28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Erdal Çil

Seçim Artı

Bir kanalın spor yorum programlarının birinin reklamında: “Maç biter, doksan artı başlar” deniyordu. Biz de seçim bitti ve şimdi seçim artı zamanı. Malum; maç doksan dakika ama yorumları kaç doksan dakikalar sürmüyor mu? Hele bir de maç İstanbul derbisi ise?

 Bu seçim de İstanbul seçimi ve biz daha çok uzun konuşacağız bu seçimi. Sevgili Namık Açıkgöz’ün dediği gibi: “Tahrip gücü çok yüksek bir seçim!” Yorumculara bakarsak kazananı çok! Mağlup ise her zaman olduğu gibi yine az.

Yorumcuların çoğu ise her zaman olduğu gibi yine efendilerine mevzii kazandıracak yorumlar sıralamadalar ve durumdan vazife çıkarma derdindeler. Aslında bu kadar uzun yorumlar yapıp lafı uzatmaya gerek var mı bilmiyorum ama sektör mücadele istiyor, gündem istiyor ve her ne kadar gerginlik istemiyor görünse de gerginlikten beslenen önemli bir kesimi inkâr edebilir miyiz? Sonucu çok önceden görmelerine rağmen birçoğu heyecan olsun, gündem olsun, gerilim olsun diye hep top çevirdiler. 31 Mart’ın devamı gibiydi aslında. Oranın devamı gibiydi ve aslına bakarsanız da 2002 de kimler kazandıysa yine onlar kazandı.

Mesele seçim kazanmak değil! Hani sosyal medyada dolaşan bir söz var ya: “Hac, hacdan gelince; Ramazan, Ramazan bitince başlar diye.” Seçim de asıl seçimden sonra başlıyor.

2002 de hangi saikler sandıkları aştı ise bugün İstanbul’da da sandıkları ters yüz edenler aynı saikler. Millet; ne aklını, ne sevgisini, ne iradesini kimseye ipotek etmek istemiyor! Cahildir, Haso’dur, Hüso’dur, Memo’dur ama yakın zamanda çok açık gördük ki okumuşları kapılara kul olur, gaiplerden icazet beklerken millet aklına, ferasetine güveniyor ve ortak istemiyor.

Millet yapıyor yapacağını da acaba milletin karşısına umut diye çıkan, hep sandıktan çıkmayı marifet bilip, hep sandık zaferinin arkasına saklanıp iş seçim sonrası delikanlılık göstermeye geldiğinde silinip gidenleri görmezden mi geleceğiz? Millet, kararlılığını gösteriyor. Birikimini ortaya koyuyor. Bu kafayla daha çok seçimler görürüz, çok sandıklar konur önümüze. Ya sandıkta milletin adam yerine koydukları? Güvenip, inanıp, seçtikleri? Çoğu çekirge gibi! Bir sıçrıyor, iki sıçrıyor, sonra…..

Yıllardır devlete bakan, başkan seçtiklerimizi nerelerde görüyorsunuz? İz açanları mı yoksa birilerinin izinden gitmeyi marifet bilip izlerini dahi kaybettirenleri mi görüyoruz çoklukla. Bu yüzden benim derdim seçim falan değil. Adam arıyorum adam! İz süren, izden giden değil, iz açan adamlar. Sandıktan kaçan, sandıktan çıkan değil; önünde sandıkların dahi eğildiği şahsiyet adamlar.

Bu yüzden mesele seçim değil, seçim artı. Seçimleri artı hanemize yazıp, medeniyetimize, irfanımıza, ülkemize, insanlığa bu seçimlerden artı değerler, artı şahsiyetler çıkarabiliyor muyuz ona bakalım. Milletin seçimi şimdilik bitti.

Sıra seçimin artısında! Artı, ne kadar artı katacak hayatımıza ona bakalım.

25.06.2019

Erdal ÇİL

[email protected]

25 Haziran 2019 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
AVNOCA
BAHAR ÇİÇEKLERİ
ŞEHİR TAŞIYAN ADAMLAR (1)
ÇALIK KÖYÜNDEN DİYAR-I MENTEŞE’YE. MUSTAFA ÇALIK MUĞLA’DA.
KUMRU VE KADIN
CUMHURİYETE ÖZEL YÜZDE ELLİ
İLAHİ MİSYON
İKİ KİTAP
DARIYERİ İÇİNDE KİTAP OLAN KÜLTÜR ŞENLİĞİ
TÜRKÜLERLE UYANMAK
YÜZYILIN YANGINI
BAŞLIĞA GEREK OLMAYAN BİR YAZI
BEN SUSTUM, KİTAP SUSTU, KEMAL TAHİR KAYBOLDU
TATLI DİLLİ GÜZEL İNSANLAR
ADAY VE ADAY ADAYI DUASI
DEPREMİN DEPREŞTİRDİKLERİ
BİRİLERİ VAR
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI (2)
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI
CEZA HEP FUTBOLSEVERLERE
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir