28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

I'm an Albatroaz'a imza atan Türk



 

İsveçli DJ, şarkıcı, söz yazarı ve yapımcı Aron Michael Ekberg ya da bilinen sahne adıyla Aron Chupa’nın single’ı ‘I’m an Albatroaz’, 50’den fazla ülkede müzik listelerinde ilk sıraya yükselirken klibi de YouTube’da 466 milyon kez izlendi.

Klibi izleyenlerin dikkatini ise Aron Chupa ile birlikte klibe imza atan yönetmen Sertaç Yıldızhan’ın ismi çekti. Çocukluğundan bu yana sinema sektöründe çalışma hayali olan Sertaç Yıldızhan, Yaşar Üniversitesi’nde okurken hazırlık sınıfındaki ABD’li öğretmeninin yönlendirmesiyle bu hayalinin peşinden San Francisco’ya uzanan sinema eğitimini ve bu tutkusu için çıktığı yolda Hollywood yapımlarını aratmayan “I'm an Albatraoz” klibinin çekim hikayesini anlattı.

 

Lise eğitiminin ardından Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü’nü kazanan ve İngilizce hazırlık eğitimini tamamlayan Sertaç Yıldızhan’ın aklında hep sinemacı olmak vardı. Yaşar Üniversitesi hazırlık sınıfındaki ABD’li öğretmenine bu tutkusunu anlatan Yıldızhan, onun yönlendirmesiyle tutkularının peşinden sinema eğitimi için San Francisco’ya gitti. İlk başlarda eğitimini sürdürmek ve geçimini sağlamak için garsonluk dahil pek çok işte çalışan Sertaç Yıldızhan, önce Foothill College’de sinema, ardından ise Academy of Art University’de yönetmenlik eğitimi aldı. Okul yıllarında çektiği kısa film ve kliplerle birçok ödül kazanan Yıldızhan, son olarak ise San Francisco’da okuldayken tanıştığı DJ Auran Chupa ile birlikte dünya listelerini alt üst eden ‘I'm an Albatraoz’ isimli şarkının klibini çekti.

 

ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Yaşar Üniversitesi’ni ziyaret eden Sertaç Yıldızhan, çocukluğundan bu yana sinema sektöründe yer almak istediğini belirterek, “Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü’nü kazandım. Bir yıl hazırlık eğitimi aldım. Ama içten içe sinemaya olan tutkum devam ediyordu. Okulumuzda Amerikalı hocalarımız vardı. Amerika’ya gidip sinema sektöründe yer almak istediğimi onlara anlattım. Hocalarımız bana oradaki hayat ve eğitim hakkında bilgiler verdi. Sonunda hocalarımın yönlendirmesiyle, öncelikle San Francisco’ya dil okuluna gittim. Ve sonuç olarak hayalimi gerçekleştirmek için orada kalmaya karar verdim. Masraflarımı karşılamak için çok sayıda işte çalıştım. Foothill College’da iki dönem sinema eğitimi gördükten sonra Academy of Art University’e geçtim. Burada da dört yıl yönetmenlik eğitimimi tamamladım” dedi.

 

“ZORLANDIM AMA KEYİFLİYDİ”

Okul ve işi birlikte götürdüğünü bu süreçte biraz zorlandığını belirten Yıldızhan, “Okulun ilk yılında çektiğim klip ile en iyi yönetmen ödülünü kazandım. Bu ödülden sonra birçok yerden iş teklifi aldım. Okulum aracığıyla uzun metraj filmlerde çalışmaya başladım. Bu süreçte zorlandım ama çok da keyif aldım. Dokuz yıldır San Francisco’da yaşıyorum. Son üç yıldır ise kendi kurduğum şirket üzerinden müzik şirketleri ve reklam ajanslarına projeler geçekleştiriyorum. Bazen yapımcı, bazen yönetmen bazen ise görüntü yönetmenliği yapıyorum” diye konuştu.

 

“BU KADAR İZLENECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİK”

Herkesin hikayesini merak ettiği, sosyal medyada hakkında birçok meraklı başlık bulunan Sertaç Yıldızhan, Hollywood yapımlarını aratmayan ve dünya müzik listelerini alt üst eden ‘I'm an Albatraoz’ şarkısının klibinin çekilme hikayesini ise şu şekilde aktardı:

 

“Aron ile yıllar önce San Fransisco’da okuldayken tanıştık. Daha sonra Aron, İsveç’e taşındı. Ben Türkiye’de tatildeyken bana şarkıyı attı ve ne düşündüğümü sordu. Ben de bu şarkının klibini bir an önce çekmemiz gerektiğini söyledim. Bir hafta gibi kısa sürede projeyi hazırladık ve büyük bir ekiple çekim yaptık. İlk başta bu kadar çok izleneceğini hiç birimiz düşünmemiştik. Şimdi geldiği nokta muhteşem. Özellikle Türkiye’de insanlar ismimi görünce önce şaşırıyorlar, bu yönde birçok mesaj aldım. Birçok sosyal medya mecrasında da konu başlıklarıyla benim hakkımda güzel şeyler yazdıklarını görmek mutlu edici”

 

Yıldızhan, bundan sonra San Fransisco’nun yanı sıra New York’ta da yaşayacağını belirterek, “İki şehir de sinema sektörünün kalbinin attığı yerler. Bugüne kadar birçok projede yer aldım, bundan sonra da amacım kendi uzun metrajlı filmimi çekmek” diyerek hedeflerini anlattı. 

 

Klibi izlemek için:

https://www.youtube.com/watch?v=Bznxx12Ptl0

20 Şubat 2016
Etiket; sertaç yıldızhan, yaşar üniversitesi sertaç Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir