24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bursasporlu Enes tarihe geçti



Galatasaray karşısında Bursaspor'un beraberlik golünü atan 10 Mayıs 1997 doğumlu Enes Ünal, Süper Lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu oldu.

Bursaspor'un altyapısında yetişen, dünya devi kulüplerin peşinde olduğu Enes Ünal, teklifleri reddederek yeşil beyazlılarla profesyonel sözleşmeyi imzalamıştı. Ligin ikinci haftasında Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan Galatasaray karşılaşmasının 71'inci dakikasında oyuna giren Enes 4 dakika sonra takımının beraberlik golünü kaydetti.

Enes bu golle Süper Lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu oldu.

DAUM'UN AÇIKLAMALARI

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum Galatasaray beraberliği sonrası açıklamalarda bulundu.

Daum açıklamasında şunları söyledi:

"Taraftarlar için çok seviçliyim. Çok mücadele eden bir takımı gördüler. Takımım için de çok seviçliyim. Geçen hafta içinde çok iyi çalıştık. İyi bir beraberlik çıkardığımızı düşünüyorum. Kendi sahamızda kazanmak istiyorduk. Takımımız sonuna kadar galibiyeti kovaladı. Bir kaç pozisyonda daha dikkatli olmamız gerekiyordu. Takımımdan iyi performans gördüm. İyi bir maç çıkardık. Takımın güven verdiğini düşünüyorum. Stoperlerimiz çok iyi durdular. Bir iki hata olsa bile onları çalışarak düzelteceğiz. Sol bekimiz Taiwo bence çok iyi bir maç çıkardı. Böyle devam ederse Türkiye'de az bulunan sol beklerden birisi olur. Şamil ön libero olarak topları iyi kesti. Belluschi de topu muhafaza kalitemiz daha da yükseldi. Sağ tarafta oynayan Murat çok büyük bir efor sarf etti. Batalla'nın kalitesi zaten tartışılmaz. İlk pozisyonda Pinto'nun gol atmasını çok isterdim. Tuncay takım için çok çalışıyor. Genel olarak baktığımızda pozitif görüyorum. Birkaç pozisyonda daha dikkatli olmamız gerekiyor. Taraftarlara takımın başarısını gösterdik. Tüm taraftarlara teşekkür ediyoruz."

TÜM GENÇLERE ENES İŞARETTİR

Takımın genç golcüsü Enes Ünal ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Daum, "Öncelikle Bursaspor'un altyapısının çok iyi olduğunu biliyoruz. Enes için çok seviçliyim. Genç futbolcular burada şans buluyor. Onlara nerede oynamaları istedikleri sorulduğunda Bursaspor'u seçmeliler. Tüm gençlere Enes işarettir. Büyük işler yapmak istiyorsanız, çalışarak başarabilirsiniz. Enes inanılmaz azimle çalışan bir çocuk. Mükafatı bu golle aldığı için çok sevinçliyiz" dedi.

BELLUSCHİ: "FAZLASI HAKKIMIZDI"

Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Fernando Belluschi maç sonrası şunları söyledi: "Çok güzel bir maç olduğunu söyleyebilirim. Her iki takımın da iyi oynadığını düşünüyorum. Beraberlikten biraz daha fazlası hakkımızdı. Bu yüzden üzgünüz. Ama sonuçta karşımızdaki takım Galatasaray. Kaliteli oyuncuları var. Biz bu maçtan kazançlarımızla önümüzdeki maçlara bakacağız."

FREY: "KİMSE OYUNDAN KOPMADI"

Bursaspor'un tecrübeli file bekçisi Frey maçla ilgili şöyle konuştu: "Bu haftaki çalışmalarımız çok verimli geçti. Bugün aldığımız bir puan bu maçın minimum sonucuydu. Takımdaki tüm arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Geriye düşmemize rağmen kimse oyundan kopmadı. Bugün bence bizim açımızdan en iyi gördüğüm şey takım ruhuydu. Bu ruhla önümüzdeki haftalarda daha iyiye gideceğiz."

GALATASARAY ANTRENÖRÜ TAFFAREL

Cláudio Taffarel maç sonrası şunları söyledi:

"Maçın geneline baktığımızda ortada olan bir maçtı. Bursaspor ve Galatasaray'ın belirli dönemlerde iyi oynadığını söyleyebiliriz. Skorun adil olduğunu düşünüyorum. Bir yıl daha buradan galip gelemeden ayrılıyoruz. Burada üçüncü sezonum ve yine galip gelemedik. Bursaspor'a karşı burada galip gelebilmek kolay değil. Takımlar fizik anlamında tam hazır değiller. Havanın sıcak olması da etken. Zor bir maçtan sonra alınan 1 puan var. İlerleyen zamanlarda bu puanlar yardımcı olabiliyor."

MUSLERA: "ZOR BİR RAKİBE KARŞI OYNADIK"

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Muslera Bursaspor maçıyla ilgili şunları söyledi: "Zor bir rakibe karşı oynadık. Hafta boyunca iyi çalışan bir Galatasaray vardı. Bugün buradan 3 puanla da ayrılabilirdik Bu tip önemli beraberlikler sezon sonunda şampiyon olmak için önemli olabilir."

26 Ağustos 2013
Etiket; enes, en genç, tarih, daum, taffarel, bursaspor Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Enes Kubat Altınordu'da
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
Fay hatlarına hendek açılacak
Kadifekale-Kemeraltı ayağa kalkıyor
Şenes Erzik'ten Altınordu övgüsü
Tarihi saati çaldılar
Yumurtaların üzerine tarih yazılıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir