18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu



CHP ve MHP, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda karar kıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı çatı adayı konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, TBMM'deki makam odasında saat 13.00'da ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli makam kapısının önünde karşıladı. Ardından tokalaşan iki lider, yaklaşık 35 dakika Cumhurbaşkanı adayı konusunda görüştü.

35 dakikalık görüşmenin ardından iki lider yan yana kameraların karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu,  "Sayın Genel Başkan ile bunları paylaştım,ayrıntılarını kendilerine aktardım. Herkesin kabul edebileceği, üzerinde uzlaşabileceği, saygınlığı olan, temizliği dürüstlüğü olan, bilgi birikimiyle, zerafetiyle herkese örnek olacak bir ismi sayın genel başkana sundum. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bey. Kendisi bu konuda düşüncelerini aktaracak. Şunu ifade edeyim. Demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Büyük bir uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Kavgadan uzak, barıştan huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz. Sayın genel başkan bu konuda gerçekten büyük bir özveride bulundu. Bizler demokrasinin, huzurun yolunu açmak istiyoruz. Bunu sağlamak konusunda da kararlıyız. İrademizi ortaya koyduk. Sayın genel başkana ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, şu açıklamaları yaptı:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bey ve arkadaşları Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ikinci kez görüşme imkanı bularak 1 ayı aşkın süredir yapılmış olan karşılıklı çalışmaları değerlendirerek bugün çok hayırlı bir adım atılmak üzere. Milliyetçi Hareket Partisi'ne Türkiye'nin yetiştirdiği değerli bir evladını bürokrat, diplomat olan sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önerdiler. Bu öneri milletimiz için çok hayırlıdır. Bu öneri titiz ve partiler üstü bir çalışmanın sonucu olarak olgunlaştığı intiba yaratmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi'de bu isim üzerinde bütünleşerek Cumhurbaşkanlığı seçimini herhangi bir siyasi kaosa, krize dönüştürmeden demokrasimizin de güçlendirilmesi açısından gösterilen gayretlerle sonuçlandırma arzusu olacaktır. Bu bakımdan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Türkiye'de çok değerli şahsiyetler bulunmakla beraber, bugünkü şartlar içerisinde değerli bir ismi önermesi bizi memnun etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu isim etrafında da çalışacağımızı açıkça belirtmek istiyorum."

Bir gazetecinin 'Çatı adayı konusunda uzlaştınız mı? sorusuna, "Artık bunun çatısı penceresi kalmadı"diye yanıtladı.

İHSANOĞLU KİMDİR ?

1943 yılında Kahire'de doğan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bilim tarihi, Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda kitap, makale ve tebliği bulunuyor. İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olduktan sonra El Ezher Üniversitesi'nde akademik hayata başladı.

İhsanoğlu, Kahire Milli Kütüphanesi'nde ve Ayn Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yaptı. 1974'te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalar yaptı. İslâm ve Batı kültürüyle yakından teması olan İhsanoğlu, 1984'te profesör oldu. Prof. İhsanoğlu, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin genel direktörlüğünün yanı sıra İÜ Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu'nun başkanlığını ve İÜ Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi müdürlüğü görevlerinde bulundu. UNESCO ve Harvard Üniversitesi'ndeki görevlerinin yanı sıra millî ve uluslararası birçok bilim kurumunun üyesi olan İhsanoğlu, bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödül aldı.

1 Ocak 2005'te İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri olan İhsanoğlu, örgütün seçimle göreve gelen ilk genel sekreteri ve ilk Türk genel sekreteri olma özelliklerini de taşıyor. İhsanoğlu, 2013 yılının sonunda görevini İyad Medeni'ye devretti. Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan İhsanoğlu evli ve 3 çocuk babası.

16 Haziran 2014
Etiket; ekmeleddin ihsanoğlu, çatı adayı, mhp chp ekmeleddin Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de Kim, Ne Kadar Oy Aldı?
İhsanoğlu protestosuna 189 lira ceza
İhsanoğlu'na plajda oy istediler
İhsanoğlu'na iftar sonrası protesto
Ekmeleddin İhsanoğlu İzmir'de
40 derecede kömür yardımı
İlk Röportaj Cumhuriyet'e!
Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan İlk Değerlendirme
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir