28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Faciada ölü sayısı artıyor



Kuşadası kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yaparken kuyuda metan gazından zehirlenerek ölenlerin sayısı üç oldu. Ekip amiri Veysel Turgut'tan sonra işçi Osman Sarı ve itfaiye eri Uğur Apaydın da hayatını kaybetti. Altyapı ekip amiri Adnan Özkaya’nın tedavisi hastanede devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin, yaklaşık 20 gün önce Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki metan gazı faciasında ölen 7 kişi gibi maskesiz olarak çalışma alanına indikleri ortaya çıktı.

Kuşadası Yavansu Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait kanalizasyon terfi istasyonuna, dün ilaçlama yapmak üzere Kuşadası Belediyesi İlaçlama Amiri Veysel Turgut Veysel Turgut ile altyapı ekip amiri Adnan Özkaya ve işçi Osman Sarı, çukura indi. Bir süre sonra içerideki metan gazından etkilenen ve maskesiz oldukları belirlenen ekipte bulunanlar dışarı çıkmaya çalıştı.

İşçilerden Osman Sarı tırmanırken dengesini yitirip düşünce başını beton zemine çarptı. Bunun üzerine, ekip amiri Veysel Turgut tekrar kuyuya indi, metan gazının etkisiyle kendini kaybeden Turgut, atık su çukuruna düştü. İhbar üzerine Kuşadası itfaiye ekipleri olay yerine geldi ve çalışma başlattı. Gaz nedeniyle fenalaşan Osman Sarı ve Adnan Özkaya çalışmalar sonucu kurtarıldı. Çukur içindeki suya düşen Veysel Turgut’u dışarı çıkarmak isteyen itfaiye erleri Hasan Harmankaya ve Uğur Apaydın maske takmadan indikleri alanda, metan gazından etkilendi.

AKUT DEVREYE GİRDİ

İtfaiye erlerinin kurtarılması için Arama Kurtarma Derneği’nden (AKUT) yardım istendi. AKUT’un donanımlı ekibi, metan gazından zehirlenenleri kısa sürede çukurdan çıkardı. Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonunda Veysel Turgut’un da cesedine ulaşıldı. Gazdan etkilenen Osman Sarı, Adnan Özkaya ve itfaiye erleri Hasan Harmankaya ile Uğur Apaydın ilk olarak Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

1'İ OLAY YERİNDE 2'Sİ HASTANEDE ÖLDÜ

Arkadaşını kurtarmak isterken ölen ekip amiri Veysel Turgut’un cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Durumu ağır olan işçi Osman Sarı İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’ne, itfaiye eri Uğur Apaydın ise Söke Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Osman Sarı, bugün saat 03.30 sıralarında, Uğur Apaydın ise saat 06.00 sıralarında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada itfaiye eri Hasan Harmankaya’nın tedavisinin ardından taburcu edildiği, Adnan Özkaya’nın ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

7 CAN KAYBI DERS OLMADI

Olayda hayatını kaybeden 3 kişinin, tıpkı geçen 17 Haziran’da Muğla’nın Milas İlçesi Güllük Beldesi’ndeki bir atık su terfi istasyonunda metan gazından zehirlenip ölen 7 kişi gibi maskesiz olarak çalışma sahasına indikleri ortaya çıktı. Ölen 3 kişinin aileleri, acı haberle sinir krizi geçirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Arkadaşını kurtarmak için gözünü kırpmadan çıktığı çalışma alanına inen ve olay yerinde hayatını kaybeden kahraman ekip amiri Veysel Turgut’un cenazesi Muğla’nın Milas İlçesi’ne gönderilecek. İşçi Osman Sarı ve itfaiye eri Uğur Apaydın’ın da belediye hizmet binası önündeki tören sonrası ikindi vakti Hanım Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından ilçede toprağa verileceği bildirildi.

07 Temmuz 2013
Etiket; kuşadası, kuyu, metan, gazı, ölü, facia Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Sihiri değnek değiller
Blog yazarları Alaçatı'da buluştu
İzmir Kuyumculuk Fuarı açıldı
Süte anayasa geliyor
Bornova'da korkunç kaza: 1'i çocuk 3 ölü
Tansiyona tasarım ayarı
Manisa'da facia: 15 ölü
Anne ve kızı otobüs beklerken can verdi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir