28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Davutoğlu: Köy yakanlarla aynı zihniyet



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV'nin ortak yayınına
konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinin Ortadoğu'daki kargaşalar içindeki tek başarı hikayesi olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bu proje tamamıyla yerli, tamamıyla bu halkın iradesiyle ortaya çıkmıştır" dedi.

"Köy yakanla şehir yakan zihniyet aynı"

Davutoğlu, "30'lu 40'lı yıllardaki Dersim Olayları'ndan, 80'li 90'lı yıllara, hep devleti öne alan ve devletin güvenliğini temin ederek ülkeyi bir arada tutmaya çalışan politikalar benimsendi. AK Parti olarak, devleti değil insanı öne alan bir yöntem benimsedik.

90'lı yıllarda yasaklandığında ülke birliği korunacak zannedilen birçok şey, Kürtçe'nin siyasi propaganda olarak kullanılmasının yasaklanması, kasetlerin dahi yasaklanması, annelerin, babaların çocuklarıyla hapishanede Kürtçe konuşamaması. Biz bunları değiştirdik." dedi. 

Davutoğlu, Kobani eylemlerinde yaşanan şiddet olaylarını 90'lı yıllardaki köy yakmalarıyla bir tutarak, "Nasıl ki 90'lı yıllarda köy yakarak devletin bütünlüğünü koruduğu zannediyordu yanlış bir zihniyet, şimdi de şehirleri yakarak birileri hak arayacağını zannediyor. Zihniyet aynı zihniyet" diye konuştu.

Davutoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:  "Ben CHP'ye ve HDP'ye 'vaaz zihniyeti' derken aslında bunu kastediyordum. Dersim'i bombalarken ülke bütünlüğünü garanti altına aldığını zanneden CHP zihniyeti ile ya da 90'lı yıllardaki Ergenekonvari yapılanmalar, faili meçhullerle ülkeyi bir arada tutacağını zanneden zihniyetle; o güzelim Diyarbakır, güzelim Mardin, Batman, Siirt'i ateşe, dumana, kana boğarak Kürtler'in haklarını koruyacağını zanneden zihniyet aynı zihniyet.”

"Gezi olaylarının patlak vermesi tesadüf değil"

PKK'nın söz verdiği halde silahlarını bırakıp çekilmediğini öne süren Davutoğlu, "Tam o sırada Gezi olaylarının patlak vermesi bir tesadüf değildir. Birileri Türkiye'de bir yaranın, kanayan bir yaranın şifa olmaya başladığını görünce başka yaraları kanatarak, o kabuk bağlamaya başlayan yarayı da açmaya çalıştı. Geriye çekilme durdu. Biz yine de sabırla takip ettik, çünkü bu proje bizim projemiz. Buna cevabımız bizim, 30 Eylül'de yeni demokratikleşme paketi açmakla oldu." diye konuştu.

"17 ve 25 Aralık'ı yapanla KCK operasyonlarını yapan aynı kesim"

Mesut Barzani'nin Diyarbakır'a gelişinin çözüm sürecinin toplumsal bir karşılık bulmasına yardımcı olduğu söyleyen Davutoğlu, 'komplo' olarak nitelendirdiği 17 ve 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonlarının çözüm sürecine gölge düşürdüğünü iddia etti. 

Davutoğlu, 17 ve 25 Aralık'taki operasyonları yapanlarla KCK operasyonlarını
yapanların aynı kesimler olduğunu öne sürdü.

"Yasin Börü'nün Berkin Elvan'dan farkı yok"

Davutoğlu, Kobani eylemleri sırasında hayatını kaybeden Yasin Börü'nün 16 yaşında olduğunu hatırlatarak, Berkin Elvan'dan bir farkı olmadığını söyledi.

Davutoğlu, "Yasin üç arkadaşıyla kurban eti dağıtırken, bir hayır işi yaparken, hepsi 16, 18 ve 20 yaşlarında gençler, üçüncü kattan atılıp, kafası taşla ezildi. Bunun faili kim? 90'lı yıllarda faili meçhul diyerek bir halkı ayaklanmaya çağıran ve terörü bu şekilde meşru kılmaya çalışanlar, şimdi bir faili meçhulü nasıl izah edecekler." dedi.

18 Ekim 2014
Etiket; başbakan, ahmet davutoğlu, çözüm süreci, kobani, eylem, 90'lı yıllar, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir