28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İZDOB sezonu Aida operası ile açıyor



İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) yeni sezonu 1 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 20.00'de, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sunacağı Aida operası ile açacak.

İZDOB bu sezonda; 5 opera, 2 müzikal, 7 bale, 1 requiem, 2 çocuk oyunu ile onlarca konseri İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Geçen yıllarda olduğu gibi; Elhamra Sahnesi'nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne ait Sabancı Kültür Sarayı, Ege Üniversitesi'ne ait Atatürk Kültür Merkezi, Karşıyaka Belediyesi'ne ait Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, Bornova Yüksel Eraslan Kültür Merkezi ve Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda da etkinlikler sunulacak.

Bu sezon ayrıca; bazı çocuk oyunları uygun sahnesi bulunan okullarda da sahnelenecek.

İZDOB yeni sezonu 1 Ekim Çarşamba günü saat 20.00'de, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sunacağı Aida operası ile açacak. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin 2014-2015 sezonunda sahneleyeceği yeni eserler şunlar:

Alayın Kızı (opera)

İzmir'de ilk kez sahnelenmesi planlanan Donizetti'nin Alayın Kızı adlı operası, 28 Mart 2015 tarihinden başlayarak İzmirli sanatseverlerin izlenimine sunulacak. Bu eseri sahneye koymak üzere konuk Fransız Rejisör Antoine Selva çalışmalara başladı. Rejinin yanı sıra eserin dekor ve kostüm tasarımlarını da üstlenen sanatçı ilk çalışmaların ardından mart ayı boyunca İzmir'de olacak. Alayın Kızı'nda orkestra yönetmenliğini Tulio Gagliardo yapacak.

Tosca (opera)

Giacomo Puccini'nin Tosca adlı operasının prömiyer tarihi; 27 Ocak 2015. Eserin orkestra yönetmenliğini Tulio Gagliardo, sahne yönetmenliğini de Evin Atik üstlenecek. Brahms Requiem İzmir'de ilk kez sunulması planlanan eser, 25 Ekim 2014 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sanatseverlerin izlenimine sunulacak. Şef Tulio Gagliardo'nun yöneteceği Brahms Requiem için koroyu Hans Joachim Gallus hazırlıyor.

Lüküs Hayat (müzikal)

Cemal Reşit Rey'in yazdığı ve yüzlerce kez sahnelenerek temsil ve seyirci rekorlarına sahip bu müzikal, 21 Kasım 2014 tarihinden başlayarak İzmirli sanatseverlerin izlenimine sunulacak. Tiyatromuzun usta yönetmeni Haldun Dormen tarafından sahneye konacak olan eserde orkestra şefliğini Slavil Zdravkov Dimitrov ile Aytuğ Ülgen üstlenecekler.

Kader'in Çığlığı (bale)

İzmir Devlet Opera ve Balesi 21 Şubat 2015'te Uğur Seyrek'in koreografisini yapacağı, Kader'in Çığlığı adlı balenin "Dünya Prömiyeri"ni gerçekleştirecek.

Geçen sezonlarda sahnelenen ve bu sezonda da yinelenecek eserler:

Aida (opera)

Verdi'nin 200. Doğum Yılı nedeniyle programa alınarak 21 Aralık 2013 tarihinde İzmir Prömiyeri gerçekleştirilen Aida operası, bu sezonda da İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sanatseverlerin izlenimine sunulacak. Şef Tulio Gagliardo'nun yönettiği eser Aytaç Manizade'nin rejisi ile sahnelenmekte.

Madama Butterfly (opera)

Giacomo Puccini'nin Madama Butterfly adlı operası bu sezon da sahnelenmeye devam edecek. Şef Tulio Gagliardo ve Tolga Taviş yönetiminde sunulacak olan eserin rejisörü Aytaç Manizade.

Mevlana'nın Çağrısı (bale)

Müziği Can Atilla'ya, koreografisi Mehmet Balkan'a ve metni Şefik Kahramankaptan'a ait Mevlana'nın Çağrısı adlı bale bu sezon da sahnelenmeye devam edecek.

Kanlı Nigar (müzikal)

Geçen sezon 25 Ocak 2014'te Dünya Prömiyeri gerçekleştirilen Kanlı Nigar adlı müzikal da bu sezon sahnelenecek eserler arasında yer alıyor. Müziği Cem İdiz'e, librettosu Özlem Belkıs'a ait bu eser şef Ali Hoca yönetiminde ve Haldun Özörten rejisi ile sahneleniyor.

Kerbela (bale)

Geçen sezon Dünya Prömiyeri gerçekleştirilerek İzmir'in yanı sıra "Uluslararası Bodrum Bale Festivali"nde de sahnelenen Kerbela adlı bale yinelenecek. Müziği Can Atilla'ya koreografisi ise Mehmet Balkan'a ait olan bu eser Sabancı Kültür Sarayı'nda sanatseverlerin izlenimine sunulacak.

Dans & Kutlama (bale) 

Vivaldi, Bach ve Paganini'nin müziklerinden oluşturulan ve koreografisi Tindaro Silvano'ya ait Dans & Kutlama, üç ayrı birer perdelik baleden oluşuyor. Ülkemizde ilk kez geçen sezon sahnelenen bu eserler bu sezonda da yinelenecek.

Sylvia (bale)

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 20 Nisan 2013 tarihinde İzmir Prömiyeri gerçekleştirilen Leo Delibes'in Sylvia adlı balesi bu sezonda da yinelenecek. Eser konuk Fransız koreograf Marc Ribaud koreografisiyle ve şef Tulio Gagliardo yönetiminde sahneleniyor.

Giselle (bale)

Adolphe Adam'ın Giselle balesi, Coralli, Petipa ve Perrot'nun koreografisiyle, Serhat Nüfusçu tarafından sahneye kondu. Eserde orkestra şefliğini Slavil Zdravkov Dimitrov üstleniyor.

Çakırcalı Efe (dans tiyatrosu)

Bu sezonda sahnelenecek eserler arasında yer alan Çakırcalı Efe adlı dans tiyatrosu, Yaşar Kemal' in aynı adlı romanından alınan öyküsü, Cem İdiz'in müziği eşliğinde İhsan Bengier'in koreografisiyle sahneleniyor.

Muhteşem Süleyman (opera)

İzmir Devlet opera ve Balesi'nin 15 Ocak 2013 tarihinde Dünya Prömiyeri'ni gerçekleştirdiği Muhteşem Süleyman adlı opera bu sezonda da sahnelenecek eserler arasında yer alıyor. Tevfik Akbaşlı'nın bestelediği Muhteşem Süleyman, Mehmet Balkan rejisi ile şef Tulio Gagliardo yönetiminde sunulmakta.

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin geleneksel hale getirdiği ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı ile Alsancak Rotary Kulübü işbirliğiyle yapılmakta olan Ulusal Genç Solistler Yarışması'nın sekizincisi bu sezon gerçekleştirilecek.

ÇOCUK OYUNLARI:

Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti (müzikli çocuk oyunu)

Murat Göksu'nun projelendirerek sahneye koyduğu Çocuklar İçin ÖBD, İzmir'de ilk kez ve 10 Ekim 2014 tarihinde sahnelenecek. Eser Elhamra Sahnesi'nin yanı sıra, uygun sahnesi bulunan okullarda da çocuk sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Uyuyan Güzel - Aurora'nın Perisi - (çocuk balesi)

Hülya Nüfusçu'nun koreografisiyle sahnelenecek olan Uyuyan Güzel -Aurora'nın Perisi- adlı çocuk balesi de İzmir'de ilk kez sahnelenecek.

21 Eylül 2014
Etiket; izmir, devlet opera ve balesi, izdob, sezon, sanat, kültür sanat, aida, opera, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir