29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Erdal Çil

Bir yurtseven torun Semra Hanım

Bir seçim arifesi ve yine maalesef meydanlarda fikirler, projeler yerine insanlar konuşuyor, konuşuluyor.

Aşağılanan, hakaretlere maruz bırakılan, alaycı ifadelerle anılan insan! Yaratılmışların en şereflisi, Allah’ın yeryüzündeki halifesi insan!

Madem geçerli olan dil insan dili ve piyasada da bolca hep insanlar anlatılıyor, yazılıyorsa biz de insan anlatalım, yazımıza konuyu bir insan olarak belirleyelim istedim. Ama bırakın aşağılamayı, hakareti; incitmekten, bir nebze de olsun müteessir etmekten korka çekine klavyenin başındayım. Bu yüzden baştan hoşgörüsüne sığınarak, sizin de yazıdan çıkardığınız iyi ve güzel ne varsa onun hissesine, kötüleri ise acemi bir kalem diyerek bendenize rücu etmenizi istirham ederek başlıyorum.

Manisa’ya geldiğim ilk günlerde tanımıştım kendisini. Hani biz sadece tek bir iş ile gününü geçirmeyi hiçbir zaman kabullenmemiş biri olarak kamu görevimin yanına her daim ucunda para-pul olmayan işleri kendisine yol arkadaşı yapmaktan hiç geri durmamış biriyimdir.

Bu amaçla Sevgili Hocam Doç.Dr. Selçuk Özdağ’ın da önerileriyle Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Manisa şubesini kurma çalışmalarını üstlenmemiz Manisa’ya geldiğim ilk günlere rastlar. Hani kısa sürede de olsa epey bir tanıdığım olmuştu ama edebiyata düşkün, yaşadığı şehrin dertlerine düşkün şahsiyetleri tanıyıp bir araya getirebilmek biraz zaman alabilirdi.

İşte bu sırada sevgili hocamın, o insan sarrafı olmuş yanı devreye girdi ve onu o vesile ile tanımış oldum.

Manisa’nın tanınmış ailelerinden, hayırsever ve saygıdeğer Halil Yurtseven’in torunuydu ve böylesi bir misyonun ağırlığını sürekli muhafaza eden, sosyal yönü güçlü, iş hayatında da başarılı çizgisini sürekli koruyan önemli bir şahsiyet idi Semra Kaplan Kıvırcık. Birlikte kısa sürede kültür adına epey işe imza attık.

Ekip kurmamızda, ekibi bir arada tutmamızda, Manisa’yı ve Manisalıları tanımamızda verdiği katkıları nasıl unutabilirim ki? Tam bir görev insanı, bir kültür aşığı, iyi bir arkadaş, iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir iş kadını ve iyi bir Türkçe dostuydu. Onu ahenkli bir edebi metni dinler gibi dinlerdiniz.

Muhteva yönünden de sesin uyumu yönünden de dinleseniz ne kulağınızı ne de beyninizi rahatsız edecek en ufak bir noktaya rastlamakta zorlanır, hiç susmamasını isterdiniz. Ama fazla konuşmazdı. İnsanların sürekli iyi ve güzel yaptığı işleri gördüğü, görmek istediği için de hep iyi ve güzel şekilde hitap ederek aslında o kadar iyi iş çıkarmamış/ çıkaramamış birinin bile onun karşısında hayranlık hissiyle ezildiğini görürdünüz.

Nazik, empati duygusu gelişmiş, son derece gerçekçi, vizyon sahibi ve bilge bir yanının olduğunu hemen fark ederdiniz. Övülmekten hiç hoşlanmaz kazara yanında kendisi ile ilgili hafif övgü sözcükleri sarfetmeye çalışsanız utanır, bütün bedenini saran mahcubiyetini yüzünden hemen anlardınız.

İstanbul’un son Beyefendilerinden merhum Süheyl Ünver'in çok sevdiğim bir sözü var. Ünver “Ebedi olan ruh güzelliğidir. Bu dünyada hiçbir güzele âşık olmadım; bütün güzelliklere âşık oldum. Bu memleket fakir değildir. Bütün çektiği örnek adam fakirliğidir. Ruh güzelliğine sahip kişilerin azalmasındandır” derken günümüze yıllar öncesinden nasıl güzel bir projeksiyon sunuyor ve içinde bulunduğumuz cemiyetin Semra Hanımefendi gibi şahsiyetlere olan ihtiyacını ne kadar güzel ifade ediyordu.

Maalesef günümüzdeki en büyük problemlerimizden birisi merhum Ünver Hocanın zikrettiği örnek insan kıtlığı ve ruh güzelliğine ermiş, ruhunda olan bu güzelliği çevresine yayabilecek hal ve dil ehlinin azlığıdır.

Bolca ucuz insan tipinin gözlerimizi, sokaklarımızı, zihnimizi işgal ettiği şu sıralar Semra Hanım gibi insanların da fark edilip taltif edilmeleri elbette bizim ümitsizliğimizi biraz olsun kırıyor.

Gönlümüzün en müstesna yerlerinde tuttuğumuz böyle güzel insanların Türk Siyasi hayatında da en müstesna yerlerde olduklarını görmek, devletimize, istikbalimize olan inancımızı güçlendiriyor.

Bir Türk Milliyetçisi olarak biliyoruz ki şartlar ne olursa olsun bu mübarek coğrafyada güzel insanlar, vatanı milleti için fedakârca yaşayan örnek şahsiyetler bitmeyecek, Türk’ün vatanında Türkçe’nin sedası asla kesilmeyecek, Türkiye sevdalıları ebediyen var olacaktır.

Bu kadar çok yönlülüğüne rağmen yapmış olduğu bu fedakârlık sonrası artık gerek yerel gerekse ulusal anlamda siyasetin sesine de kalite yönünden seviyesi yansıyacaktır Semra Hanımın.

Dostluğun sırrına ermiş, tanıştığı her insana karşı saygı ve sevgisini eksik etmeyen, dost olmaya dost kalmaya önem veren bu yüce gönüllü insanı artık biz dostları ve Manisalılar çok özleyecek ve artık o evinden, eşinden, işinden, ilinden çok ülkesinin emrinde ve hizmetinde olacak. Varsın özleyelim onu!

Bilelim de sağ, bilelim de koşuyor, bilelim de çizgisini koruyorolsun. Biz uzaktan da olsa mutlu oluruz onu seyrederken. Bu vesile ile onu yetiştiren, ona desteklerini esirgemeyen başta merhum dedesi Halil Yurtseven olmak üzere, ailesine ve bütün sevenlerine tebriklerimle beraber şükranlarımı sunuyorum.

Allah hayrını arttırsın! Allah gücüne güç katsın.

Umarım siyasi hayatındaki anıları da hayalleri gibi güzel olur ve tesiri yüz yıllarca sürecek hizmetlere imza atar.

Yolun açık olsun Semra Hanım.

10 Haziran 2018 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
AVNOCA
BAHAR ÇİÇEKLERİ
ŞEHİR TAŞIYAN ADAMLAR (1)
ÇALIK KÖYÜNDEN DİYAR-I MENTEŞE’YE. MUSTAFA ÇALIK MUĞLA’DA.
KUMRU VE KADIN
CUMHURİYETE ÖZEL YÜZDE ELLİ
İLAHİ MİSYON
İKİ KİTAP
DARIYERİ İÇİNDE KİTAP OLAN KÜLTÜR ŞENLİĞİ
TÜRKÜLERLE UYANMAK
YÜZYILIN YANGINI
BAŞLIĞA GEREK OLMAYAN BİR YAZI
BEN SUSTUM, KİTAP SUSTU, KEMAL TAHİR KAYBOLDU
TATLI DİLLİ GÜZEL İNSANLAR
ADAY VE ADAY ADAYI DUASI
DEPREMİN DEPREŞTİRDİKLERİ
BİRİLERİ VAR
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI (2)
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI
CEZA HEP FUTBOLSEVERLERE
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir