29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bornova Ağaçlıyol kavgası büyüyor



İzmir’in Bornova İlçesi'ndeki Ağaçlıyol’da, Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü’nün yer aldığı 54 bin dönümlük alanı imar plan değişikliği sonrası satışa çıkarılmasına karşı eylemleri başlatan 'direnağaçlıyol Yeşil İzmir Hereketi' satışın iptal edilmesini istedi. Hareket, satışı savunan AK Parti İzmir Miletvekili İlknur Denizli'ye sert yanıt verdi. Ağaçlıyol’da bir araya gelen 'direnağaçlıyol Yeşil İzmir Hareketi' üyesi 50 kişi, Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü önüne kadar 'Ağaçlıyol’u yedirmeyiz', 'AKP İzmir’den elini çek', 'Diren ağaçlıyol' sloganları attı.

Hareket adına Prof.Dr. Kayhan Kantarlı, basın açıklaması yaptı. Kantarlı, Bornova ve Büyükşehir Belediyesi’nin itirazlarına karşın, bölgesel park alanı olan arazinin, 10 kata izinli ticari yapılaşmaya açıldığını söyledi. Plan iptali için açılan Danıştay’daki yürütmeyi durdurma ve iptal istemli davalarının bitmesi beklenmeden ihaleyle satışa çıkarıldığını belirten Kantarlı, şöyle dedi:

"İhaleyi alan yandaş sermaye ile sözleşme noktasına gelindi. Ağaçlıyol’daki iki araziden birini AKP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Murat Akdemir, diğerini ise Sancak Holding alacak."

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin, "Burayı atıl bırakamayız. Hükümet parayı başka yere götürmüyor. Bu kentte kalıyor. Özelleştirmeden gelen parayı cebimize mi alıyoruz" sözlerine dikkat çekerek sert yanıt veren Kantarlı, şöyle konuştu:

"Cebinize alıp almadığınızı bilmiyoruz. Ama yandaş sermayenin cebine koyduğunuzu cümle alem biliyor. Sayın milletvekili ihale sanki onaylanmış ve satış sözleşmeleri imzalanmış gibi konuşuyor. Sayın Denizli’yi, iktidarın oy deposu olarak gördüğü, açlık sınırında yaşama mahkum edilmiş milyonların kapısına sadaka gibi bırakılan kömür ve erzak torbalarına harcanan paranın kaynağını açıklamaya davet ediyorum. Denizli’nin 'Ağaçlıyol’a başka ne yapılsın?' sorusuna ise “Bilim Parkı' yapılsın yanıtı veriyoruz."

Kantarlı, plan iptali için açılan davalarla ilgili Danıştay’ın yürümeyi durdurma kararı verdiğine dair bazı basın organlarında haber çıktığını belirterek, “Bu durumda Özelleştirme İdaresi hukuk devleti olmanın gereğini yerine getirmeli, satış işlemini derhal iptal etmelidir" dedi. Eyleme destek veren Bornova Belediye Başkanı CHP'li Kamil Okyay Sındır da henüz kendilerine ulaşmış bir yürütmeyi durdurma kararı olmadığını söyledi.

Sındır, "Bölgesel park alanı ticari konuta çevrildi. İnşaat alanı arttırıldı. 10 kata izin verildi. Bölgenin yoğunluğu arttırıldı. Kentin nefes alınacak yeri kalmayacak. İzmir’in ödediği verginin kente geri dönmesini beklerken, İzmir’in değerlerinin satılarak gelir elde edilmesini kabul edemiyoruz. Bu anlayış kısır bir anlayıştır" dedi. Ağaçlıyol’da Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü’nün 54 bin metrekarelik arazisine Armesa-Murat Akdemir ortak girişim grubu 120 milyon TL en yüksek bedeli verdi, henüz sözleşme imzalanmadı.

05 Kasım 2013
Etiket; Bornova Ağaçlıyol eylem, Kayhan Kantarlı, Bornova avm protestosu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


CHP'de 'çatlak ses' ihraç sebebi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir