19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İTO'nun hedefi Rusya pazarı



İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı sorunlar nedeniyle ABD ve AB ülkelerinden meyve, sebze, et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri ihracatını durdurmasının Türkiye için büyük şans olduğunu söyledi.

Demirtaş, "Rusya, Türkiye pazarına yöneldi. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Rusya'ya yönelik pazar araştırması desteği verdiğimiz üyelerimize, Rusya'ya yapacakları ihracatta yardımcı olmaya hazırız" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Rusya'nın Ukrayna krizinden sonra Batılı ülkelerin ekonomik ve ticari yaptırımlarına cevap olarak AB, ABD, Kanada, Avustralya ve Norveç'ten meyve, sebze, et, balık, süt ve süt ürünleriyle yumurta ithalatını bir yıl yasakladığını belirterek, bunun ardından alternatif arayan Rusya'nın Türkiye'ye de yöneldiğine dikkat çekti.

AB Komisyonu'nun, Rusya'nın tarım ve gıda ürünlerine uyguladığı ambargonun üye ülkelerin geçtiğimiz yıl Rusya'ya gerçekleştirdiği 11.8 milyar dolarlık tarım ve gıda ürünleri ihracatını kapsadığını belirten Demirtaş, "En büyük zararı Litvanya, Polonya, Almanya ve Hollanda görecek. Diğer yandan bu ambargo, AB ve ABD dışında kalan ülkeler için 5 milyar dolarlık yeni bir Pazar doğması anlamına da geliyor" dedi.

'İZMİR İÇİN BÜYÜK FIRSATLAR VAR'

Rusya Federasyonu'nun ülkemizden hayvan, hayvansal ürünler ile hayvansal yan ürünler süt ürünleri, su ürünleri, yumurta, tereyağı, kanatlı et ve ürünleri, bal, deri, ithalatı yapacağını İTO üyelerine duyurduklarını belirten Demirtaş şöyle konuştu:

"Hayvansal ve tarımsal üretimde ülkemizin önde gelen kentlerinden biri olan İzmir için bu süreçte büyük fırsatlar var. Biz de üyelerimizi devamlı olarak bu konuda bilgilendiriyoruz. İlgili bakanlıklara da her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu bildirdik. Bu duyurularımızdan sonra üyelerimizden Rusya'ya ihracata başlayanlar oldu. Rusya'ya ihracat yapmak isteyen üyelerimiz için pazar araştırmaları da yapıyoruz. Üyelerimiz odamız web sitesinden online olarak bir form doldurarak, Pazar araştırması talep edebiliyorlar. Rusya'ya ihracat yapmak isteyen üyelerimize her türlü desteği vermeye hazırız."

'KALICI OLARAK DEĞERLENDİRMELİ'

Türkiye'nin Rusya'ya ihracatının 2013 yılında 6.9 milyar dolar olduğunu belirten Demirtaş, bunun içinde sebze- meyve ihracatının 760 milyon dolar olduğunu söyledi. Demirtaş şöyle devam etti:

"Bu sebze- meyve ihracatı artacağı gibi, ihraç edilmeyen et, süt ve su ürünleri de ihraç edilmeye başlanacak. Bu nedenle Rusya'ya ihracatımızda en az yüzde 20 artış bekliyoruz. Tabii ambargonun 1 yıllık olduğuna da dikkat etmek gerekiyor. Üyelerimiz buraya yaptıkları ihracatı geçici bir fırsat olarak değil, çok büyük bir pazar olan Rusya'ya kalıcı olarak yerleşme yönünde fırsat olarak görmeli ve öyle değerlendirmeli."

05 Ekim 2014
Etiket; izmir ticaret odası, ito, ekrem demirtaş, rusya, pazar, ihracat, ithalat, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
Türkiye'yi İzmir modası sardı
İzmir'e Rus akını
Fuarda Rusya fırsatı
EİB ihracatı temmuzda arttı
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
Yaşar'dan 'Rusya krizi' reçetesi
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir