29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakanın son kullanma tarihi yaklaştı



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ’Öcalan’ı da kapsayacak şekilde genel af çıkarılacağı’ iddialarına ilişkin, "Bu düşünce PKK’nın görüşüdür. Abdullah Öcalan denilen haini kurtarmak için genel af her zaman dillendirilmektedir. Bu milletimizin kabul edemeyeceği bir durumdur" dedi.

"BİRİ ERDOĞAN, DİĞERİ ARINÇ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti içi bayramlaşma törenine katıldı. Bahçeli, bayramlaşma töreni sonrası yaptığı açıklamada, ramazan öncesi ve ramazan boyunca özellikle İslam coğrafyasında baş gösteren üzücü olaylar, Türkiye’deki siyasi ve sosyal konuların Ramazan Bayramı’nı acı ve gözyaşıyla kutlanmasına neden olduğunu söyledi.

Bahçeli, geçmiş yıllarda görülen büyük coşkunun ve bayram dayanışmasının görülmediğine belirterek, "Bu bayramda Türkiye’nin en mutlu iki insanı bulunmaktadır. Bayramı bir çocuk sevinci içinde karşılamaktadırlar. Bunlardan biri Başbakan Erdoğan, diğeri ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tır” dedi.

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik yönden değerlendirildiğinde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu anlatan Bahçeli, bu sıkıntıların aşılması için siyasi iktidarın üzerine düşen sorumluluğu ciddiyetle yerine getirmesi gerektiğine işaret etti. Bahçeli, "Bu seviye Türk siyasi hayatında hiçbir dönemde görülmemiştir. Dolayısıyla Sayın Başbakanın 10 yıl 8 aydan bu yana ülkeyi yönetme kabiliyeti zayıflamış ve ülke yönetilemez hale gelmiştir. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetlerinden kurtulmak istiyor. Bu nasıl gerçekleştirileceği konusunda da çok açık bir tavır ortaya koyuyor. Bir yandan memnuniyetsizliğini, sosyal öfkesini dillendirirken öbür yandan demokrasi içerisinde en kısa zamanda yapılacak olan bir seçimden sonuç almanın ve iktidara karşı milli irade olarak tavır koymanın heyecanını taşıyor. İşte bugün 30 Mart 2014 olacak" dedi.

"SON KULLANMA TARİHİ ÇOK YAKLAŞTI"

Arkasından gelecek olan siyasi gelişmeler doğrultusunda Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulacağını iddia eden Bahçeli, "Onun için Erdoğan son kullanma tarihine çok yaklaşmıştır. MHP sorunların demokrasi içerisinde çözülmesinden yanadır. MHP, iktidardan kurtulmanın aracı olarak demokratik kurumları tercih etmektedir ve bu açıdan halkla buluşmayı demokrasinin meydanlarında ama sonuç almayı da sandıkta gözetmektedir" diye konuştu.

 Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Meclis’in erken açılacağı açıklamalarının sorulması üzerine, "BDP’nin yöneticileri milletvekilleri ve İmralı canisiyle irtibat kuranlar, her zaman Sayın Başbakanın dikkatini çekmekte ve şu tarihe kadar şunları gerçekleştirme talimatı verilmektedir. Dün de böyle bir talimatı Sayın Başbakan almış olacaktır ki Meclis’in 1 Ekim’den önce bir süre içerisinde toplanabileceği belirtmektedir. Talimata uygun bir Başbakandır" ifadelerini kullandı.

"BU, PKK’NIN GÖRÜŞÜ"

Bir gazetecinin, ’Genel affa’ ilişkin sorusuna Bahçeli, "Bu düşünce PKK’nın görüşüdür. Abdullah Öcalan denilen haini kurtarmak için genel af her zaman dillendirilmektedir. Şimdi de bir mahkeme TSK’yı terörist olarak görüyor ve bunun değerli Genelkurmay Başkanı’nı terörist başı ilan ediyor. Bundan da cesaretlenen PKK yandaşı zavallılar acaba PKK çözüm sürecinde genel afla Öcalan denilen hayini çıkartırken ’silahlı kuvvetlerin komutanı da çıksın’ mantığıyla hareket ediyor. Bu milletimizin kabul edemeyeceği bir durumdur" cevabını verdi.

Bahçeli, ’Lübnan’da Türk pilotların kaçırılmasına’ ilişkin, "Her gün olay oluyor. Özellikle Ortadoğu coğrafyasında Türkiye’ye yönelik birçok olay oluyor. Bazı terörist gruplar tarafından kaçırıldığı iddia ediliyor, bunun incelenmesi lazım. Bu konuda da Sayın Dışişleri Bakanı’nın da milleti doyurucu bir açıklaması olduğunu inanıyorum" dedi. Yeni Anayasa çalışmalarını değerlendiren Bahçeli, "MHP, Anayasa Hazırlık ve Uzlaşma Komisyonu’nu öneren bir siyasi partidir. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız partimizin ilkeleri doğrultusunda ve görüşlerimizi diğer parti liderlerine aktarmaktadır ve çalışmalar devam etmektedir. Bize karşı herhangi bir dayatma söz konusu olamaz. MHP’nin kırmızı çizgileri çok nettir" şeklinde konuştu. Başka bir gazetecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in Başbakan’a sizin tazminat ödeyeceğiniz konusunda açıklamaları var. Neler söyleyeceksiniz" sorusuna Bahçeli, "Bazen kazanıyorlar, bazen mahkeme reddediyor. Maaşımız Meclis’tedir. İstediği zaman istedikleri şekilde maaşımıza el koyabilirler" cevabını verdi.

09 Ağustos 2013
Etiket; bahçeli, pkk, af, erdoğan, başbakan, mhp, bayramlaşma Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Tramvayda yoğun mesai
İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Halkapınar'a geçici trafik düzenlemesi
Alsancak trafiğine tramvay düzeni
İnadın faturası İzmirliye!
Trafik kazaları azaldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir