29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Havalı tüfekle atış yasağı fuarda delindi



 82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, bir stantta yasak olmasına rağmen havalı tabanca ile balonlara ateş ettirildi. Bununla da yetinilmeyip silahlar, küçük çocukların eline verildi. İki yıl önce, deniz kenarında gezerken havalı tüfekten çıkan saçmanın kalp zarına isabet etmesiyle 8 yaşındaki Elif Çakıcı’nın ölümden döndüğü, ayrıca başka bir küçük kızın da yaralandığı kentte hala bu tablonun yaşanması tepki çekti.

İzmir’de 8 Temmuz 2011 tarihinde meydana gelen olayda, o zaman ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi olan Elif Çakıcı, annesi Emine Çakıcı ve yakınlarıyla, doğum günü alışverişi sonrası Konak İskele yakınında gezerken bir anda yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Çakıcı’nın, denizdeki balonları para karşılığında patlatmak için kullanılan havalı tüfekten çıkan demir bilye ile yaralandığı belirlendi. Saçmanın akciğeri delip kalp zarına saplandığı anlaşıldı. Hemen ameliyata alınan kız, ölmekten mucize eseri kurtuldu. 1 Ağustos 2011 tarihinde de Diyarbakır'dan tatile geldiği İzmir'de, Karşıyaka İlçesi sahilinde anneannesi, dedesi ve kardeşiyle yürüyüşe çıkan 8 yaşındaki Sudenaz Altun, deniz kıyısındaki balonlara havalı tüfekle ateş eden bir kişi tarafından sırtından vurularak yaralandı. Hafif yaralanan kız hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

VALİLİK YASAKLADI

İki çocuğun ölümden döndüğü yaralanma olaylarının ardından dönemin İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, denize konulan balonlara atış yaptırılmasını ve atış yapılmasını 5 Ağustos 2011 tarihinde yasakladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz sahil kenarları ile beldelerinde ve özellikle açık alanlarda şişirilerek denize bırakılan balonlara havalı tabanca ve tüfekle atış yapılması nedeniyle, çeşitli yaralanmalara neden olunması, atılan saçmalarla patlatılan balonların denizde kalıp kirliliğe yol açmalarından dolayı, bu şekilde atış yapılması ve yaptırılması yasaklanmıştır” denildi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç imzalı karar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile kaymakamlıklara gönderildi. Bu kararın, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C ve 66'ncı maddeleri gereğince alındığı, uymayanlar hakkında ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince yasal işlem yapılacağı bildirildi.



İEF’DE ORTAYA ÇIKTI

Kentte iki çocuğun ölümden dönmesine ve ardından Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen, aynı tablonun İzmir Enternasyonel Fuarı’nda ortaya çıkması şaşkınlıkla karşılandı. Büyükşehir Belediyesi’nin İEF’yi düzenleyen firması İZFAŞ’tan izin alarak stant açtığı belirtilen bu kişiler, yaş sınırı gözetmeksizin, para karşılığı havalı tabancalarla balonlara atış yaptırıyor. Her atış için 50 kuruş alınıyor. Aileleriyle birlikte fuarı gezen bazı çoçuklar da büyük bir heyecanla havalı tabancalarla atış yapmayı bekliyor. Tabancayı doğrultup, tetiği çekmeye gücü yetmeyen çocuklara büyüklerinin yardımcı olduğu gözleniyor. Kadınların da denediği havalı tabancalarla fuarın en kalabalık yerlerinden biri olan 26 Ağustos Kapısı yakınında atış yaptırılması da dikkat çekiyor.

KABAHATLER KANUNU’NUN 32’NCİ MADDESİ ŞÖYLE:

1- Yetkili makamlar tarafından adli işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye 100 TL idari para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir.

2- Bu madde, ancak ilgili kanunda açıkça hüküm bulunan hallerde uygulanabilir.

3- 1.3.1926 tarihli ve 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 526'ncı maddesine diğer kanunlarda yapılan yollamalar, bu maddeye yapılmış sayılır.

02 Eylül 2013
Etiket; havalı, silah, fuar, yasak Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Fuar güzelleri görücüye çıktı
Bu fuarda yok yok
İzmir'e Rus akını
Pınar İEF'de çocuklarla buluşacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir