20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Erdal Çil

Hedefi Turan olanlar

Oldukça bitkin ve yordum görmüştüm onu, odasına girince.

Hâlbuki günün henüz geç vakitleri de değildi.

-Ortadoğu beni öldürüyor, bitiriyor. Okudukça, daldıkça dehşete kapılıyorum Ortadoğunun makûs tarihini. Günümüzde olan hiçbir şeye de bu yüzden çok fazla üzülemiyor, acılarını yaşayamıyorum.

Alanında başarılı bir bilim insanıydı. Tarihçiydi ve yıllardan beri tanıdığım için de anlatmak ve yazmaktan öte yaşardı bildiklerini. Fitnenin bu kadar uzunca egemen olduğu başka bir coğrafya var mıydı acaba yeryüzünde?

Bütün dünyayı avlanmaya çıktığı babasının tapulu arazisi sanan batılı da bu topraklarda dersine iyi çalışmış ve fitnenin buralarda nasıl prim yaptığını öğrendiğinden buraya sürekli fitne tohumları ekerek yönetir hale gelmişti.

Bu coğrafyada olup da buranın ikliminden, kültüründen, entrikalarından uzak durabilmek, buradaki iç karışıklıklardan devlet olarak etkilenmemek ne kadar mümkündü ki?

Dört kitabi din bu coğrafyaya inmiş, peygamberleri bu coğrafyada yaşamışlardı. Coğrafyanın özelliklerini, ihtiyaçlarını çok iyi bilen ve onların içinden gelen son dinin son peygamberi ve ona gelen kitabında; fitne ve bozgunculuğun lanetlendiğine, yasaklandığına dair pek çok emir ve yasaklar bulunmaktaydı oysa.

Ama kitapları ne yazarsa yazsın, peygamberleri ne söylerse söylesin emperyalist batının fitne şerbetini içen, onun zehrini alan bölge insanı maalesef bu etkiden kendini kurtaramamakta, dinini yaşayamadıkça da zamanla yaşadığı gibi düşünmeye başlamakta ve savrulmaktadır.

Emperyalist batı cemiyete önce dilleriyle nüfuz ediyor sonra ahlaklarını, kültürünü enjekte edip yavaş yavaş yok ediyorlardı karşılarındaki rakip gördükleri her şeyi.

Yıllardır buradaydılar işte. İçimizde, evimizde, bizim dediğimiz her yerde, her kurumda, her partide vardılar maalesef ve hipnozları o kadar etkiliydi ki karşılarına geçip bütün bunları fark edebilmek bile insana azaptan başka bir şey vermiyordu.

Bu coğrafyada olup da etkilenmemek elbette mümkün değildi ve yıllardır biz de ülke olarak payımıza düşeni fazlasıyla alıyoruz ne yazık.

“Bölünürsek yok, birleşirsek tok oluruz” sözü buralıdır ve asırlardır dilimizde olmasına rağmen ne kurumlarımız ne kutsallarımız bizi asla birleştirememektedir.

Doğumuz batımıza, sağımız solumuza, gencimiz yaşlımıza, şehirlimiz köylümüze, dindarımız dindar olmayanımıza hep düşmandır; Hem de ölümüne!

Bu yüzden bazen çok akıllı çok faydalı işler çıksa bile o gürültünün, gerilimin ortasında fark edilmez ve usulca ürkek bir ceylan gibi terk eder meclisimizi de haberimiz bile olmaz.

Bir bakarsınız diğerlerine karşı aynı dine, aynı inanca, aynı partiye, aynı fikre, aynı soya mensup insanlar bile var oluş gayelerini unutarak birbirleriyle uğraşmanın çekiciliğine kaptırıverirler kendilerini de, görmez gözleri başkaca hiçbir şeyi.

Çöl devesinin kendi kanını içmesinden aldığı tat gibi bu tadın etkisi kör eder gözlerini.

Siyah beyaza karışır, doğru bildiklerin yanlışa. İmanından dahi şüphe eder duruma gelir fitne zamanı insan ve bütün bildiklerini bile sorgular.

Bütün değerlerine düşman olur; varlığın, değerlerin bile bir yük olur sırtında. Fitnenin en keyifli olduğu andır bu an ve derhal sana bütün ezberlerini bozduracak yeni teklifler sunar.

Bir bakarsın kırk yıllık kani oluvermiş yani ve hayatında hep yüksek idealler olan, yüksek ahlak ve erdemi amaçlayan bir ülkücü bile dün savaştığı yabancı ideolojilerin, yabancı fikirlerin sözde ulusal cereyanlarına kapılıp, hayatına yeni putlar dikmeye başlayıverir. 

Yabancı ajan düşmanlığının yerini aynı inanca sahip kardeşinin düşmanlığı alır.

Dün enternasyonal solcu gördüğü insanlarla bakarsın kol kola girmiş, hedef Turan yerine hedef kendi devleti, kendi ülkesi, kendi insanı, kendi başkenti oluvermiş; rehber Kuran’ın yerini ise dünkü sahte kahramanların kitapları alıvermiştir.

Sayıca Çinlilerden çok az olmasına rağmen Çin emperyalizmi altında kendi ülkülerinden, kendi ülkelerinden uzaklaştırılan Türkleri bir araya getirip tekrar hürriyetlerine kavuşmalarını isteyen Bilge Kağan’ın asırlar önceki haykırışına, titreyip kendimize dönmemize ne çok ihtiyacımız var bugünlerde.

Böylesi bunaldığımız günlerde çare yeni limanlar aramak yerine tarihi tecrübelerden faydalanmak değil midir?

Bilmem Amerika’yı yeniden keşfe gerek var mı?

Haydi, hedefi Turan olanlar! Haydi, rehberi Kuran olanlar! Titreyip kendimize dönme zamanımız gelmedi mi?

21 Mayıs 2018 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 1 ) + Yorum Yaz
dgstnrcp
Yüreğinize fikrinize sağlık müdürüm
 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
BAĞIMLILIK ÜZERİNE
AVNOCA
BAHAR ÇİÇEKLERİ
ŞEHİR TAŞIYAN ADAMLAR (1)
ÇALIK KÖYÜNDEN DİYAR-I MENTEŞE’YE. MUSTAFA ÇALIK MUĞLA’DA.
KUMRU VE KADIN
CUMHURİYETE ÖZEL YÜZDE ELLİ
İLAHİ MİSYON
İKİ KİTAP
DARIYERİ İÇİNDE KİTAP OLAN KÜLTÜR ŞENLİĞİ
TÜRKÜLERLE UYANMAK
YÜZYILIN YANGINI
BAŞLIĞA GEREK OLMAYAN BİR YAZI
BEN SUSTUM, KİTAP SUSTU, KEMAL TAHİR KAYBOLDU
TATLI DİLLİ GÜZEL İNSANLAR
ADAY VE ADAY ADAYI DUASI
DEPREMİN DEPREŞTİRDİKLERİ
BİRİLERİ VAR
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI (2)
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir