28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İGC Meslek Platformu işbaşında



İzmir'de farklı alanlarda gazetecilerin biraraya geldiği, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) öncülüğünde oluşturulan İGC Meslek Platformu, üçüncü toplantısında işsiz gazetecilerin daha fazla iş olanağına kavuşması için Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi temsilcileriyle görüştü.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, gazeteciler için oluşturulacak iş havuzunun ayrıntıları görüşüldü.

Peryön Ege Şubesi Genel Sekreteri Neşe Yücel ve Deniz Çubuklusu, meslek platformu üyelerine izlenmesi gereken yöntemleri anlattı. Bu kapsamda Peryön ile protokol yapılması için ilk adım atıldı. PERYÖN Ege ile İzmirli gazetecilerin iş sorunun çözümü adına İGC Meslek Platformu içinden de komisyon oluşturuldu.

Komisyonda Saadet Erciyas, Serkan Aksüyek, Erdal Erek ve Emre Döker yer aldı.

İGC Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Gappi, gazetecilerin en önemli sıkıntısının işsizlik olduğunu bunu çözmek için yöntem arayışında olduklarını söyledi.

Basın sektöründe iş alanlarının azaldığını belirten Gappi, “İletişim fakültesi mezunu çok fazla arkadaşımız var. Derneğe üye kurumların iletişim sektöründen arayışlarında İGC Meslek Platformu bünyesinde oluşturacağımız iş havuzunu da değerlendirmeleri çok önemli. Ayrıca bize dernek olarak CV (özgeçmiş) havuzu oluşturulmasında destek vermenizi rica ediyoruz” dedi. İGC Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atilla, Peryön'e üye olan kurumların gazeteci, basın danışmanı, foto muhabiri, halkla ilişkiler ve sosyal medya uzmanı gibi arayışlarında cemiyete yönlendirilmelerininin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Murat Demircan da, yeni bir yöntem oluşturulabileceğini belirterek, “PERYÖN'ün özgeçmiş havuzunun içinde arkadaşlarımızın kaybolmasını istemiyoruz. İGC Meslek Platformu basının hepsini kuşatıyor. Sektörle ilgili herkesin içinde olduğu bir kuruluş. Bu yapının böyle bir çalışması olduğunu şirketlerin insan kaynaklarına duyurmanız önemli. Bir kişi alınacağı zaman bizim havuzumuzdan yararlanılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Beraber çalışmaktan mutluluk duyarız”

PERYÖN Genel Sekreteri Neşe Yücel de, 23 yıllık bir dernek olduklarını, Türkiye çapında 3 bini aşkın üyeleri bulunduğunu anlattı.

Dernek içinde iletişim ağları olduğunu İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin bu yönde yapmak istediği çalışmayı üyelere duyurabileceklerini söyledi. İGC ile çalışmaktan mutluluk duyacaklarını kaydeden Yücel, “Her projeye açığız. İsteyenler özgeçmişlerini internet sitemize yükleyebilir. Buraya yüklenen özgeçmişler İzmir'de bini aşkın üyemize mail ortamında yönlendiriliyor. Gerekli gören kurumlar bu özgeçmiş sahiplerine ulaşabiliyor. İlgili alanlarda eleman arandığında şirketlerin İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni aranması çok önemli. Bunu sağlamak için çalışacağız. İGC'ye de özgeçmiş havuzu nasıl oluşturulur bunun eğitimini verebiliriz” diye konuştu.

Öte yandan toplantıda, gazetecilere yönelik sosyal medya, sayfa düzeni, grafik tasarım, yabancı dil ve ilkyardım konularında kursların açılması için çalışma yapılmasına karar verildi.

Kimler katıldı

Toplantıya, Dilek Gappi, Murat Attila, Murat Demircan, Halil Hüner, Serkan Aksüyek, Erdal Erek, Can Özlü, Buğra Tokmakoğlu, Hüseyin Erciyas, Belma Yücel, Saadet Erciyas, Esra Kapar ve Mutlu Duman katıldı.

12 Nisan 2017
Etiket; İGC Meslek Platformu, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, PERYÖN Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir