19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Beşiktaş'ın savunması tamam



Beşiktaş'ın UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşmalı toplantısı sona erdi. UEFA Disiplin Kurulu'nun şike iddialarıyla ilgili verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına itiraz eden Beşiktaş Kulübü'nün, UEFA Tahkim Kurulu'ndaki savunması tamamlandı. İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezindeki duruşmalı toplantıya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen, şahitler ve avukatlar katıldı. Duruşmada, eski yöneticilerden Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu, eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, kulüp çalışanı Ahmet Ateş, eski TFF Etik Kurulu üyeleri Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yrd. Doç. Dr. Burak Oder ve Mertay Kugay, Beşiktaş Kulübü'nün tanıkları olarak gösterildi.

Tahkim Kurulu, eski TFF Etik Kurulu üyelerinden başlayarak Ahmet Ateş hariç tanıkları dinledi. Tanıklardan sonra Başkan Fikret Orman ve avukatlar söz aldı. Duruşmaya zaman zaman kısa aralar verildi. Dinlenmesinin ardından UEFA Genel Merkezi'nden ayrılan Serdal Adalı duruşmanın iyi geçtiğini, yorum yapmanın manası olmadığını söyledi. Tayfur Havutçu ise kendisinin tanıklığının yaklaşık 10 dakika sürdüğünü ifade etti. UEFA Tahkim Kurulu heyeti, dün Fenerbahçe'nin duruşmasını da yürüten UEFA Tahkim Kurulunun İspanyol Başkanı Pedro Tomas, Kurulun Alman Üyesi Goetz Eilers ve Hollandalı Üyesi Michael Joseph Maessen'den oluştu.

'SAVUNMAMIZI İYİ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, duruşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bir basın mensubunun, bu kez yüzlerin daha fazla güldüğünü belirtmesi üzerine Orman, sonuçla ilgili henüz bir şey bilmediklerini vurgulayarak, "İyi bir savunma yaptık. Umut ederiz ki iyi bir sonuçla çıkalım ama sonuç herhalde bir hafta sonra açıklanır. Onların da 'deadline'ı 19'unda, kura çekimleri var. O kura çekiminden evvel gerekçeli kararı açıklarlar. Bizim umudumuz pozitiftir tabii ki" dedi.

Şu anda, kararın pozitif çıkacağını söylemenin çok zor olduğuna işaret eden Orman, beklemek gerektiğini ifade etti. Bir gazetecinin, dönemin Etik Kurulu üyelerinin bugün ifade verdiği bölümlerin olumlu geçtiği yönünde bilgiler bulunduğunu belirtmesi ve bu konudaki görüşünü sorması üzerine Orman, olumlu olsun diye bu üyeleri davet ettiklerini ve onların da kırmayarak geldiğini dile getirdi.

Orman, "İyi olduğunu düşünüyorum. Cengiz Zülfikaroğlu geldi, katıldı. Ona da buradan teşekkür ediyorum. Savunmamızı iyi yaptığımızı düşünüyorum, artık süreci zaman gösterecek" diye konuştu. Savunmada öne çıkan başlıkların sorulmasına karşılık Orman, bu konuda detaya girmek istemediğini, çünkü karar açıklanmadan basında bunların yer almasının karara etki edebileceğini söyledi.

Orman, "Biz, savunmamızı kamuoyuna değil, heyete yaptık. Ona göre de cevabımızı alacağız" dedi. Kararın açıklanmasında son tarih olarak 15 Temmuz'un belirtildiğini, bunun değişme ihtimali bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Orman, "19 Temmuz'da kura çekimi olduğu için kararın daha önce açıklanacağını aktararak, 17'si olur, 16'sı olur, 18'i olur. Bilmiyorum. Şöyle bir günde açıklanacak diye birşey bize söylenmedi" ifadelerini kullandı. Beşiktaş taraftarına iletmek istediği bir şey olup olmadığının sorulması üzerine de Orman, "Onları seviyoruz" diye konuştu.

11 Temmuz 2013
Etiket; fikret, orman, beşiktaş, ceza, uefa Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Sosyal taciz cezasız kalmaz
Yolculukta yeni kurallar
Yangınlar azaldı, masrafları çoğaldı
Kızlara tanıdık rakipler
Pınar KSK liderliği garantiledi
Erkan Zengin Geliyoor!
Başarılı Futbolcuya Rekor Ceza
Beşiktaş İlk Transferini Yaptı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir