29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP il yönetimleri 'takipsizlik' kararını protesto etti



Denizli, Balıkesir, Çanakkale, Muğla, Uşak, Aydın ve Manisa’daki CHP İl Yönetimleri 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmalarına 'takipsizlik' kararı verilmesini protesto ederek, adliye binaları önüne siyah çelenk bıraktı.

’Adaletin kara günü’ yazılı çelenkleri adliye binası önüne getiren gruba, CHP’li milletvekillerinin yanısıra İl Başkanları, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları da eşlik etti.

DENİZLİ

10 ay önce sabah saatlerinde Türkiye’nin tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonuyla uyandığını söyleyen Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Ayakkabı kutularının içinden milyon dolarlar çıktı. İranlı işadamı tarafından devletin bakanlarına verilen rüşvetlere tanık olduk. Olayların ardından karanlık bir el devreye girdi, dosyayı açığa çıkaran polislerin yeri değişti. Savcılar görevlerinden alındı, yerlerine görevlendirilen savcılar dünyanın gözü önünde yolsuzluk dosyaları hakkında takipsizlik kararı verdi. Tarihi yolsuzluk kirli bir adaletle kapatılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatarak "13-20 Ekim haftası Hırsızlık Aklama Haftası olarak AKP tarafından kutlanmalıdır" dedi.

BALIKESİR

Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, yargının iktidarın denetimine girdiğini savunurken, 17 ve 25 Aralık operasyonlarında ülkeyi yönetenlerin yolsuzluk çemberi içine girdiğinin ortaya çıktığını iddia eden Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise, "Hırsızların haklı, hırsızları yakalayanların güçsüz olduğu, haksız olduğu bir Türkiye, işte bunun adı; Yeni Türkiye. Ethem Sarısülük’ü vuran polis 7 yılla yargılanıyor. O katil polisin peruğunu çeken anne 10 yılla yargılanıyor. İşte adaletin olmadığı Yeni Türkiye bu. Bugün gördük ki bu hırsızlığı, yolsuzluğu yapanlar şu anda Türkiye’nin en tepesinde, ama bunu ortaya çıkaranlar hapislerde. İşte onun için bunun adı Yeni Türkiye" diye konuştu.

MANİSA

CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz, Hasan Ören, İl Başkanı Cahit Kaplan ve partililer de Manisa Adliye Sarayı önünde 10 dakika boyunca sessiz eylem yaptıktan sonra çelengi adliyenin önüne bıraktı.

AYDIN

Aydın Adliyesi’ne gelen CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, davayı açan savcıların, operasyonu yapan emniyet görevlilerinin yerlerinin değiştirilerek haklarında soruşturmalar açıldığını hatırlatarak şöyle konuştu: "Herkes hırsızların yargılanmasını beklerken, 'hırsızlar cezasını çekmeli, bu yolsuzluk davası aydınlanmalı' diyerek toplumsal refleks gösterip sokaklara çıkan yurttaşlar yargılanmaya başlamıştır. Yani yolsuzluk operasyonu davasında yargılananlar korunmuş, ama yolsuzluğu protesto edenlere soruşturma ve cezalar yağmaya başlamıştır. Bu davanın neticesi ile adeta ’büyük çalıyorsan cezası yok kardeşim’ denmiştir." 

UŞAK

Uşak’ta ise partililer, İl Başkanı Bülent Horasan başkanlığında siyah çelenkle birlikte İsmetpaşa Caddesi’nden Adliye binası önüne kadar yürüdü. Adliye kapısı önüne siyah çelenk bırakan partililer "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganı attı.

Bülent Horasan, yargının fiilen hükümetin maşası olduğunu öne sürerek, "Bunlar halkın vicdanında aklanmadılar. Bu çark bu yükü çekmez. CHP iktidarı döneminde halktan soyulan paraları biz halkımıza geri vereceğiz" dedi.

MUĞLA

Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Adliyesi önünde yaptığı açıklamada "Neydi bu yaşananlar? Ayakkabı kutusundaki paralar? Devletin Polisi, Cumhuriyet Savcıları, mahkemeler? Yaşananlar rüya mı? Yaşananlar bir komedi mi idi? Yoksa akıl tutulması mı? Öğrenmek istiyoruz" dedi.

Milas Adliyesi önündeki eyleme ise CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, eski dönem CHP Muğla Milletvekili Fahrettin Üstün, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

"Bu ülkenin çocuklarının rızkını boğazlarından çekip alan insanlara yazıklar olsun" diyen Çandar, "Biz bu çelengi buraya ’yazıklar olsun, haram olsun’ demek için getirdik. Dini, ülkeyi, milliyetçiliği kullanarak yiyenlere, yedikleri haram olsun. Biz burada boğazından bir lokma haram geçmemiş CHP’liler olarak, bugün adliye önüne siyah çelenk koymaktan utanç duyuyoruz. 17 Aralık sürecini buraya getiren yargıçlar dediler ki, ’hırsızlar hırsız değildir’. Böyle bir trajedi var mı?" dedi.

20 Ekim 2014
Etiket; chp, il yönetimi, 17 aralık, 25 aralık, rüşvet, yolsuzluk, soruşturma, takipsizlik, siyah çelenk, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


CHP darbeyi biliyordu
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
Bahri Yalaz yeniden başkan
CHP İzmir'de 3 değişiklik
Diyanet'te yolsuzluk dediler bakın ne çıktı!
Vekil maaşıyla kız öğrenci okutacak
CHP İzmir milletvekillerinin koalisyon görüşü
İşte İzmir'i temsil edecek vekiller
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir