19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Cizre'de operasyon, bir komiser yaralı



Cizre'de terör örgütünün kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine düzenlenen operasyonda göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir komiser yaralandı. Cizre ilçesinde terör örgütünün kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine yönelik düzenlenen operasyonda 5'i çocuk 7 kişi gözaltına alındı.

Cizre Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabaha karşı Nur Mahallesi'nde terör örgütünün kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında bazı gruplar, izinsiz gösteri yaparak polise taş, molotofkokteyli ve patlayıcı attı. Polis göstericilere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.

BİR KOMİSER YARALANDI

Operasyon sırasında göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu komiser yardımcısı Hakkı Başkaya yaralandı. Yaralı polis Cizre Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından askeri helikopterle Diyarbakır Eşref Bitlis Helikopter Pisti'ne getirildi.

Buradan 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından alınan H.B ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Acil serviste tedavisi süren Başkaya’nın vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

7 KİŞİ GÖZALTINDA

Cizre ilçesinde terör örgütünün kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine yönelik düzenlenen operasyonda 5'i çocuk 7 kişi gözaltına alındı. PKK/KCK terör örgütünün Cizre ilçesindeki gençlik yapılanmasına yönelik olarak güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, 5'i çocuk 7 kişi gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından 7 kişi adli makamlara sevk edildi.

Gözaltındakilerin sorgusu sürüyor. Bazı basın yayın organlarında terör örgütü PKK'nın Cizre'de sözde asayiş birimi kurduğu yönünde haberler yer almış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

 PKK: GENÇLER YAPMIŞ OLABİLİR

Cizre’nin Nuh Mahallesi’nde geçen pazar akşamı PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi’nin (YDG-H) oluşturduğu sözde 'Öz Savunma Gücü' üyesi olduklarını söyleyen yüzleri poşu ile kapalı yaklaşık 100 kişinin, 'PKK asayiş' adı altında araçları durdurup kimlik kontrolü yapmasının ardından polis ilçede güvenlik önlemlerini artırdı. PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan Nuçe TV’ye açıklama yapan örgütün üst düzey yöneticilerinden Zeki Şangali, Cizre’de pazar günkü olayı 'gençlerin inisiyatif kullanarak yapmış olabileceğini' söyledi. Bu yönde örgütün bir talimatı olmadığını ileri süren Zeki Şangali, "Cizre’deki KCK asayiş ile ilgili alakamız ya da bir talimatımızla yapılan bir şey değil. PKK’nın her hangi bir barikat ve kimlik kontrolü noktası yoktur. Gençler kendi aralarında bir inisiyatif kullanarak bunu yapmış olabilirler, bunu da araştırıyoruz. O kadar abartmaya da gerek yok" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"27 Haziran tarihinde saat 02.30 sıralarında PKK/KCK terör örgütünün Cizre ilçemizdeki gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonel çalışma esnasında ara sokaklardan yapılan bombalı saldırı sonucunda bir güvenlik görevlimiz hafif yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır."

27 Haziran 2013
Etiket; cizre, operasyon, komiser, yaralı, infilak, patlama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de terör operasyonu
Eroğlu: Kandil imha edilecek
İzmir-Aydın otobanında kaza: 46 yaralı
50 tankla Süleyman Şah Operasyonu
İZBAN'da panik dakikaları
Ankara da Şiddetli Patlama!
Dink Davasında Önemli Gelişme
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir