19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bodrum'da Yüksek Fiyatlara İsyan



BODRUM Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Engin Ali Kaplan da, bazı lokanta ve restoranların fahiş fiyat uygulamasına tepki gösterdi. Bir fincan kahvenin 15 liraya satıldığını belirten Kaplan, "Sorun o kadar büyüdü ki mikro değil makro projelerle çözülebilir. Şu anda Bodrum'da 14 bin işletme var ve bunların her yıl 3 bin 500'ü iflas edip kapanıyor. Ardından yeni 5 bin işletme daha açılıyor. Yazın 2-3 ay çalışıp yüksek kira ve personel gideri ödemek zorunda kalan işletmeler, turiste acımasızca fiyat çıkartıyor" diye konuştu.


İştah kabartıyor
Bodrum ticari hayatında dönen milyarlarca doların aç gözlülerin iştahını kabarttığını söyleyen Kaplan, "Bodrum'un ticari hayatı ruhsat sınırlamaları, fiyat denetimleriyle bilinen bir düzeye gelmediği sürece bu sıkıntıları yaşamaya devam edeceğiz. Bodrum'un marka değerine zarar vermeyi sürdüreceğiz. Sivil toplum örgütleri, dernekler odalar ve devlet kurumları bir araya gelerek sektörlerle yaptırım zorunluluğu olan kararlar almadıkça turisti kazıklayan esnaf ağır cezalar almaktan hatta işyerinin kapatılmasından korkmadıkça bu sorun devam eder" dedi.

6 km’ye 750 lira
Balık restoranını kapatıp otel işletmeye başlayan Fethi Yüceses, 90'lı yılların başında Bodrum’un turizmde altın çağını yaşadığını belirterek, şunları söyledi:
“Yunan adalarında yaşayan veya oraya tatile gelenler, Bodrum ve beldelerine yemek için günübirlik gelip dönüyordu. Altın çağ, her şey dahil sistemiyle çöktü. Otelden çıkan müşteri de kazıklandığını hissedince çıkmaz oldu. Şu anda Bodrum'a tatile gelen, her şey dahil sistemindeki turistlerin sadece yüzde 10'u otel dışına çıkıp geziyor. Ama onlar da döner ekmek, tost yiyip dönüyor. Bodrum'dan taksiyle Torba'daki tesisimize gelen bir turist bizden borç istedi. Bodrum- Torba arası 6 kilometre. Taksici 750 lira istiyor. Müdahale ettim. Taksici, 'sen karışma' dedi. Öyle güzel karıştım ki önce hastanelik, sonra karakolluk olduk. Bodrum elindeki potansiyel turisti başka ülkelere kaptırmaya başladı. Bunun için bir an önce önlem alınmalı, gerekirse bu fahiş fiyat uygulayanlar deşifre edilmeli" dedi.

Avrupa’dan pahalı
Bodrum'a Antalya'dan tatile gelen, özel bir şirkette satış müdürlüğü yapan Sefa Kılıç, özellikle sahilde fahiş fiyatla karşılaştığını belirterek, "Fiyatları Avrupa ile kıyasladığımız zaman çok daha pahalıya geliyor. Bu da kesinlikle turisti olumsuz etkiliyor. Yurt dışından arkadaşlarımızla veya turistlerle konuşuyoruz. Bu durum yavaş yavaş Türkiye'yi tercih etmemelerine neden oluyor" diye konuştu. 
Yarım ekmek ve dürüm et dönerin 7-8 lira arasında satıldığı ilçede 25 yıllık sebzeli döner dükkanı işleten Osman Şirin, yabancı turistlerin ilgisindeki azalmanın dikkatini çektiğini söyledi. Şirin, "Turistler önceden gelip oturup, yemeklerini yerlerdi. Ancak son zamanlarda çekinceleri var. Piyasada fahiş fiyatlarda yemek yedikleri için çekiniyorlar. O nedenle paket yaptırıp, daha çok deniz kenarında bir yere oturup ya da yürürken yiyorlar. Fiyatlarımız uygun olduğu için tercih ediliyoruz. Ancak döner satılan bazı yerlerde de yüksek fiyat uygulaması oluyor. Hele de turisti gördüklerinde fiyat iki katına çıkıyor" dedi.

19 Ağustos 2014
Etiket; Bodrum, BESİAD, Engin Ali Kaplan, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Şiddeti 7,0
Kılıçdaroğlu: YPG terör örgütü değil
'Erdoğan ile Esad kebap yerken, biz işkence altındaydık'
HDP binasına saldıranlardan 'Ödül bekliyorduk' savunması
81 kişinin yargılandığı 'Gezi Davası'nda ilk duruşma
Güzelbahçe'de belediye çevre derneğini yıktı
Kılıçdaroğlu'ndan 'yarı açık cezaevi' benzetmesi
Sivil polise yol sorunca yakalandılar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir