28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İlk tören Anıtkabir’de yapıldı



   30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Anıtkabir’deki törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, kuvvet komutanları, yüksek yargı mensupları ve Ankara Garnizonu’nda görevli askerler katıldı. Tören, kortejin Aslanlı Yol’dan yürüyüşüyle başladı.

   Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk’ün mozolesine, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan üzerinde ay-yıldız ve Cumhurbaşkanlığı forsu olan bir çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli kulesine geçen Gül, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Gül, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, tarihimizin en önemli günlerinden büyük zaferin yıldönümünde bizlere miras bıraktığınız, Cumhuriyeti emin adımlarla geleceğe taşımanın gururu içinde huzurundayız.

Vatanı işgal edilen, bağımsızlığına kastedilen yüce milletimiz, önderliğinizde emsali olmayan bir mücadele vermiş, şanlı ordumuz üstün komutanızla tarihe altın harflerle yazılan bir başarıya imza atmıştır.

Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muhaberesiyle sadece nihai zafere ulaşmadınız, milletimizin hür ve müstakil yaşama kararlılığını , Anadolu’nun da sonsuza kadar yurdumuz olduğuna da tüm dünyaya ilan ettiniz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve koyduğunuz hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye, ’Yurtta sulh cihanda sulh düsturunuz doğrultusunda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edecek, uluslararası arenada etkin, her alanda gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olarak daima yükselecektir. Sizi, silah ve dava arkadaşlarınızı, kurtuluş savaşanın tüm kahramanlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun. "

Kutlamalar, Cumhurbaşkanı Gül’ün "Başkomutan" sıfatıyla Çankaya Köşkü’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etmesiyle devam edecek. Gül, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek geçit törenine katılacak.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı tarafından orduevinde verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna, bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "başkomutan" sıfatıyla Çankaya Köşkü’nde ev sahipliği yapacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Çankaya Köşk’ünde verilen resepsiyona ilk kez eşleriyle birlikte katılan komuta kademesi, böylece ikinci kez Köşk’e çıkmış olacak.

Cumhurbaşkanı Gül’ün "başkomutan" sıfatıyla ilk kez geçen sene vereceği resepsiyon, kulak rahatsızlığı nedeniyle iptal edilmişti. Gül, geçen sene Anıtkabir’de düzenlenen törene de bu nedenle katılamamış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, törene başkanlık etmişti.

30 Ağustos 2013
Etiket; 30 ağustos, zafer bayramı, anıtkabir, ankara, abdullah gül Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Gerçek bir destan
Unutulan soykırım tekrarlanır
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
Çağla ikinci oldu
Çağla, İpek ve İnci ikinci turda
Kahkaha atmadıkları kaldı
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
Şampiyon olmaktan bıkmadılar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir