19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki Cinayetin Sebebi Suriyeli Kız



Bahri KARATAŞ/DHA- İzmir'in Konak İlçesi Basmene semtinde, Suriyeli iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bıçaklı kavgayla ilgili 3’ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Mohammed A., cinayetinin Suriyeli bir kız yüzünden işlendiğini söyledi.

Olay geçen yıl 29 Kasım'da, Anafartalar Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 20 kişilik Suriyeli grup, önce laf atarak birbirlerine sataşmaya başladı. İki grubun sözlü sataşması kısa süre sonra bıçaklı, sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada 18 yaşındaki Hawin Kurdi ile ağabeyi 22 yaşındaki Demhaş Kurdi bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı kardeşlerden, sırtından ve kasıklarından ağır yaralanan Hawin Kurdi kurtarılamadı.

Ağabeyi Demşah Kurdi ise tedavi altına alındı. Polis olaya karışan Şiyar H., kardeşi Ferhad H. ile Mohammed A., İbrahim A. ile Ahmed A.’yı gözaltına aldı. İbrahim A. ile Ahmed A. dışındaki sanıklar tutuklandı, haklarında dava açıldı. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 'kasten adam öldürme' ve 'basit yaralama' suçlarından müebbet ile 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılan tutuklu sanıklar Şiyar H., kardeşi Ferhad H. ile Mohammed A. hazır bulundurulurken, tutuksuz sanık İbrahim A. ile avukatları da katıldı. Tercüman eşliğinde ifade veren sanıklardan Şiyar A., bir yıl önce ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Öleni ve yaralananı tanımadığını, gelen bir telefon üzerine olay yerine gittiğinde orada 40-50 kişinin bulunduğunu, ölen ile kardeşinin bıçaklanmış ve ellerinde bıçak olduğu halde gördüğünü anlattı. Sanık Şiyar A., kavgayı önlemek için, olaya karışanlardan birinin elindeki bıçağı alıp yere attığını, ama kimseyi bıçaklamadığını öne sürdü. Sanık Mohammed A. ise, olay anında elinde bıçak olmadığını, kimseyi dövmediğini, bıçaklamadığını söyledi.

Sanık, aynı işyerinde birlikte çalıştıkları Suriye uyruklu Güneş isminde bir kızı, babasının, göz kulak olmaları için kendilerine emanet ettiklerini anlattı. Mohammed A. olaydan bir gün önce bu kızla ilgili, ölenin kardeşi ile Mahmut adlı bir kişinin şakalaştığını, sorduğunda inkar ettiklerini, bunun üzerine aralarında kavga çıktığını, ancak herhangi bir yaralama olayı meydana gelmediğini anlattı.

Mohammed A., ertesi gün ölenin kardeşi ile Mahmut adlı kişiden kendisinden özür dilemelerini istediğini, ancak “senin gibi köpekten özür dilemeyiz” karşılığını verdiklerini, ardından yumruklaşma olduğunu, ölenin kardeşinin kendisine bıçakla saldırdığını, vücuduna isabet etmediğini, kendisinin bıçakla ya da başka bir aletle karşılık vermediğini ifade etti.

Sanık Ferhad H. ise iş çıkışı eve giderken kavgayı gördüğünü, ölenin kardeşi ile Hasan isimli birinin kavga ettiğini farkettiğini, araya girerek ayırmak istediğini, bu sırada Demşah Kurdi'nin bıçakla kendisini yaraladığını, bıçağı elinden alarak Kurdi'ye vurduğunu, ancak Havin Kurdi'ye vurmadığını, ne öleni ne de Güneş isimli kızı tanımadığını anlattı.

Ölen gencin babası Aziz Kurdi, kendisinin Suriye'de, oğullarının Türkiye'de yaşadığını, 11 kişinin örgüt kurup oğlunu öldürdüklerini, şikayetçi olduğunu ve sanıkların cezalandırılmalarını talep ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti, davadaki 9 tanığın zorla getirilmelerine, 3 sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

02 Nisan 2014
Etiket; izmir suriyeli kız, izmir basmane cinayet Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de Suriyeli kız kavgası: 1 genç öldü
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir