28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de Deri'n defile...



Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Deri’n Fikirler III. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda final heyecanı yaşanıyor.

23 Mayıs 2013 tarihinde İzmir Arena’da gerçekleşecek olan “III. Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”nın muhteşem final organizasyonu için geri sayım başladı. Deri’n Fikirler III. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması Final Gecesi, 23 Mayıs 2013 Perşembe Gecesi Koreograf Akif Örük’ün organizasyonunda Türkiye’nin tanınmış mankenleri, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Merve Büyüksaraç, Ece Begüm Yücetan, Nur Gümüşdoğrayan ile İzmirli mankenlerin görev alacağı bir defile ile gerçekleştirilecek.

Ekonomi Bakanlığı himayelerinde, Türk derisinin dünyadaki konumunu sağlamlaştırmak, ülkemizin deri konusunda bir tasarım ve Ar-Ge merkezi olmasını sağlamak amacıyla, deri üretimi ve tasarımı konusunda sektöre genç yeteneklerin kazandırılması için Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü’nün işbirliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu’nun katkılarıyla düzenlenen 11 finalist takımın yarışacağı “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda final hazırlıklarında sona gelinmek üzere. S

imge Tertemiz’in muhteşem final gecesinin sunuculuğunu üstleneceği yarışmada finalistlerin hazırladığı koleksiyonlar Akif Örük’ün koreografisi ile hazırlanan defilede, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Merve Büyüksaraç, Ece Begüm Yücetan, Nur Gümüşdoğrayan  gibi mankenler tarafından sergilenecek. Yarışma sonrasında ise gerçekleşecek

After party’de Blue Note orkestrası sahne alacak. Deri sektörünün gelişmesi ve Türk derisinin değerinin anlaşılmasını amaçladıklarını ifade eden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko; “2023 hedefine ilerlerken, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak başlattığımız Deri Tasarım ve Üretim Yarışması, Türk deri sektörüne başarılı tasarımcılar kazandırmak, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek gibi hedefler doğrultusunda, iki üniversitenin ve sanayi ortaklığının neticesinde Türk derisinin değerinin tüm dünya tarafından anlaşılmasını sağlayabilecek bir yarışma düzenliyor olmaktan dolayı çok memnunuz” dedi.

11 finalist takımın, yarışmanın hazırlık süreci boyunca azimle çalıştıklarını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu; “Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda sona yaklaştık. 11 finalist takımlar, bu süreçte tüm gayretlerini sergiledi. Tasarım ve üretim süreçleri, deri tasarımcıları ile Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinin desteğiyle beraber gelişti. Tasarımcıların yaratıcılıklarıyla hayal ettikleri deriler, üretim aşamasında mühendislik öğrencilerinin teknik bilgileriyle buluştu” dedi.

Dereceye giren deri tasarımcıları ile deri mühendislerinin emeklerinin karşılığını vermek için yürütülen çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Tahiroğlu, “Yarışma sürecinde, sektöre özgün deri ürünleri kazandırmaya çalışan gençlerin emeklerinin karşılığını bulmasını istiyoruz. Bu sebeple yarışmada fark yaratan ve en özgün deri ürünleri tasarlayarak birinci olacak takım 5 bin liralık büyük ödülün sahibi olacak. İkinci takım 3 bin lira, üçüncü takım ise 2 bin lira kazanacak. Ayrıca dereceye giren belirli sayıdaki deri tasarımcısına Ekonomi Bakanlığı’nın yurtdışında eğitim hakkı tanıma olasılığı var, bunun yanısıra dereceye giren deri mühendislerine deri firmalarında staj imkanı sağlanması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Düzenlediğimiz yarışmanın sektör için gelecek vaat eden deri tasarımcıları ortaya çıkarmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu muhteşem yarışmada görev yapacak jüri üyeleri; Jüri Başkanı/Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Zandar, Moda Tasarımcıları Derneği Yönetim Kurulu  Başkanı Mehtap Elaidi , Moda Tasarımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gamze Saraçoğlu, Moda Tasarımcısı Hatice Gökçe, Moda Tasarımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Simay Bülbül, Moda Tasarımcısı Pınar Arkun, Moda Tasarımcısı Ahmet Baytar, Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ruken Mızraklı, İstanbul Moda Akademisi Akademik Direktörü  Eda Dorman, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Orman, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Şenocak.


Habere ait galeriyi görmek için tıklayın
21 Mayıs 2013
Etiket; Defile, Deri, Merve, Ebru, Jak, Galiko Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
Akran zorbalığını hafife almayın
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Reklamlarda gizli şiddet var
2018 model gelinikler
Gelinliğin hikayesi yazılacak
17 madalyalık zafer
Bu yıl dantelli gelinlikler moda
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir