29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fethiye ayaklandı



 
MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde dünyaca ünlü Kumburnu ve Belceğiz plajlarının işletme hakkının özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren yaklaşık 2 bin Fethiyeli eylem yaptı.

Ölüdeniz'deki Kumburnu ve Belceğiz halk plajlarının işletme hakkı, Muğla Valiliği tarafından geçen 21 Mart’ta Muğla El Sanatları Şirketi’nden (MELSA) alındı. MELSA, 23 Haziran’da plajdaki şezlong ve plaj şemsiyelerini tahliye ederek işletmeyi Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne devretti.

FETHİYE AYAKLANDI

Yeniden ihaleye çıkarılan Kumburnu ve Belceğiz plajlarının, giriş kapısı, otopark ve su sporları faaliyetlerinin MUÇEV Turizm Şirketi, büfe, kafeterya, şemsiye ve şezlongların ise ihaleyi kazanan özel bir firma tarafından işletileceğinin duyulması Fethiye’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizmcileri ayaklandırdı.

Fethiye Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı'nın çağrısıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizmci ve vatandaşlar bugün Kumburnu Plajı girişinde eylem yaptı. Fethiye Belediye Bandosu’nun da yer aldığı eyleme yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

‘FETHİYE’NİN SUÇU NE?’


Kumburnu Plajı girişinde toplanan eylemciler Belceğiz Plajı’na yürüyüşe geçti. Ellerinde ‘Fethiye’nin suçu ne?’, ‘Plajımızı geri istiyoruz’, ‘Ölüdeniz Fethiye’nindir’, ‘Bacasız sanayiyi ateşe verme’ yazılı dövizler taşıyan eylemciler alkış ve ıslıklarla plajların özel şirkete ihale edilmesini protesto etti.

‘PLAJLARIN İŞLETMESİ FETHİYELİLERE VERİLSİN’

Tek tek söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri plajların işletilmesinin Fethiyelilere verilmesini istedi. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten Fethiye’de Ölüdeniz’i işletebilecek birçok sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek bu doğrultuda Fethiye Kaymakamlığı ve Muğla Valiliği’nde yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını söyledi. Yıllardan bu yana plajın kar amacı güden özel şirketlerden alınması için mücadele ettiklerini söyleyen Kökten, bugünden itibaren Fethiye Belediyesi’nin de destekleriyle davalarına daha güçlü sahip çıktıklarını dile getirdi.

‘İHALENİN İPTALİNİ İSTİYORUZ’

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı ise ihalenin iptalini istedi. Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir de Fethiye’ye ait değerlerin Fethiyeliler tarafından işletilmesi gerektiğini söyledi. Eyleme katılanların hiçbir siyasi ve maddi beklentisi olmadığını anlatan Soydemir, plaj işletmesini alana kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

‘MEDİNE DİLENCİSİ GİBİ SADAKA İSTEMİYORUZ’

Son olarak söz alarak kürsüye gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yıkmadan, dökmeden, kırmadan hak ettiklerini talep etmek için Ölüdeniz’de buluştuklarını söyledi. Sadaka istemediklerini vurgulayan Saatcı, “Burada yaşayan insanların bu güzelliklere ihtiyacı var. Bu insanlar ‘Medine dilencisi ‘gibi sadaka istemiyor. Sadece coğrafyanın kendisine bahşettiği bu güzelliklerin kendileri tarafından işletilmesini istiyor. Bundan daha doğal ne olabilir. Yani Fethiye’de hiç mi işe yarar adam yok. Fethiye işe yaramaz insanlardan mı kurulu?” diye sordu.

‘MELSA CHP’Lİ BELEDİYEYE GEÇTİĞİ İÇİN FESHEDİLDİ’

Fethiyelilerin de işletmecilik yapabileceğini aktaran Saatcı, Ankara’dan İstanbul’dan birilerinin buraya gelmesine ihtiyaç olmadığını vurguladı. Muğla İl Özel İdaresi kapandıktan sonra MELSA’nın Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini kaydeden Başkan Saatcı, “CHP’nin kazandığı büyükşehir belediyesi acaba iktidar partisinden olsaydı, aynı olay yapılır mıydı? O zaman burası büyükşehir de kalsaydı. Büyükşehir başka siyasi partiden olduğu için, MELSA da ona kaldığı için, MELSA feshedildi. Arkasından da çok acele Çevre Bakanlığı bünyesinde bir çevre vakfı kuruldu. Sanki yangından mal kaçırılıyormuş gibi bu yerler farklı insanlara ihale edildi” dedi.

‘İSYAN BAYRAĞINI İNDİRMEYECEĞİZ’

Fethiye’de Ölüdeniz plajlarını işletebilecek birçok STK, dernek ve kooperatif olduğunu kaydeden Behçet Saatcı, şunları söyledi:

"Devleti yönetenler adaletten ayrıldığı zaman her türlü felaket kapımızı çalmak üzeredir. Seydikemer ilçemiz var, 15 kilometre ileride. Bunları kıskandığım için söylemiyorum. Orada da yine bizim ‘Saklıkent’ diye bir değerimiz var. Saklıkent’i ‘İhaleye çıkmadan verilebilecek yerler kapsamında’ Seydikemer Belediyesi’ne veren zihniyet burayı ne için Fethiye’ye vermiyor. Birileri bunun cevabını bize vermek zorunda. Ramazan ayının bu güzel gününde günü siyasetle kirletmek istemiyorum. Ancak şunları da söylemek zorundayım. Seydikemer Belediyesi ‘Adalet ve Kalkınma Partili’ diye Saklıkent verildiyse lafın bittiği yerdir. Amaç bu ören yerlerinin Fethiyeliler tarafından işletilmesidir. Sesimizi ister duyarlar, ister duymazlar. Ancak biz bu isyan bayrağını sesimizi duyuracak ana kadar gönderde tutmaya devam edeceğiz. İllah bir renk sevdası aranıyor ise, bizim rengimiz bellidir. Bizimde rengimiz kırmızı–beyazdır.”
30 Haziran 2014
Etiket; Fethiye, Muğla, Ölüdeniz, Kumburnu, Belceğiz, Eylem Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fransa'da kaygı veren eylemler
YGS öncesi altın kurallar
Bitki çayları o kadar da masum olmayabilir
Ve binlerce kişi iş bıraktı
Ege, Özgecan için ayaklandı
EÜ Tıp çalışanları isyan etti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir