29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de Dev Şirketlerle Üniversiteliler Buluştu



Gediz Üniversitesi, İş-Kur’la birlikte İstihdam Fuarı düzenledi. Tüpraş, Petkim, DYO gibi Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının da yer aldığı farklı sektörlerden 41 firma katıldı.

Gediz Üniversitesi Kariyer Merkezi ile İş-Kur el ele verdi, İstihdam Fuarı düzenledi. İlki gerçekleştirilen organizasyonla, Gedizli gençleri iş dünyasıyla bir araya getirmek hedeflendi. Türkiye ekonomisinin devleri arasında yer alan Tüpraş, Petkim başta olmak üzere firmalar yoğun ilgi gösterdi. Farklı sektörlerden 41 kuruluş katıldı, İzmir Seyrek’teki kampüste stant açtı.

Üniversiteliler, eğitim gördükleri alanda faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileriyle görüştü, kimileri daha mezun olmadan iş bağlantıları kurdu, kimileri staj imkanı yakaladı. Fuar kapsamında ayrıca, Canten Kaya gibi uzmanlar tarafından etkili iletişim, iş arama becerileri ve mülakat teknikleri üzerine seminerler de yapıldı. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz Üniversitesi’nin iş dünyasıyla el ele olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Çevik, açılacak bölümlerden uygulanacak eğitime kadar hemen her konuda sanayicilerin ve işadamlarının görüşlerini aldıklarını, dersleri de onlarla birlikte verdiklerini dile getirdi. İş alemiyle el ele eğitim Prof. Dr. Seyfullah Çevik şunları söyledi: “İş dünyasından kopuk bir eğitim modeli ancak işsiz mezunlar yetiştirir. Öğrencilerimizin daha mezun olmadan çalışmalarını istiyoruz. Bunun yolu talep edilen alanlarda kaliteli eğitim sunmaktan ve iş alemiyle omuz omuza olmaktan geçiyor. İlkini gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getirmek istediğimiz İstihdam Fuarı bunun örneklerinden sadece biri. İş-Kur’a ve katılan birbirinden değerli firmalara teşekkür ediyorum, her şey geleceğimiz olan gençlerimiz için...” İş-Kur İzmir Bölge Müdürü Kadri Kabak da, Gediz Üniversitesi’ni gençlerin istihdamını sağlama yönündeki çabalarından dolayı kutladı. Kabak, “Bu fuar, üniversite öğrencilerimizin hayatlarında yeni sayfalar açacak, onlara güzel başlangıçlar sunacak” diye konuştu.

Gediz Üniversitesi’ndeki 1. İstihdam Fuarı, Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve İş-Kur İzmir Bölge Müdürü Kadri Kabak tarafından açıldı. İçlerinde yabancıların da aldığı öğrenciler ile iş dünyasının temsilcileri bir araya getirildi.

Her biri sektörünün önde gelenlerinden Gediz Üniversitesi 1. İstihdam Fuarı’nda şu firmalar yer aldı: Tüpraş, Petkim, Habaş, Mazhar Zorlu Holding, Norm Civata, Çimentaş Group, Ege Profil, DYO Boya, Elektral Elektromekanik, Cevher Döküm, Taykon Çelik, Medicalpark Hastanesi, Özel Kent Hastanesi, Ekol KBB Hastanesi, Özel Sada Hastanesi, Koza Elektrik, TPI Kompozit, Seçsan Gıda, Etapak, ZF Lemforder, Groupama Sigorta, Havatek Makine, Bank Asya, Sürat Kargo, Talay Makine, Sametsan Kalıp, Pronet Güvenlik, Mert Optik, Akay Optik, Pamukkale Turizm, Bağdatlı İletişim, Günaydın Group, Kavuklar Sigorta, Özmen Plastik, Çelik AVM, AKE Group, Ensmet Elektrik, 5S Makine, Ege Ekspres, Elkima Trafo, Bayosb...

13 Mart 2014
Etiket; gediz üniversitesi, izmir istihdam fuarı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Gençleri kırmadı
Suriyeli gencin objektifinden savaşta çocuklar
Tıkandıkları yer Bayırbucak'tı
Karışıklık yüzünden yasak
Deplasman fatihi
Tıbbi zararlar sigorta kapsamında
Perimsu ABD'de iz bıraktı
İzmirli Gizem’e önemli görev
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir