19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Eğitimde örnek işbirliği



İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dokuz Eylül Üniversitesinin ortaklaşa geliştirmiş olduğu Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin Matematiği Öğretme Bilgilerinin Geliştirilmesi” ve “Lise Matematik Öğretmenlerinin Mesleki Gelişimine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Tasarımı ve Uygulaması” atölye çalışmasına katılan öğretmenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen törene İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve çok sayıda öğretmen katıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin yapacağı çok önemli çalışmalar var. İzmir’deki akademik seviyeyi ortak projelerle daha üst noktalara taşıyabiliriz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilerimizi moral, motivasyon ve yeni yaklaşımlar konusunda destekleyecek projeler için üniversitelerle çok daha samimi ve içten çalışmalar yapıyoruz. Destekleri nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Buca Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ercan Akpınar’a teşekkür ediyorum. Bu tür projelerin artmasıyla İzmir’de nitelikli bilim adamlarının yetişeceğini düşünüyorum” dedi.  

Proje Yöneticisi Prof. Dr. Esra Bukova Güzel de, “Bu programda matematik öğretmenlerinin hangi niteliklere sahip olmaları gerektiği konusu üzerinde çalıştık. Sahip olduğumuz deneyimler, mesleki gelişim adına önemli birer adım oldu” diye konuştu. 

Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversite ve toplum işbirliği ile hayata geçirilen projelerin eğitim camiasında önemli kazanımlar sağladığını söyledi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde gerçekleştirilen “Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin Matematiği Öğretme Bilgilerinin Geliştirilmesi” ve “Lise Matematik Öğretmenlerinin Mesleki Gelişimine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Tasarımı ve Uygulaması” atölye çalışmalarının katılım belgesi dağıtım töreni İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda gerçekleştirildi. Projeye katılan 60 matematik öğretmenine Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından teşekkür belgeleri verildi. 

Geleceğin bilim insanları için adımlar atıyoruz… 

Törende bir konuşma yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Türkiye’de ilk defa hem ortaokul hem lise matematik öğretmenlerinin bir arada olduğu bu kadar kapsamlı bir eğitim gerçekleştirildi” dedi. Çelik, “Tüm öğretim elemanlarının bu projeye destek vermiş olması bizi son derece sevindirmiştir. Matematik öğretmenlerinin kendilerini yenilemesine fırsat tanıyan projelerimiz mesleki gelişimi sağlamak için 15 farklı alanda eğitim ve çalıştaylar yapıldı. Eğitim Fakültemiz ile okulların işbirliğine yönelik önemli bir adımın gerçekleştirildiği projenin devamında matematik öğretmenlerinin sınıf içi uygulamalarının geliştirilmesini hedefliyoruz. Milli ve yerli politikalar hazırlıyoruz. Kısa sürede ‘Koç Hoca’ projesini hayata geçireceğiz. Dokuz Eylül olarak sanal eğitim çalışmalarını ve endüstri 4.0’ı geliştirerek ‘Eğitim 4.0 Projesi’ni hayata geçireceğiz. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için politikalar üretiyoruz” dedi. 

HEDEF TÜM TÜRKİYE 

Projelenin Türkiye çapında gerçekleştirilmesi için çalışma yaptıklarını dile getiren Çelik, “Şimdiden ses getiren böylesi önemli projede ilk planda 30 ortaokul ve 30 lise matematik öğretmeni seçilmiş olsa da yakın zamanda daha fazla matematik öğretmenine ulaşılması hedeflerimiz arasındadır. Projenin başta İzmir olmak üzere ülkemizdeki diğer şehirlerde görev yapan matematik öğretmenlerine yönelik olarak yaygınlaştırılacağının müjdesini vermek isterim. Üniversite toplum işbirliği ile hayata geçirilen bu projenin hayata geçmesinde başta İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Yahşi’ye, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, üniversitemiz öğretim elemanlarına ve bu çalışmaya inanan tüm matematik öğretmenlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Rektör Vekili Çelik ayrıca, İzmir’de eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerinin, Dokuz Eylül Üniversitesindeki laboratuvar ortamlarını ziyaret edebilmesi için çalışmalar yapıldığını ve kaydetti. 

05 Ağustos 2013
Etiket; izmir milli eğitim Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir yeni müfredata hazır
İzmir'de Yeşilay-Milli Eğitim işbirliği
Trafik bilinci seferberliği
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir