28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Denizli'de arsa vurgunu iddiası



Denizli İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Bekir Çapar, İl Özel İdaresi’nin de yüzde 26.45 hissesine sahip olduğu 2008 yılında faaliyetine son verilen Astaş Acim Cıvata’nın arsasının değerinin çok çok altında bir fiyatla, 7 milyon dolara satılarak, vurgun yapıldığını iddia etti.

Çapar, hisselerini devretmediği için Özel İdare’ye payına düşen paranın ödenmediğini de öne sürüp, ödeme yapılmaması halinde açlık grevine başlayacağını söyledi.

Denizli İl Özel İdaresinin eski Genel Sekreteri Adem Oklu ise satışın emsal değer üzerinden yapıldığını ileri sürdü.

ASTAŞ Azim Civata Sanayi ve Ticaret A.Ş, 1971 yılında yöre halkının girişimi ve yurtdışında çalışan işçilerin katılımıyla kuruldu. 1974 yılında Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ve Denizli İl Özel İdaresi, 1976 yılında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) şirket sermayesine ortak oldu. 1983 yılında da Türkiye Kalkınma Bankası’nın (TKB) da ortaklığıyla şirket sermayesi kamu ağırlıklı bir yapıya kavuştu. 1993 yılına gelindiğinde şirket ortaklarından TKB, TSKB ve MKEK şirket sermayesindeki paylarını Ankara merkezli Mitaş Enerji ve Madeni İnşaat İşleri A.Ş’ye sattı. Bu tarihten sonra şirket sermayesinin yüzde 73,5 olan çoğunluk kısmına MİTAŞ sahip oldu.

31 Mart 2008’de yönetim kurulu kararıyla, verimsizlik ve uluslararası rekabet ile baş edemediği gerekçesiyle şirket faliyetini durdurdu. Aynı yılın genel kurulunda alınan karar gereği şirket varlıklarının satılarak şirket sermayesinin tasfiyesine gidilmesi kararlaştırıldı. Şirketin sahip olduğu gayrimenkulün 10 milyon TL’den az olmamak üzere satılmasına karar verildi. BÜYÜK VURGUN VAR İDDİASI Tesisin, Denizli İl Özel İdaresi’nin de yüzde 26.45 hissesi bulunan 53 bin 375 metrekarelik arsası geçen Nisan ayında 7 milyon dolara, bir tekstil firmasına satıldı. İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Bekir Çapar, 2007 yılında mahkeme kararıyla hazırlanan bilirkişi raporunun eline yeni geçtiğini belirtip, “O dönemde 61 milyon 825 bin TL değer (o zamanki kurla 46 milyon 837 bin dolar) biçilen arsa, 7 milyon dolara satılmış. 2007 yılında Denizli 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi’nin bilirkişi raporu elimizde. Bu satıştan Denizli’nin milyonlarca lira zararı oldu. Arsanın olduğu Hallaçlar Mahallesi’ndeki araziler, Denizli’nin en değerli yerleri. Denizli İl Özel İdaresi de bu satıştan payını alamamaktadır. “Hisseleri devretmezseniz, parayı vermeyiz' diyorlar. Sanki babalarının malı. Ortada büyük bir vurgun var” dedi.

Çapar, satıştan İl Özel İdaresi’nin payına düşen paranın verilmemesi halinde açlık grevine başlayacağını söyledi.

“SATIŞ EMSAL DEĞER ÜZERİNDEN YAPILDI”

Denizli İl Özel İdaresinn eski Genel Sekreteri Adem Oklu ise, satışın emsal değer üzerinden yapıldığını belirtti.

Oklu, şöyle devam etti:

“İl Özel İdaresi 2008 yılında bu alanın satılmasına karar verdi. Şirket genel kurulu da toplanarak bir karar aldı. Satışın 10 milyon lira üzerinde bir değerde yapılması kararı alındı. Şirket bu satışı yapabilir. Hukuken, idaremizden herhangi bir izin alması da söz konusu değil. Buna karşın görüşmelerde olmuştu. Özellikle idarenin hisse devri konusunda görüşülmüştü. İl Genel Meclisimizin satıştan haberi var. 7 milyon dolar para bankada duruyor. Şirket beş yıl sonra kar payı dağıtma hakkına da sahip. Yasal olarak parayı beş yıl boyunca tutabiliyor. Satış emsal değeri üzerinden yapıldı. Emsal değeri daha yüksek olsaydı daha yüksek fiyata satılabilirdi. İl Genel Meclisi, Mart seçimlerinde kapatılacak. Hakları ise, Büyükşehir Belediyesi’ne devrolacak” diye konuştu.

31 Aralık 2013
Etiket; denizli arsa vurgunu, denizli adem oklu, denizli il özel idaresi, bekir çapar Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir