29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bosingwa: Trabzonspor ile tarih yazmak istiyorum



Trabzonspor'un Portekizli savunma oyuncusu Jose Bosingwa, "Bu kulüpte bir tarih yazılacaksa ben de o tarihi yazanlardan biri olmak istiyorum. Bu nedenle Trabzonspor’a geldim" dedi. 

Kulüp dergisine açıklamalarda bulunurken futbola sadece bir oyun olarak başladığını belirten Bosingwa, sözlerine şöyle devam etti:

"Başta benim için her şey şaka gibiydi. Üzerine hiçbir anlam yüklemediğim sadece o yaşlardaki bir çocuğun oyunu gibiydi. Boavista’ya transferim sonrası ise futbol benim için mücadele anlamı taşıyordu. Çünkü ailemin yanında rahattım ve şimdi onlardan ve arkadaşlarımdan ayrıydım. Bunun mücadelesini vermeye başladım. Futbola ilk başladığımda hızlı olduğum için hücuma dönük olarak oynuyordum. Milli takım seviyesine yükseldiğimde ise defansif orta saha oyuncusuydum. İlk kez sağ bek olarak oynadığımda 22 yaşındaydım. Beni bu bölgede oynatan teknik direktör de bir dönem Türkiye’de görev yapan Jose Couceiro’dur. Porto’yu çalıştırırken beni sağ bek oynatmak istediğini söyledi. Ben bu teklifi kabul etmedim ve neden beni bu mevkiye çekmek istediğini sordum. Kendisi bana şöyle dedi: (Eğer benim dediğimi dinlersen, bu pozisyonda oynarsan, ülkenin sayılı iyi oyuncularından biri haline geleceksin ve en üst düzeyde futbol oynayacaksın.) Bu yorumu sonrası sağ bek olarak oynamaya başladım ve bugünlere geldim."

"AÇ KALMAK DIŞINDA HİÇBİR ŞEYDEN KORKMAM"

Messi’ye karşı oynadığı maçta çok iyi bir performans ortaya koyduğunu da söyleyen Bosingwa, şöyle konuştu :

"2009 yılıydı sanırım. Cole kart cezalısıydı. Teknik direktör Hiddink yanıma gelerek, (Messi’ye karşı oynamaktan korkar mısın) diye sordu. Kendisine, (Aç kalmak dışında bu dünyada hiçbir şeyden korkmam) dedim. Bu şekilde maça çıktım ve Messi neredeyse tüm müsabaka boyunca hiçbir şey yapamadı. Çok formda olmasına rağmen bir kere bile beni geçemedi. Bu performansım İngiltere’de çok konuşuldu. Maç berabere bitmişti."

"MALOUDA BENİ ARADI VE BURAYA DAVET ETTİ"

Bosingwa, geçtiğimiz sezon formasını giydiği Queens Park Rangers Kulübü küme düşünce İngiltere’de oynamak istemediğini belirtirken şunları söşledi:

"Bana teklifler gelmeye başladı. Londra’dayken Malouda bana bir mesaj attı ve benimle konuşmak istediğini söyledi. Kendisiyle yaptığım görüşmede bana, (Trabzonspor’a gelir misin) dedi. Projeyi anlattı. Ben de, (Neden olmasın) cevabını verdim. Porto’dayken Beşiktaş’a karşı oynamıştım. O maç sayesinde Türk futbolu ve taraftar yapısı hakkında bilgim vardı. Ayrıca Raul Meireles’ten Türk futbolu hakkında olumlu bilgiler aldım. Ama gelmeden önce Trabzonspor’un bu kadar büyük bir kulüp olduğunu bilmiyordum."

"TARAFTARLARIMIZ MUTLU OLMAYI HAK EDİYOR"

Bosingwa, havalimanında kendisine yapılan karşılamayı hiçbir zaman unutmayacağını da vurgularken de şöyle dedi:

"Taraftarlarımız inanılmaz. Kulübe karşı sevgileri, aile gibi görmeleri benim daha önce yaşantımda görmediğim bir şey. İnsanların kulüplerini bu denli sahiplenmelerini çok seviyorum. Onları mutlu etmemizi hak ediyorlar. Bu kulüpte bir tarih yazılacaksa ben de o tarihi yazanlardan biri olmak istiyorum. Bu nedenle Trabzonspor’a geldim. Bir şeyleri başarmak için. Ama bu tek bir futbolcuyla olmaz. Futbolcuların, teknik ekibin, yönetimin ve taraftarın birleşmesiyle olabilir."

"TARAFTARLARIMIZ OYNADIĞIMIZ FUTBOLA TAKILMASINLAR"

Bosingwa, gruplara kalmalarının önemli bir başarı olduğunu anlatırken de şöyle konuştu:

"Gruplara kalmamız gerçekten çok iyi oldu. Oyuncu arkadaşlarım ve bana bu arenada mücadele edecek olmamız çok iyi gelecek, çok faydası dokunacak. Maç maç düşünürsek, gruplardan çıkmayı başarırsak artık hiçbir ekip favori olmaz. Çünkü ikili maçlarda her şey olabilir. Gruptan çıkarsak çok iyi sonuçlar alabiliriz. Özellikle taraftarlarımızdan rica ediyorum bu ara oynadığımız futbola çok takılmasınlar. Çünkü bu takım geçen sezon yanlış bilgi almadıysam son 15 yılın en kötü sezonunu geçirdi. O sezondan oyuncu arkadaşlarım buradalar. Bazen böyle kötü geçen sezonların ardından bazı sıkıntılar baş gösterebilir. Bu durumda yapmamız gereken iyi sonuçlar almak olacaktır. Tabi ki iyi futbol oynayarak iyi sonuçlar alınması herkesi memnun eder ama kötü futbolla alınan galibiyetler de bu ekibin güvenini yerine getirir. Güvenin gelmesiyle de iyi futbol oynamaya başlarız."

"MUSTAFA AKÇAY’A YARDIM ETMELİYİZ"

Teknik direktör Mustafa Akçay’ın işine aşık bir teknik adam olduğunu da söyleyen Bosingwa, bu konuda şöyle dedi:

"Geçmişini ve neler başardığını bilmiyorum. İşine inanılmaz aşık bir insan görüyorum karşımda. Oyuncuların insanı duygularına çok önem veriyor. İsterim ki bir başarı sağlanacaksa onunla olsun. Tecrübeli ve bize bir şeyler öğretme çalışıyor. Bizde öğrettiklerini sahaya yansıtabilirsek başarı gelir diye düşünüyorum. O bize yardım etmek için burada, biz de ona yardım etmeliyiz ki işler yolunda gitsin. Kendimizi işimize adamalıyız."

"İNSANLARIN AÇ KALMASI ACIDIR"

Aç kalmaktan çok korktuğunu tekrarlayan Bosingwa, "En çok korktuğum şey bir gün aç kalmak. Bunun insanlar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dünyaya gelen hiçbir insan aç kalmamalı. Elimde imkan olsa bunu engellerdim. Hayatım boyunca bu anlamda hiçbir sıkıntı çekmedim. Ailemin durumu iyiydi. Koleje gönderdiler. Ama insanların aç kalması acıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bosingwa, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal’e transfer olan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’den de övgüyle bahsederek, şu ifadeleri kullandı:

"Pozisyonuna göre dünyanın en iyi futbolcusu. Real Madrid ve Ronaldo için kötü bir değişim. Ronaldo’ya kariyeri boyunca en çok asisti yapan futbolcuydu."

17 Eylül 2013
Etiket; Trabzonspor'un Portekizli savunma oyuncusu, Jose Bosingwa, trabzonspor, tarih yazma bosingwa Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir