29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de "ne çektin be" polemiği



Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan ilçelerde yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirilen Ödemiş Yeni Hal Tesisi’ni törenle hizmete aldı.

Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı yardımcısı Aziz Demir'in Twitter'dan "Ne çektin be İzmir" göndermesine "Ne çektiğimi zamanı gelince anlatacağım" diye karşılık verdi.

Kocaoğlu, "Bu kentin ihtiyacı olan ne varsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapmaya muktedirdir. Bunu yapacak haysiyeti, kadroları ve başkanı vardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

6360 sayılı yasayla birlikte İzmir’e henüz bağlanmadan, İzmir’in yarısından fazla yüzölçümüne sahip 9 ilçeye hizmet yapma yetkilerinin doğduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, planlama çalışmalarına, henüz kanun taslağı hazırlanırken başladıklarını ve acil olan hizmetleri yapmaya başladıklarını belirterek, “Söz konusu ilçelerin hazır projelerini de ortak protokol sayesinde devreye alıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarını, gücünü, daha idari bir bağlılık olmadan 9 ilçemize yansıtıyoruz. Asfalt ve özellikle arazi yollarında yaptığımız satih kaplama çalışmaları ancak kuru havalarda ve yazın yapılabiliyor. Yaz mevsimini değerlendirmek için geçen yaz hızlı bir çalışma yaptık. Artık buralardan gitmeyeceğiz. Her yaz, her asfalt mevsiminde ilçelerimizde olacağız. Havalar uygun olduğu zaman tekrar asfalt işlerine başlayacağız. İZSU da gerçekleştireceği projelerin planlamalarını yapıyor” dedi.

“İzmir’in iş yapacak başkanı var, kimsenin şüphesi olmasın”

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in öncelik sıralamasına göre acil ihtiyacı olan, hayali olmayan, kentin kalkınmasına katkıda bulunacak, hangi büyüklükte olursa olsun bütün projeleri yapmaya muktedir olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Büyükşehir’in bunu yapacak parası yoksa, kredisi ve itibarı vardır. Her şeyin parayla yapılmadığını, çoğu işin itibarla ve sözle yapıldığını bilirsiniz. Bu kentin ihtiyacı olan ne yapmamız gerekiyorsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapmaya muktedirdir, bunu yapacak haysiyeti, kadroları vardır. Bunu yapacak başkanı vardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

EXPO çalışmaları için yarın yeniden Paris’e gideceğini söyleyen Başkan, “Bizim bilmediğimiz işler dönmezse, bu ipi göğüsleyip EXPO 2020’yu İzmir’de gerçekleştireceğiz. İzmir’in kalkınmasına çok büyük bir ivme kazandıracağız” diye konuştu.

Sosyal Medyada yerel seçim savaşları
Sosyal Medyada yerel seçim savaşları

“Ne çektiğimi zamanı gelince anlatacağım”

Seçim sürecine girildiğini ve herkesin kendine göre bir şeyler söylediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Dün iktidar partisini bir il sorumlusu, Vasfiye Teyze’den esinlenerek ‘Ne çektin be İzmir’ diye bir slogan atıyor. İzmirli bir yazarımız da, 5-6 ay önce köşesinde ‘Ne çektin be Aziz’ diye bir yazı yazmıştı. O ayrı bir yazıydı. Yazının içeriğinde, bu İzmir’de kimin ne çektiğini, kimin ne muamele gördüğünü, kimin üzerine nasıl gelindiğini herkes biliyor.

Zamanı geldikçe onları tek tek konuşacağız. Daha 30 Mart’a çok var. Zamanı gelince, neyin nasıl engellendiğini, ne yapıldığını, ne yapılmak istenmediğini, şu anda İzmir’i ayağa kaldıracak 5-6 projenin nasıl seçim sonrasına bırakılmak istendiğini konuşacağız” dedi.

Konuyla ilgili bir örnek veren Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Osmanlı’da ve hiç bir dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan bu muamele yapılmadı. Bakanlık’ın bürokratı neyse, İzmir Büyükşehir Belediyesinin bürokratı da odur. 657 sayılı kanun bürokratı değil, devleti koruyan bir kanundur. O yasa Büyükşehir Belediyesi’nde yok sayılmıştır. Benim arkadaşlarım 22 aya varan sürelerde tutuklu kalmışlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çektiklerini unutturmak, yaptıklarını örtbas etmek için, sanki bu İzmirli İzmir’de yaşamıyor, ne yapıldığını görmüyor gibi kendi yaptıklarını başkasına yamamak, başkası yapıyormuş gibi göstermek için bir maharet içindeler. Daha çok balonlar uçacak, çok bel altı; bizim kurallarımıza, insanlığımıza yakışmayan propaganda adı altına yalan yanlış işler yapılacak. Bunlara kanmayalım, uyanık olmamız gerekiyor. Türkiye’nin ve İzmir’in bir çok gerçeğini lisan-ı münasiple sizlere tek tek anlatacağım.”

“Ağzı torba değil, büzesin!”

İzmir’i Cumhuriyet’in, Atatürk’ün, aydınlığın kalesi ve ülkenin en gelişmiş insanlarının yaşadığı bir kent olarak tanımlayan Başkan Kocaoğlu, “İzmir, Anadolu’ya bir ayna tutacak, bu ayna da Mustafa Kemal ve onun ilkeleri olacak, bizim bayrağımız olacak” dedi.

İktidar partisinin sadece Bayındır’ı aldığını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu başkanımız, renkli Türkçe sinemaskop film çevirmesini seviyor. İki üç gün önce bir köye arıtma yapmamışız diye yandaş bir gazetede haber çıktı.

Daha sonra muhterem belediye başkanımız bir açıklama yaptı ve Aziz Kocaoğlu Başkan ayırım yapıyor dedi. Der! Dilin kemiği yoktur! Milletin ağzı torba değil ki, büzesin, der! Ayrım yapmadığımız gibi, biz Bayındır çiçekçiliğini destekleyerek sadece belediye hizmetlerini yapmadık, Bayındır bizim pilot olarak seçip en çok kalkındırdığımız ilçedir ama buna rağmen der. Bizim zamanımızda Bayındır’ın içine 8 milyon liralık sıcak asfalt döküldü. Ova yollarına 11 milyon liralık satıh kaplama asfalt ve zemin yapıldı. Çırpı ve Canlı’ya birer tane çok amaçlı salon yapıldı. Ama bu belediye başkanı onları çalıştırmamakta ve çocukların spor yapma olanaklarını onlara vermemektedir. 73 kilometre su şebekesi yapıldı, dere ıslahları yapılmaya devam ediyor. Fen işleri Daire Başkanlığımız 26 milyon lira , İZSU 13 milyon lira para harcadı. Bayındır Arıtma’nın bedeli 5 milyondur. Biz göreve geldiğimizde arıtmanın lafı bile edilmiyordu. Şu anda Bayındır arıtması çalışıyor. Bayındır’a toplam 39 milyon lira yatım yapıldı ama bunları görmek istemiyorlar” dedi.

“Bayındır’ı bu başkandan kurtarın”

Bayındırlılara seslenen Başkan Kocaoğlu, “Sizden, 30 Mart’ta Bayındır’ı bu belediye başkanından kurtaracak bir karar vermenizi istiyorum. Bu arkadaştan hem Bayındır kurtulacak hem de herkes kurtulacak. Ona göre karanınızı verin. Bunlar olacak, herkes görevini yapacak ama biz İzmirli hemşehrilemizle uyanık olacağız, her çıkan gazete haberine, her dedikoduya inanmayacağız. Bizim ağzımızdan çıkmayan, kulağınızla duymadığınız, gözünüzle görmediğiniz hiçbir şeye inanmayın. Bütün sistem, algı yönetimi denilen bir problem, bir hayal alemiyle, bir gerçek olmayan, durumla bir tiyatro gibi sergileniyor. Uyanık olalım” diye konuştu.

Özel İdare’nin mallarını istedi

İl Özel İdaresi’nin kapanma kararıyla gündeme gelen mallar konusuna da değinen Başkan Kocaoğlu,sözlerini şöyle tamamladı:

“İzmir’in malları tüketilmek isteniyor, yandaşlara ucuz pahalı demeden verilmek isteniyor. Bombardıman gibi, üç gün geçmiyor, İzmir’in kamu malları toptan satılıyor. Biz, belediyelerimizle birlikte dava açarak bunları durdurmaya çalışıyoruz. İl Genel Meclisi’nin mallarının dağılımı için belediyeler komisyonda olur diyor, bizi kimse çağırmıyor. Şunu ona vermeye yetkili olmayanlar boş beyanatlar veriyorlar. Biz genelde iktidarız. Bizim hedefimiz Büyükşehir’de ve 30 ilçede iktidar olmak. Bunu sadece belediye başkanı olmak ve hizmet için değil, tek vücut olarak İzmirli’nin malını ham yaptırmamak için istiyoruz. İzmirlinin malını ham yapmak isteyenlere buradan hep birlikte meydan okuyacağız. Hem geçmiş hem de gelecek kuşakların malını bana verin, ben bir kuruşluk mal satmadım, benim elimde olsun ki; korunsun, kollansın, geliştirilsin ve gelecek kuşaklara sapasağlam teslim edilsin.”

Keskin’den teşekkür

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise Küçük Menderes Havzası’nın tarım ve hayvancılık ürünlerini ilk elden değerlendirmek ve yöredeki üreticilere katkı sağlamak için hazırladıkları projeleri tek tek gün yüzüne çıkardıklarını belirtti. Daha önce çöplük olarak kullanılan alanın yeni hal tesisi olarak değerlendirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Keskin, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hizmete alınan tesisimiz, Ödemiş ve çevresine büyük hizmetler yapacaktır. Önümüzdeki ay da Ödemiş Otogar Tesisi’ni hizmete alacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ülkede olması gereken tüm güzellikleri barındıran ve o hizmetleri yerine getiren özel ve ender belediyelerden bir tanesi. Sadece Ödemiş’in değil İzmir’in tüm ilçe, belde ve köylerine, en ücra yerlerine varıncaya kadar yaşam standartını yükseltmek ve iyi hizmetler yapmak için çalışan, İzmir’le bütünleşen ve İzmir’e yakışan Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na tüm Ödemişliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Ödemiş Yeni Hal Tesisi kurdele kesimiyle hizmete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, daha sonra hal işletmecileri temsilcilerine teşekkür plaketi verdi. Tesisin özellikleri Ödemiş Yeni Hal Tesisi, yaklaşık 19 bin metrekare alanda inşa edildi. İlçe ekonomisine büyük katkılar sağlaması beklenen proje için Büyükşehir ve Ödemiş belediyeleri arasında Temmuz ayında protokol imzalanmıştı. Üretici, komisyoncu ve çalışanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde projelendiren tesis, ilgili yasa ve hal işletmecilerinin görüşleri ve talepleri dikkate alınarak tasarlanması açısından da büyük önem taşıyor.

23 Kasım 2013
Etiket; aziz kocaoğlu, aziz demir, ödemiş tesis açılışı, izmir büyükşehir belediyesi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Agora-Kadifekale-Kemeraltı mercek altında
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir