19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Davasına Erteleme



Utku BOLULU/İZMİR (DHA)- İZMİR 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratlarının da yeraldığı 129 kişinin yargılandığı davayı, İZBAN tanıtım filmiyle ilgili bilirkişi raporunun savcılık ve sanık avukatları tarafından incelenmesi için 13 Mayıs’a erteledi.

Babası vefat eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Tokat’a gitmesi nedeniyle katılamadığı duruşmada sanık Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının büyük bölümü katıldı. Davayı CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu, Parti Meclisi üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İl Başkanı Ali Engin de izledi. Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir, 3 ayrı üniversitenin hukuk fakültesindeki uzmanların görüşlerinden oluşan ve dosyanın tamamına ilişkin raporu mahkemeye sundu. Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı 127 sayfalık raporu dosyaya ekledi. Başkan Kargılı daha sonra İZBAN tanıtım bilirkişi raporu ile ilgili savcı ve sanık avukatlarına görüşlerini sordu.

İki tarafından da raporu incelemek için süre istemesi üzerine, davayı 13 Mayıs tarihine erteledi.

"DURUŞMAYA KADAR ÖZEL YETKİLİ MAHKEME KAPATILACAK"

CHP İl Başkanı Ali Engin, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, davanın 13 Mayıs tarihine ertelendiğini, o tarihe kadar Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılacağını, davanın da Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edeceğini söyledi.

Engin, şöyle konuştu:

"Duyduğumuz kadarıyla bilirkişi raporu da olumlu geldi. Maalesef bürokratlar 22 ay cezaevinde haksız yere tutuklu kaldı. Hükümet ile ilgili 17 aralık sonrası yolsuzlara adı karışan Genel Müdürler serbest bırakıldı. İranlı vatandaş da serbest kalır. Bu durum Türkiye’nin nereye geldiği açısından önemli bir gösterge. CHP ile ilgili bu dava ibretlik dava. Çünkü aylar süren kovuşturma ve soruşturmalar sonunda hiçbir yolsuzluk olmadığı ortaya çıktı, bilirkişi raporlarıyla tescillendi. Hükümetten beklentimiz, bakanlar, çocuklarla ilgili olarak görevlerini bırakıp bağımsız mahkemelerde yargılanmalarıdır."

MOROĞLU’DAN YILDIRIMA ÇAĞRI

CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu ise, 2011 Mayıs ayında başlayan operasyonlar, bugüne kadar yürütülen tüm soruşturmalar, polis baskınlarda elde edilen belgeler ve bilirkişi raporlarıyla Büyükşehir Belediyesi davasının çoktan bittiğini söyledi.

Moroğlu 17 Aralık'ta Türkiye'nin başka bir davasının başladığını anlatarak, şöyle dedi:

"Dün akşamdan itibaren 2 başkanın yani İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kendisine yönelik soruşturmalara karşı tavrı, bir de Başbakan’ın kendine yönelik, bakanlara yönelik soruşturmalardaki tavrına bakın. İzmir’e belediye başkan adayı olarak gönderilen en yatırımcı, en havuzcu bakanın tavrı ibret vericidir. 17 Aralık’tan beri yaptığımız hiçbir çağrıya yanıt vermemişti. Yine çağrı yapıyoruz.

İzmir’i 1414 tane bakanlıklardan kes yapıştır yapan veya bakanlıkların arşivine gitmiş projeleri seçim bildirgesi olarak açıklayacağına, Ey Binali öncelikle kalk Muhammer Güler’in oğlunun evinde bulunan paraları tasvip etmediğini, Halk Bankası Genel Müdürü’nün evinden çıkan paraların hırsızlık parası olduğunu söyle. Bacanakla ilgili soruşturmaların şeffaf yürütülmesini talep ettiğini söylemek için Savcıya telefon ettiğini söyleyen Adalet Bakanı’nı kına. Sonra da İzmir caddelerinde aday olarak dolaş."

Moroğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a seslenerek artık proje açıklamamasını her proje açıklamasının ardından bir yolsuzluk projesinin açığa çıktığını savundu.

Moroğlu, şöyle devam etti:

"İzmir halkından özür dile. 'Havuzdaki görevime dönüyorum' de. Başbakan son çıkan tapelerle ilgili yalanlayan açıklamalar yapıyor. Aklanmak isteyen başbakan kamu görevlisi, tıpkı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı gibi 'Yargılanmak istiyorum. Bilirkişi önünde aklanmak istiyorum' deyip, kendisi ve oğlunun bulunduğu ses kayıtlarının bağımsız kurul tarafından incelenmesini talep eder.

Talep etmediğine göre ses kayıtları onların sesi. Türkiye halkı artık bunun hesabını sormalıdır. Türkiye halkı yeni bir davaya hazırlanmalıdır. Yolsuzluklara karşı adalet, mahpusluklara karşı özgürlük davasıdır bu. Bu iktidarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gösterdiği duyarlılığı gösterecek ahlak da kalmamıştır. Bir an önce istifa etmeliler."

Moroğlu, iktidara geldiklerinde ilk işlerden birinin Urla’da sit alanına yapılan kaçak villaları yıkmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Sit alanlarına yapılan hiçbir kaçağa göz yummayacaklarını dile getiren Moroğlu, "Binali de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına alnı açık devam etmek istiyorsa kaçak villaları yıkacağına yönelik açıklama yapmalıdır" dedi.

25 Şubat 2014
Etiket; izmir büyükşehir davası, mustafa moroğlu, ali engin chp Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


"Komünist ve ateist öğretmenlerin defterini dürün"
İzmir Büyükşehir Davası Sürüyor
Kocaoğlu'nun adaylığına çete davası engel mi?
Turgutlu'da madene hayır mitingi
CHP'lilerden İzmir Sağlık Kampüsü'ne eleştiri
Batılı seyyahların gözünden İzmir
İzmir'de vekiller çadır kurdu
Ege Üniversitesinde yurt protestosu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir