28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fikret Orman'dan şok 'Çarşı' açıklaması



Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, dün siyah beyazlı takımın Avusturya'nın Lienz bölgesindeki hazırlık kampını ziyaret etti. İngiltere Premier Ligi takımlarından Southampton ile Beşiktaş arasında oynanan ve Siyah Beyazlıların 3-1 kaybettiği hazırlık maçını da izleyen Orman, karşılaşma sonrası basın mensupları ile bir araya geldi. Takımın kamp yaptığı otelde gerçekleşen iftar yemeği sonrası Beşiktaş'ı takip eden muhabirlerle sohbet eden Orman, önemli açıklamar yaptı.

"ENERAMO İLE ANLAŞMA İMZALADIK"

Orman ilk olarak Micheal Eneramo transferinin tamamlandığını açıkladı. Nijeryalı futbolcunun kalbi ile ilgili yapılan kontrolleri sonrası futbol oynamasında bir sorun olmadığı ve Eneramo ile resmi sözleşmenin imzalandığını belirtti.

"ERKEK BASKETBOL TAKIMI SPONSORUMUZU BİR HAFTA İÇİNDE AÇIKLAYACAĞIZ"

Orman Erkek Basketbol Takımı için iki firma ile sponsorluk anlaşması konusunda son aşamaya geldiklerine belirtirken, "Önümüzdeki hafta yeni sponsorumuz açıklarız. İki firma ile görüşme halindeyiz. Son bir değerlendirmenin ardından bu konu hakkındaki açıklamayı yapacağız" dedi.

Başkan Orman yeni sezon öncesi yaptıkları transferler ile kadrolarını genişlettiklerini söylerken, birçok pozisyonda alternatifli bir kadro oluşturduklarını belirtti. Orman ayrıca yeni stat inşaatı için maddi kaynağı büyük oranda bulduklarını söyledi.

"Yeni sezon öncesi transferlerimizin önemli bir bölümünü gerçekleştirdik. Birçok pozisyonda alternatifli bir kadro oluşturduk. Mesela forvet hattında Almeida, Mustafa, Ömer ve Eneramo ile birlikte dört seçenek var. Bugüne kadar toplam yaklaşık 10.5 milyon Euro harcama yaptık. Ancak bu transferleri konuşmak kolay ama gerçekleştirmek kolay olmuyor. Bir yandan kulübün mali işleri, bir yandan transferler, diğer yandan yeni stadyum için harcamalar var... Stat inşaatının minumum maliyeti 80 milyon Dolar. Bu rakamın bir kısmını yeni sponsorumuz Vodafone'dan, bir kısmını da yapacağımız yeni projelerle karşılayacağız. Stat ile alakalı kaynak bulmak zor değil ama ben Vodafone ile yaptığımız 10 senelik anlaşmayı kırdırmayacağım. O anlaşmaya dokunmayacağız. Ayrıca herkes bir çilekten bahsediyor. Biz gerekli yerlere oyuncular aldık. Çilek nedir şimdi? Herkes Adebayor'dan bahsediyor. Hiç istatistiklerine baktınız mı? Ben Adebayor kötü oyuncu demiyorum ama bir de gerçekler var. Yıldız, yıldız diyor herkes. İlk hafta sahaya çıkıp, mağlup olduğunuz da kimse yıldızı, çileği görmez."

Teknik direktör Bilic'in talebi, üzerine takım kaptanının değişmesi konusu hakkın gelen bir soruya ise Orman şu cevabı verdi.

"Bu takımın futbol direktörü Önder Özen'dir. O'nun bu konuda bize vereceği rapor önemlidir. Bu konunun detayını bilmiyorum. Futbolculuk profesyonel bir iş ve herkes işini yapmak zorunda. Kimsenin küsme veya darılma gibi bir lüksü olamaz."


"BUNLAR O DÖNEMDE UGANDA'DA YÖNETİCİLİK YAPMIYORLARDI"

UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kuplarından men cezası sonrası CAS'a başvuran Siyah Beyazlı kulüpte Başkan Orman, CAS yetkilileri ile görüştüklerini ve 30 Ağustos'ta açıklayacaklarını belirttikleri kararın 28 Ağustos'ta açıklanması için istedikleri değişikliğin kabul edildiğini söyledi. Orman Beşiktaş'ın UEFA'dan aldığı ceza sürecinde birçok yanlış bilginin ortaya atıldığını da söylerken, geçmiş dönemde yöneticilik yapan bazı isimleri eleştirdi.

"Beşiktaş Kulübü geçen sezon yalan beyandan dolayı ceza aldı. Şimdi konuşan cesur yürekli arkadaşlar neredeydi? Neden o zaman sus pus olmuşlardı. Bunlar Uganda da yöneticilik yapmıyorlardı. O dönemde neden konuşmuyorlardı. Her gün televizyon ve radyolara çıkarak konuşuyorlar. Benim CAS'dan umudum var. Çünkü daha yargılama tam olarak bitmeden, yargı kararını göstererek ceza vermek CAS'dan dönebilir.

"1963'TE YAPILAN YERİ YIKIYORUZ. BİZ DAHA O BÖLGEDE TEMELİN ALTINA İNMEDİK"

Orman İnönü Stadı'nın yıkım işlermnleri sırasında ortaya çıkan konulara da şu cevapları verdi.

"Yıkılan yer belli. Neresini yıkıyoruz? Tribünü yıkıyoruz. 1963 senesinde yapılan yeri yıkıyoruz. Biz daha o bölgede temelin altına inmedik. Temelin altına inmediğimiz bir yerde nasıl bir şey çıkabilir. Oradan çıksa çıksa lavabo çıkar. Eğer zeminden aşağıya inseydik ve orada bir şey çıksaydı tamam, üzerine konuşabilirdik. Ben Beşiktaş Kulübü Başkanıyım ve ilk günden itibaren dediğim bir söz var. Kimse bana bugüne kadar stadın farklı bir yerde yapılması konusunda imada bile bulunmadı. Size başka bir yerde stat verelim de, gidin orda oynayın diyen olmadı. Böyle bir konuşma dolaylı bile geçmedi. Bunu Beşiktaşlıların dışında kimse konuşmuyor. İşte şöyle oldu, stat gidiyor, yok efendim Kazlıçeşme'de oynayacakmışız... Bunu insanlar neye göye söylüyorlar bilmiyorum. Şimdi yeni bir laf daha çıktı. Stat bir senede bitmez. Tamam bir senede bitmedi diyelim. Bir işe başladık. Bu işi bir senede nasıl yapacağız diye konuşacağımıza, kompleksli bazı insanların açıklaması ile olumsuzluklar ortaya çıkıyor. Stadın inşaatı konusunda eylül ayı sonu için temel atma töreni düşünüyoruz. Stadın üstünü de tamamen kapatacağız."

Orman ayrıca önümüzdeki haftadan itibaren ofisini inşaat alanına taşıyacağını, eski açık bölümünde kalan ve yıkıma girmeyen kulede kuracağı ofis ile 24 saat inşaatı kontrol edeceğini söyledi.

"RONALDİNHO İÇİN KULÜBÜN KASASINDAN EN FAZLA 2.5 MİLYON EURO ÖDEME YAPARIZ"

Orman Ronaldinho transferi hakkında gelen bir soruya şu cevabı verdi.

"Ben bunu daha önce de söyledim. Beşiktaş futbol takımına 15 milyon Euro maliyeti, yıllık ücreti ile toplam 40 milyon Euro'lara çıkacak bir transfer yapmam. Sponsorun bu transfer maliyetini karşılayacağına dair haberler okuyorum. Bulunsun sponsor, ne kadar vereceği belirlensin, ben de cebimden çıkacak parayı bileyim. Ronaldinho için kulübün kasasından yıllık en fazla 2.5 milyon Euro veririz."

Başkan Orman Fernandes'in sözleşme uzatması konusunda bir sıkıntı olmadığını söyledi.

"Fernandes ile sözleşme uzatacağız. Bir sıkıntı yok. Geçen sene başında konuşmuştum. Bu sene ilk kamp döneminde de konuştum. Aynı şeyleri söylüyor. Beşiktaş'ta mutlu ve burada kalmak istiyor."

"HİLBERT ŞU ANDA BRÜT 400 BİN EURO ÜCRET KARŞILIĞINDA OYNUYOR"

Beşiktaş ile yeni sezon öncesi sözleşme imzalamayan ve yıllık 400 bin Euro karşılığında Bayer Leverkusen takımı ile anlaşan Roberto Hilbert hakkında da açıklama yapan Orman şunları söyledi.

"Beşiktaş'ın kendisine yaptığı teklifi kabul etmedi. Şimdi Almanya'da brüt 400 bin Euro'ya oynuyor. İnanılacak gibi değil. Beşiktaş'tan aldığının neredeyse 1 milyon Euro altında bir rakama imza attı. Biz Hilbert'e teklif sunmuştuk ve bizden aldığı faizi ücretini de düşürmesini istemiştik. Kabul etmedi. Şimdi aldığı ücretler ortada. Hem Beşiktaş, hem de Türkiye'nin parasına yazık."

"ERSAN'A TEKLİF GELDİ"

Orman Ersan Gülüm için İspanya'nın Malaga Kulübü'nden resmi teklif aldıklarını söylerken, ifade edilen rakamın düşüklüğü nedeniyle teklifi değerlendirmediklerini söyledi. Fernandes dahil birçok oyuncuya teklif geldiğini söyleyen Orman, Almeida'nın Beşiktaş ile sözleşme uzatması halinde takımda kalacağını söyledi.

Fikret Orman, takımın en önemli kazanımlarından birinin kaleci antrenörü olduğunu söylerken, "Bugün maçta Cenk'de önemli gelişme gördüm" dedi.

"ÇARŞI BEŞİKTAŞ'IN BİR ÜST KİMLİĞİ DEĞİLDİR"

Orman Çarşı Grubu'nun Gezi olaylarını organize eden bir topluluk gibi yansıtılmasından rahatsızlık duyduğunu da söyleyerek, "Sanki gezi olayını Çarşı organize etti gibi bir hava yaratıldı. Ancak o protestolar Türkiye genelinde oldu. Taraftarımızın Kasımpaşa Stadı'nda protesto yapacağı söyleniyor. Diğer taraftarların protestolarından söz edilmiyor.Ayrıca Çarşı Beşiktaş'ın bir üst kimliği değildir. Çarşı Beşiktaş'ın alt taraftar kimliğidir. Ayrıca Gezi Parkı'nda Çarşı'nın bu kadar rol oynamasında İnönü'de oynadığımız son maç olan Gençlerbirliği karşılaşması önce çıkan olayların etkisinin olabilceğini de düşünüyorum." görüşünü ifade etti.


28 Temmuz 2013
Etiket; fikret, orman, gezi, parkı, çarşı, alt kimlik, grup Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Zeliş'e kuzen geldi
"Bunu yapan insan olamaz!"
Yangınlar azaldı, masrafları çoğaldı
Doğal Yaşam'a önemli görev
PKK Gezi'de olsa eyiydi!
Doğal Yaşam'da serinleme vakti
Grup Yorum Gündoğdu'ya geliyor
Karşıyaka Asrın Grup'un yol kazası
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir