaç tane ölümüz var. Ortadoğdu’da bir sürü var. Var oğlu var. O kadar çok şey var ki, sis ve gaz bombaları bile masum kalıyor" dedi.

YÜZLEŞTİRME ZAMANI

İddiasıyla ilgili sözlerine devam eden Şansal, “Umarım ki doğru değildir. Umarım tesadüftür. Çok düşündürücüdür. CHP “biz Gezi’de yoktuk' derken o gün Bağdat Caddesi’ndeki forumda “her gün gittik' diyorlar. AKP’den hemşire arkadaşlar da orada revirde çalışıyordu. Hangi partiden olursa olsun bana bir yanlış gelirse AKP, CHP, MHP, İP, TKP de olabilir hiç farketmez. Bu saatten sonra doğruları varsa yanlışları ortaya çıkarıp yüzleştirme zamanıdır. Mesele CHP değildir. Böyle yansıtılmasına şaşırıyorum. Hemen AKP, CHP’ye, CHP’de AKP’ye silah olarak kullanıyor. Artık mesele AKP, CHP değil. Mesele Türkiye Cumhuriyeti’dir. Mesele, temiz siyasettir" dedi.

'GEZİ, SİYASİ HAREKET DEĞİLDİR'

Gezi’nin bir siyasi hareket olmadığını söyleyen Şansal, "İktidar, muhalefet el birliğiyle Gezi’yi siyasallaştırmaya çalışıyorlar. Gezi bu ülkede insanların ötekileştirildiği, tercih haklarına aşırı müdahalenin getirdiği bir sonuçtur. Benim o parkta 50 yılım geçti. Yaşaması gereken tarihsel bir alandır. Her İstanbullu’nun sahip çıkması gerekir. Geziyle ilgili üç haftalık süre hem medya hem de siyasi partiler tarafından perakende haber olarak sunulmuştur. Gezi endeksli siyaset yaratılmıştır. O dönemde, ülkenin yanlış dış politikalarındaki gelişmeler halktan saklanmıştır" diye konuştu. Şansal, Savcılığın çağırması halinde gidip ifade verebileceğini söyledi, “MOBESE kameraları var orada. Olayın geçtiği kafeteryada da kameralar vardı. Ordan da tespit edilebilir. Elimden alınan cep telefonumda da görüntülere de ulaşılacaktır" dedi.

PALALI OLAYI CHP’LİLERDEN ÖNCEDEN DUYDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Gezi taraftarlarının Bağdat Caddesi Forumu'nda Barbaros Şansal’ın konuşması televizyonda yayınlandı. Ünlü modacı Barbaros Şansal, büyük çoğunluğu CHP'lilerin oluşturduğu bir platformda Taksim Gezi Parkı olayları sırasında yaşanan palalı saldırgan olayını CHP'nin planladığını iddia edip, “İsmini vermeyeceğim. Gerekirse de veririm. Ancak hukuki bir platformda veririm. Yine bir gece Taksim'deki bir kafede CHP İl Başkanlığı danışmanlarından bir tanesi bana Talimhane'den çok yakında palalı birinin çıkacağını, konuştuklarını bunu AKP'nin üzerine atacaklarını söyledi. Yalnız değildim. Yanımda Gürsel Tekin vardı. Başka şahitlerim de vardı" demişti.

Bu sözler forumda bulunanlardan bazılarını rahatsız etmiş, bir kadının "Bunu burada söylemeseydi keşke" dediği duyulmuştu.

27 Eylül 2013
Etiket; Barbaros Şansal palalı, İzmir çadır eylemi, CHP palalı Barbaros, Barbaros Şansal, Gezi palalı Şansal Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Seni kimler kaçırdı Şansal?
Gezi destekçisi modacıdan müthiş itham!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir