23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Ekonomi Üniversitesine Uluslararası Danışmanlar



Singapur Üniversitesi NanoTeknoloji Merkezi Direktörü Prof. Dr. Seeram Ramakrishna İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne danışman oldu. Dünyadaki en iyi 50 pazarlama gurusundan biri olarak gösterilen, ESC Üniversitesi Stratejik Pazarlama alanında araştırmacı Prof. Dr. Philip Kitchen ise, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesine misafir öğretim üyesi olarak katıldı.

İEÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen “Uuslararası Danışma Konseyi Toplantısı”nda İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Prof. Dr. Ramakrishna ve Prof. Dr. Kitchen ile üniversitenin gelecek 10 yılının planlanması, rotanın belirlenmesi ve uluslararası arenada adını duyurması amacıyla çalışma yapıldı.

Törene, Başkan Demirtaş'ın yanı sıra, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler katıldı. Etkinlikte konuşan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitenin ilk uluslararası danışma konseyi toplantısının gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, uluslararası danışmanlarla İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin güçleneceğini ifade etti.

Üç ayda bir toplantıların gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Demirtaş, bu süreçte sürekli iletişim halinde olacaklarını belirtti. Başkan Demirtaş, “Çalışma günlerimizde stratejik planı tartışacağız. Rotamızı çizeceğiz. Rotamız nedir? Çağdaş bir eğitim vereceğiz, demiştik. Çağdaş eğitim için neler yapacağız, şimdi bunu tartışacağız. 2001’de yenilikçi, girişimci ve Atatürk'ün yolunda bir üniversite kurmak üzere yola çıkmıştık. Şimdi dünya daha hızlı dönüyor, 21. yüzyıl nitelikli, ekonomik fayda ortaya koyan insan yetiştiriyor. Bugün başarılı olduğumuz yeri korumak değil, hedefimiz üniversitemizi ileriye götürmektir” dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu da, üniversitenin uluslararası kalite belgeleri aldığını, çeşitli ülkelerle değişim anlaşmaları olduğunu belirterek, amaçlarının ulusal ve uluslararası tanınırlığını arttırmak olduğunu vurguladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Danışmanı Prof. Dr. Seeram Ramakrishna, araştırma, ilerleme, girişimcilik konularını ele alacağını söyledi. Bugünkü neslin önceki kuşaklardan daha bireysel olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ramakrishna, “Bugünkü nesil bizden daha bireysel. Ömür boyu sakin sularda balık avlayabilir. Onların dalgalı sularda da balık avlamalarını sağlamalıyız. İnsanlar üniversiteden daha iyi bir işe ve rahat bir hayata sahip olmak için mezun oluyorlar. Ancak şimdiki nesle sorarsınız, onlar girişimci, hareketli, farklı ülkelerde çalışmak istiyorum, yanıtını verir. Öğrenciler, bütün dünyada hareket halindedir. Bu nedenle eğitim verenler arasında rekabet doğuyor” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesine misafir öğretim üyesi olarak katılan Prof. Dr. Philip Kitchen da, kendisinin bir iş okulundan geldiğini, en önem verdiği konunun pazarlama olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kitchen, stratejik plan son derece önemli olduğuna değinerek, “Stratejik plan bir üniversitenin itici gücünün parçasıdır. Mutlu öğrencilerin olması ve ilerleyebilen öğrenciliğin olması önemlidir. 5 yıldır dünyayı göz önünde tutacak olursak, geçiş politikası söz konusudur. 2007 - 2008 yılları arasında büyük küresel kriz oldu. Üniversiteler de işletmelerde olduğu gibi krizden etkilendi. Öğrenciler, çok prestijli üniversitelerden mezun olsalar bile iş bulamıyorlar. Kalifiye elemanlar ama iş yok, bu yüzden iş bulamıyorlar” dedi.

2011 yılında 4 milyon öğrencinin hareket halinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kitchen, öğrencilerin yüzde 55'inin Asya, Kore ve Çin'den geldiğini bildirdi. Öğrencilerin dünyanın en iyi üniversitelerine gitmek istediğini belirten Prof. Dr. Kitchen, kurumların liderlik olmadan uçuruma yuvarlandığına işaret etti.

Konuşmaların ardından İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ile Prof. Dr. Seeram Ramakrishna arasında uluslararası danışmanlık sözleşmesi imzalandı.

Törende ayrıca Başkan Demirtaş, Prof. Dr. Ramakrishna ve Prof. Dr. Kitchen'a kültürel motifler içeren hediyeler verdi.

25 Şubat 2014
Etiket; izmir ekonomi üniversitesi, Seeram Ramakrishna, tunçdan baltacıoğlu, ekrem demirtaş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Gıda zehirlenmelerine karşı basit tedbirler
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
Dikkat alerji mevsimi başlıyor
Antalya'ya İzmir'den tepki var
Mutfaklar akıllanacak
Mübadil lezzetler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir