29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Ekonomi Üniversitesinin e-tohum başarısı



İzmir Ekonomi Üniversitesi Embryonix Merkezi’nde oluşturulan projeler, girişimcilerle yatırımcıları buluşturan e-tohum organizasyonu içinde 2000 başvuru arasında ilk 40’a yerleşti. Kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan pazar yeri olan e-tohum Girişimcilik Zirvesi kapsamında, İzmir Ekonomi Üniversitesi Embryonix Merkezi’nde oluşturulan GİFTEK ve PALWAR adlı projeler başarılı bulundu. Proje sahipleri, yatırımcılarla bir araya gelerek yenilikçi fikirlerine destek arıyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Embryonix Merkezi Müdürü Taylan Özgür Demirkaya, İzmir’den e-tohuma seçilen iki projenin kendi merkezleri bünyesinde oluşturulduğuna dikkat çekerek, “Amacımız, yaratıcı fikirleri olan girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmesi. Yenilikçi fikirlerin ticari hayata kazandırılması kolay bir serüven değil. Bu zorlu yolda girişimcilere rehberlik ediyoruz, danışmanlık ve eğitim desteği sağlıyoruz. Projelerin e-tohumda ilk 40’a girmesi önemli bir başarı. Bundan sonra projelerin ticarileşmesini bekliyoruz. Bu en büyük sevinç kaynağımız oluyor” dedi.

Hediyeler GİFTEK aracılığıyla

İEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Buğrahan Sabuncuoğlu ile İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü Mezunu Murat Arı’nın kurduğu Giftek internet şirketinde, kişiler bulundukları yerlerde birbirine hediye gönderebilecek. Oluşturdukları mobil platform hakkında bilgi veren Sabuncuoğlu, “Kullanıcılar, arkadaşlarına yer bildirimleri üzerinden ya da bulunduklarını bildikleri yerlerden hediye gönderebilecekler, hesaplarına ortak olabilecekler, hatta arkadaşlarının hesaplarını ödeyebilecekler. Bir kişi arkadaşına hediye almak istiyorsa ödemesini yapıp Giftek aracılığıyla yönlendirebiliyor. Kişi hediyeyi kabul ederse o an bulunduğu restoran, kafe, mağazada hediyesini alabiliyor. Böylece Giftek, kişinin arkadaşlarıyla gerçek zamanlı etkileşim kurmasını sağlıyor” sözleriyle projesini anlattı.

PALWAR taraftar ruhunu sanal dünyaya taşıyacak

Serkan İçer, Ramazan Ayvaz, Mert Çüküren, Yiğit Çüküren ve Ergin Tiranoğlu tarafından oluşturulan PALWAR, e-tohumda başarısını kanıtlayan Embriyoniks Merkezi’nin ikinci projesi oldu. PALWAR’da genç girişimciler, kişilerin mobil cihazlarını kullanarak taraftar olduğu takımına hayranlığını duyurmasını sağladığı bir oyun geliştirdi. Oyun hakkında bilgi veren İçer, şunları söyledi:

Konum tabanlı sosyal bir oyun geliştirdik. Bir kafeye, restorana gittiğinizde oyunda takımınızın bayrağını dikiyorsunuz. Takım arkadaşlarınız bayrağı o mekânda tutmaya çalışırken, rakip takım oyuncuları da bayrağı indirip, kendi bayraklarını dikmeye çabalıyor. Kullanıcılar bayrak dikme, destekleme ve indirme faaliyetlerinden kazandıkları puanlarla Palwar Ligi’nde sıralamaya girip her hafta sürpriz ödüller kazanabiliyorlar. Gezmeye çıktığımızda aynı zamanda taraftar ruhumuz Palwar’da başka bir boyuta taşınıyor.”


15 Şubat 2014
Etiket; e tohum, izmir ekonomi üniversitesi, taylan özgür Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Mübadil lezzetler
Türkiye yaşlandı
Dar alanda konforlu mobilyalar
Maddeyle değil sanatla yaşayacaklar
Hemşireler risk altında
İzmir'de Romanya Kültür Günleri
'Gelişmiş bir demokrasi için kadınların siyasal katılımı şart'
Kol Kırıkları İçin Özel Tasarım
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir