16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan: Babamızın oğlu olsa...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonu ile ilgili olarak, "Bunlar bir nevi çetelerdir. Bunlar devletin içinde devlet olma gayretindedirler. Bu örgütlenmeyi ortaya çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa ortaya çıkaracağız. Şuymuş, buymuş, şucuymuş, bucuymuş, bizi enterese etmez" diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macariston Başbakan Victor Orban ile yaptığı ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesinde iki ülke arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı. İmza törenine, kendi alanlarındaki anlaşmaları imzalamak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizlik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. 


İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonu ile ilgili olarak, devlet içinde devlet olma gayreti içinde olan çeteler olduğunu ifade ederek, bu çeteleri ortaya çıkaracaklarını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: 


"Konya'da da açıkladığım gibi bu çok kirli bir operasyondur. Şunu bir defa bilmemiz lazım. 11 yıllık iktidarız. 11 yıllık iktidar içinde ülkeyi nereden nereye getirdiğimiz malumdur. İktidarımızın nelerle mücadele ederek buralalara geldiği de malumdur. Attığımız adımların uluslararası boyutları önemlidir. Biz 2023 yılının Türkiye'sinin dünyanın ilk on ülkesi arasında yer alması için koştururken, birileri de 'Biz Türkiye'nin bu hızlı gidişini nasıl durururuz' çabası içinde. Bunun dışarıda olduğu gibi ülkemizde de uzantıları var. Gezi olaylarıyla bir süreç oldu, burada istediklerini alamadılar.

Ondan sonra şimdi yeni bir adım attılar. 14 ay dinleme izleme yapılıyorsa ve bu konuda kendi üstlerine bunlar haber verilmeden yapılıyorsa, buradaki mühendislik yolsuzlukla değil siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur. Bu da bir nevi çetelerdir. Bu çeteler şu anda devletin içinde devlet olma ve böyle bir anlayışla süreci istedikleri gibi yönetme, yönlendirme böyle bir gayretin içerisine girme olayıdır. Bu örgütlenmeyi ortaya çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş, buymuş, şucuymuş, bucuymuş, bizi enterese etmez. Bizi enterese eden milletimiz bekasıdır, aydınlık yarınların Türkiye'sidir." 

EMNİYET'TEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Bazı illerde emniyet kadrolarındaki değişikliklerle ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi: 
"Emniyet'te yapılan değişiklikler, valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle kendilerinin tasarrufudur. Bu tasarrufa yetkisi vardır. Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. Dedim ya nerede buna benzer şeyler varsa gereğini anında başta valilerimiz olmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır. Çünkü bu iş anlaşılıyor ki siyasi noktadaki bir mühendisliktir. Biz böyle bir mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bu ülkenin geleceğini karartmaya, kimsenin hakkı yok."

18 Aralık 2013
Etiket; başbakan 17 aralık, başbakan operasyon açıklaması, emniyet değişiklikler Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir