29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Çeşme'de RES protestosu



İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde CHP Gençlik Kolları, Rüzgar Enerji Santrallerinin hukuksuz kamulaştırıldığını ve plansızca yapıldığını ileri sürerek yürüyüş düzenledi.

CHP Gençlik Kolları üyeleri, saat 15.00'de çarşı girişinde bir araya geldi. 'Direne direne kazanacağız' sloganıyla Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşe Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sinan Karaköse, Çeşme Gençlik Kolları Başkanı Enis Tepekule ve diğer ilçelerden gençlik kolları temsilcileri, parti üyeleri, sivil toplum kuruluşları katıldı.

Meydanda grup adına basın açıklamasını Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız yaptı. Soma'nın Yırca Mahallesi'ndeki acele kamulaştırma kararını hatırlatan Yıldız, "Manisa'nın Soma ilçesinin Yırca köyünde ve Ege Bölgesi'nde oynanan tehlikeli oyunları deşifre etmeye ve bunları anlatmaya çalıştık. Yırca köyüne gittiğimizde köylü tedirgindi. AKP'nin acele kamulaştırma kararlarıyla topraklarının elinden alacağından korkuyordu. Acele kamulaştırmayla yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu söylüyordu. Yaşam alanları tehdit altına girmişti. AKP Türkiye'nin her yerinde yazdığı senaryoyu, izlediği politikayı orada da izliyor" dedi.

"ARSALAR YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

"RES'e karşı değiliz" diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat öyle bir politika uyguluyor ki çevreci enerjiyle bile bizi karşı karşıya getiriyorlar. RES'lerin yayacağı radyasyona rağmen Çeşme'de yaşam alanının içine, ilçenin en görünür yerine rüzgar enerji santrali yapılmaya kalkılıyor. Karadeniz'de Manisa'da yapıldığı gibi kimseye danışılmadan acele kamulaştırmayla uygulanıyor. Çok gizli şekilde arsalar yandaşlara peşkeş çekiliyor. O firma ortakları, bakanların oğlu, dünün başbakanı bugünün cumhurbaşkanının yakın ortakları.

RES yapılabilir, fakat bunu halkın bilgisi olmadan, halka danışmadan, belediye başkanına danışmadan tüm iştiraklere sormadan gizli bir kararname ve acele kamulaştırmayla, rant hırsıyla yapılamaz. Çeşme'nin yaşam alanlarına, evimizin dibine, yanına RES kurulamaz. Bu rant isteği Soma'da 301 kişinin öldürülmesine benzer. Bunu yapma isteği insanları taşerona köle edip, geleceği ve umutlarını çalmaya benzer. Çeşme buna karşı 10 aydır direniyor, mücadele ediyor. Çeşme'nin doğasına, doğal güzelliğine dokunmasınlar. CHP Çeşme halkının yanında duruyor. Bedeli ne olursa olsun Çeşme halkıyla, yaşam alanlarımızı koruma için ödemeye hazırız."

28 Eylül 2014
Etiket; izmir, çeşme, chp, gençlik kolları, rüzgar enerji santralleri, res, kamulaştırma, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir